Mariann S
11-02-12, 00:00
Då har eg prøvd ut den nye sausejevnaren min på brun saus -
JIPPI, det vart skikkelig brun saus :) Sellerirot er berre fantastisk, og allsidig :)
http://3.bp.blogspot.com/-N3kEDIpx7kQ/TzWXjYq1qJI/AAAAAAAAGTk/hLJviB-phYA/s320/0009+saus.JPG (http://3.bp.blogspot.com/-N3kEDIpx7kQ/TzWXjYq1qJI/AAAAAAAAGTk/hLJviB-phYA/s1600/0009+saus.JPG)
Oppskrift på brun saus:
100 g sellerirot, kutta i terningar
2,5 dl vatn
Kok sellerirota mør i vatnet, ca 15 minutt.
Mos med stavmiksar.
Ha oppi ca 2,5 dl kraft frå kjøttet du har steikt,
og ca 0,25 dl kremfløte.
Salt og pepper, om det er nødvendig.
Pitte litt Worcestershiresauce
5 dråpar sukkerkulør, om du ønskar sausen skikkelig brun.
JIPPI, det vart skikkelig brun saus :) Sellerirot er berre fantastisk, og allsidig :)
http://3.bp.blogspot.com/-N3kEDIpx7kQ/TzWXjYq1qJI/AAAAAAAAGTk/hLJviB-phYA/s320/0009+saus.JPG (http://3.bp.blogspot.com/-N3kEDIpx7kQ/TzWXjYq1qJI/AAAAAAAAGTk/hLJviB-phYA/s1600/0009+saus.JPG)
Oppskrift på brun saus:
100 g sellerirot, kutta i terningar
2,5 dl vatn
Kok sellerirota mør i vatnet, ca 15 minutt.
Mos med stavmiksar.
Ha oppi ca 2,5 dl kraft frå kjøttet du har steikt,
og ca 0,25 dl kremfløte.
Salt og pepper, om det er nødvendig.
Pitte litt Worcestershiresauce
5 dråpar sukkerkulør, om du ønskar sausen skikkelig brun.