View Full Version : Fiskegrateng med bacon og rasp av baconsvor


skyric
02-02-12, 10:55
Se steg for steg gjennomgang og bilder her. (http://lchfopskrifter.dk/?p=312&preview=true)

Da jeg var mindre, bade i alder og vekt, var fiskegrateng noe jeg likte veldig godt. Spesielt raspet kavring på toppen. Derfor har jeg prøvd å finne den gode smaken - og endelig har jeg funnet den tror jeg :-)

Jeg byttet makaroni med bacon for å få lidt bit - men det beste var å erstatte kavring med hakket flesksvor. Det smakte veldig godt, det ble sprødt uten svorsmak. Håper det smaker.

Ingredienser:
750 gram torsk eller annen hvit fisk
3 egg
1/2 l fløte
150 g bacon i terninger
1-2 tsk johannesbrødkjernemel
Baconsvor (F.eks fra KIM/Maarud)
Revet ost
Muskatnøtt
Salt/Pepper

Kok fisken i fem minutter og sett på kjøl. Kok fløten i 3-4 minutter, tilsett litt og litt johannesbrødkjernemel mens du pisker hardt. Sausen skal bli tykk. Sett også denne på kjøl.
Stek så bacon, skill plommer og hviter. Pisk eggeviten stiv - det går hurtigere om du bruker Jamie Oliver tipset, med en klype salt i.
Tilsett så bacon, fisk eggeplommer og til sist hviter i sausen. Krydre med pepper, salt og muskatnøtt.
Hell det i en smørt form. Legg på ost og rasp. Noen liker kun ost, noen kun rasp og noen er som Ole Brum og vil ha det hele...
Server med smeltet smør, kogte grønsaker eller råkostsalat.
Håper det smaker!

Se steg for steg gjennomgang og bilder her. (http://lchfopskrifter.dk/?p=312&preview=true)

MissTail
03-02-12, 09:14
Du bruker ikke eggeplommene noe sted?

skyric
06-02-12, 09:12
Beklager, det gikk litt hurtig :( De skal i sammen med fisk og hviter. Har endret nå :-)

Fedona
06-02-12, 09:49
Jeg elsker fiskegrateng! Denne skal prøves :) Tusen takk for oppskrift :)

Etgodtliv
06-02-12, 18:25
Tusen takk for oppskrift! Ser den bør stekes i 40 minutter på 200 grader(ikke med i oppskriften din her) :) Denne skal prøves denne uka!! Mannen min liker ikke Torsk, så det er moro å prøve nye ting med torsk i! for mye han har likt av lavkarborettene!

MissTail
07-02-12, 13:59
Skal testes i kveld - gleder meg allerede. Har ikke JBK men regner med at det går like greit uten... :sikle:

Middagen er fortært! Riktig deilig var det. Tusen takk! :)

NB Vær obs på saltet, med bacon både i og oppå blir det salt nok. Jeg hadde en håndfull revet ost i fløten i stedet - gjør nok det neste gang også...

StegforSteg
07-02-12, 20:03
Mmm abbonerer, for denne må testes :)