View Full Version : 'Mosa' sellerirot som sausjevner - Yes! Og god 'kyllingsaus'


Mariann S
07-02-12, 21:30
Mmmmm, en skikkelig god saus til steikt kylling :)

Har tenkt ei stund på jevning til sausa. Eggeplomme, JBK, fiberhusk.... men eg er ikkje heilt fornøgde med dei...
Siste dagane har eg tenkt litt annerledes, og i dag har eg prøvd :) Og det var både godt og smart det.
Eg kokte og 'mosa sellerirot. Enkel og ganske smaksnøytral jevning til saus.

Denne sausen vart litt lik Bretagne kyllingsaus, og det var nettopp den eg hadde i tankane i dag.

Oppskrift:
100 g sellerirot i terningar
2,5-3 dl buljong eller kraft
2 fedd kvitløk (passa til denne sausen)

2-2,5 dl fløte
ca 75 g paprika kutta i små bitar
1 ts tomatpure
salt, pepper og paprikapulver

Kok sellerirot (og kvitløk) mørt i buljongen, ca 15 minutt.

http://2.bp.blogspot.com/-Yet7ZqROeY0/TzFPt9aNBYI/AAAAAAAAGS0/u65X6IXsSH8/s320/0001+saus.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-Yet7ZqROeY0/TzFPt9aNBYI/AAAAAAAAGS0/u65X6IXsSH8/s1600/0001+saus.JPG)

Mos det med stavmikser.

http://2.bp.blogspot.com/-OJimMAytusk/TzFPwupbfPI/AAAAAAAAGS8/tkTguZNBskE/s320/0002+saus.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-OJimMAytusk/TzFPwupbfPI/AAAAAAAAGS8/tkTguZNBskE/s1600/0002+saus.JPG)

Ha så oppi fløte og tomatpure og paprikabitane. Lat det putre ett par minutt. Smak deg til med krydder.

http://1.bp.blogspot.com/-Mz9WdRQxwR4/TzFPzdf_HAI/AAAAAAAAGTE/nixIbOnB6H0/s320/0003+saus.JPG (http://1.bp.blogspot.com/-Mz9WdRQxwR4/TzFPzdf_HAI/AAAAAAAAGTE/nixIbOnB6H0/s1600/0003+saus.JPG)

Knallgod saus til steikt kylling og steikte/woka grønsaker (blomkål/brokkoli fikk ett oppkok i vatn først).

http://3.bp.blogspot.com/-pDLOyp6NMBY/TzFP2Q1-9MI/AAAAAAAAGTM/FsD_UGas9BA/s320/0007+saus.JPG (http://3.bp.blogspot.com/-pDLOyp6NMBY/TzFP2Q1-9MI/AAAAAAAAGTM/FsD_UGas9BA/s1600/0007+saus.JPG)

Mmmmm, en aldeles nydelig saus. Velbekomme :)

http://3.bp.blogspot.com/-Funk0zFqeIU/TzFP8IFyFQI/AAAAAAAAGTU/yYEy-sCRkoQ/s320/0006+saus.JPG (http://3.bp.blogspot.com/-Funk0zFqeIU/TzFP8IFyFQI/AAAAAAAAGTU/yYEy-sCRkoQ/s1600/0006+saus.JPG)

Mosa sellerirot som sausjevner vil eg prøve til mange fleire sausar.

Jabba
07-02-12, 21:38
Både ser og høres kjempegodt ut! Smart tenkt! Sellerirot kan jammen brukes til mye!

Supah
07-02-12, 21:49
Enda en grunn til å ELSKE sellerirot! :smile:

Dette skal helt klart prøves. Takk for tips.

Mariann S
08-02-12, 00:17
Både ser og høres kjempegodt ut! Smart tenkt! Sellerirot kan jammen brukes til mye!
Sellerirota e mi absolutte favorittgrønsak

Enda en grunn til å ELSKE sellerirot! :smile:

Dette skal helt klart prøves. Takk for tips.
Ja, ikkje sant Supah :)

annex
08-02-12, 00:39
Dette skal jeg absolutt teste!

Dietta
08-02-12, 07:30
Dette var lurt MariannS :)
Bretagne kylingsaus er den eneste posesausen jeg virkelig savner - har aldri greid å kopiere den skikkelig på lavkarbo. Normalt lager jeg den på fløte og vann, og har i masse hot chili. Da blir den god da..... :sikle:
Gjett som dette skal prøves ved første anledning :D

Mariann S
08-02-12, 21:25
Dette skal jeg absolutt teste!

:stortsmil

Dette var lurt MariannS :)
Bretagne kylingsaus er den eneste posesausen jeg virkelig savner - har aldri greid å kopiere den skikkelig på lavkarbo. Normalt lager jeg den på fløte og vann, og har i masse hot chili. Da blir den god da..... :sikle:
Gjett som dette skal prøves ved første anledning :D

:sikle: Måtte berre lage den i dag også, mmmmmmm