View Full Version : Brun saus, jevna med sellerirot, nam nam


Mariann S
11-02-12, 00:00
Då har eg prøvd ut den nye sausejevnaren min på brun saus -
JIPPI, det vart skikkelig brun saus :) Sellerirot er berre fantastisk, og allsidig :)


http://3.bp.blogspot.com/-N3kEDIpx7kQ/TzWXjYq1qJI/AAAAAAAAGTk/hLJviB-phYA/s320/0009+saus.JPG (http://3.bp.blogspot.com/-N3kEDIpx7kQ/TzWXjYq1qJI/AAAAAAAAGTk/hLJviB-phYA/s1600/0009+saus.JPG)
Oppskrift på brun saus:


100 g sellerirot, kutta i terningar
2,5 dl vatn
Kok sellerirota mør i vatnet, ca 15 minutt.
Mos med stavmiksar.


Ha oppi ca 2,5 dl kraft frå kjøttet du har steikt,
og ca 0,25 dl kremfløte.
Salt og pepper, om det er nødvendig.
Pitte litt Worcestershiresauce
5 dråpar sukkerkulør, om du ønskar sausen skikkelig brun.

Dietta
11-02-12, 00:03
Det var det jeg viste. Du èr en engel :D:D:D:D:D:D

Mariann S
11-02-12, 00:09
Det var det jeg viste. Du èr en engel :D:D:D:D:D
:engel_ikk :suss: Tusen takk.
Det var godt med brun saus til kjøtt igjen :)

Dietta
11-02-12, 00:11
:engel_ikk :suss: Tusen takk.
Det var godt med brun saus til kjøtt igjen :)
Ja, ikke sant. Denne skal prøves rimlig snart.
Dette er jo en utrolig god base for alle mulige sauser. Gratulerer med oppfinnsomheten og hurra for deg :heia:
Og har man ikke kraft fra kjøtt, er det jo bare å putte i litt fond, så er man der :D

Mariann S
11-02-12, 00:16
Ja, ikke sant. Denne skal prøves rimlig snart.
Dette er jo en utrolig god base for alle mulige sauser. Gratulerer med oppfinnsomheten og hurra for deg :heia:
Og har man ikke kraft fra kjøtt, er det jo bare å putte i litt fond, så er man der :D

Eg flott jevnar :) Har tenkt ei stund på å prøve, godt eg likar å trikse og mikse med mat :)
Her er mulighetene mange for gode sausar og supper.