kamp
09-02-12, 12:30
Som normal vektig (tidligere undervektig) så er det egentlig ingen grunner til at jeg trenger å være i ketose. Men jeg har alikevel vert i ketose siden mai 2011.
Pga lite energi rett før jul sa ernæringsfysiologen at jeg burde spise ca 50-70gram karb per dag for å prøve å komme meg ut av ketose for å se om det kunne hjelpe.
Jeg har mye mat intoleranser har derfor ikke så mange store karbohydrat kilder å velge mellom men har spist mer gresskar, split erter, blåbær og epler. Det har gjort at jeg klarer å holde meg utenfor ketose (vertfall i forhold til stix) men det skal så lite til før jeg tipper tilbake.
Jeg kan spise en skål ertesuppe på kvelden, en god kopp gresskar til frokost men til lunsj så kommer metal smak i munnen og en eksrem trøtthet sigende over meg fordi da begynte kroppen å bruke ketoner som energi igjen. Så om jeg skal holde meg ute av ketose gjennom dagen før middag må jeg spise ekstremt mye gresskar og det frister ikke alltid :P
så jeg ligger egentlig litt på grensen og er innimelom i og innimellom utenfor ketose, og det sliter på kroppen og hode. Fordi jeg har energi (utenfor ketose), har ikke energi (kommer inni ketose), får energi (etter å ha vert i ketose 1/2 dag).
Hva gjør dere andre som ligger å tipper?
Jeg har laget et kokos linfrø brød som jeg syns er utrolig greit til frokost men det er nesten ingen karbohydrater i det og spiser jeg det er jeg i ketose før lunsj...
Opplever andre her at de fungere bedre (både fysisk og psykisk) i ketose enn ikke i ketose?
Pga lite energi rett før jul sa ernæringsfysiologen at jeg burde spise ca 50-70gram karb per dag for å prøve å komme meg ut av ketose for å se om det kunne hjelpe.
Jeg har mye mat intoleranser har derfor ikke så mange store karbohydrat kilder å velge mellom men har spist mer gresskar, split erter, blåbær og epler. Det har gjort at jeg klarer å holde meg utenfor ketose (vertfall i forhold til stix) men det skal så lite til før jeg tipper tilbake.
Jeg kan spise en skål ertesuppe på kvelden, en god kopp gresskar til frokost men til lunsj så kommer metal smak i munnen og en eksrem trøtthet sigende over meg fordi da begynte kroppen å bruke ketoner som energi igjen. Så om jeg skal holde meg ute av ketose gjennom dagen før middag må jeg spise ekstremt mye gresskar og det frister ikke alltid :P
så jeg ligger egentlig litt på grensen og er innimelom i og innimellom utenfor ketose, og det sliter på kroppen og hode. Fordi jeg har energi (utenfor ketose), har ikke energi (kommer inni ketose), får energi (etter å ha vert i ketose 1/2 dag).
Hva gjør dere andre som ligger å tipper?
Jeg har laget et kokos linfrø brød som jeg syns er utrolig greit til frokost men det er nesten ingen karbohydrater i det og spiser jeg det er jeg i ketose før lunsj...
Opplever andre her at de fungere bedre (både fysisk og psykisk) i ketose enn ikke i ketose?