View Full Version : Norges nasjonale lavkarbomiddag?


Åssi
11-02-12, 14:13
Jeg er for tiden på utveksling, og vi har bestemt oss for at alle skal invitere en kveld hjem til seg, og by på mat som er typisk for sin nasjonalitet. Jeg vil gjerne by på noe som jeg på lavkarbo kan spise, men som likevel er veldig norsk.

Noen som har noen gode råd eller oppskrifter?

nellie
11-02-12, 14:15
Får-i-kål?

langaard
11-02-12, 14:16
Jeg er for tiden på utveksling, og vi har bestemt oss for at alle skal invitere en kveld hjem til seg, og by på mat som er typisk for sin nasjonalitet. Jeg vil gjerne by på noe som jeg på lavkarbo kan spise, men som likevel er veldig norsk.

Noen som har noen gode råd eller oppskrifter?
Fårikål kanskje:confused:

Linn H
11-02-12, 14:19
Ribbe, pinnekjøtt (sikkert vanskelig å finne) Torsk, fiskeboller/kaker er typisk norskt.

Linn H
11-02-12, 14:21
Finnbiff, alt av vilt. Lapskaus, betasuppe osv osv. Gå inn på matprat.no. Velg tradisjonsmat

Åssi
11-02-12, 14:30
kanskje rømmegrøt! Men vil de like smaken... hehe, det er jo litt spesielt! kan kanskje ha det som en slags liten forrett

Kanutten
11-02-12, 14:33
Finnbiff, alt av vilt. Lapskaus, betasuppe osv osv. Gå inn på matprat.no. Velg tradisjonsmat

Jeg stemmer også på finnbiff! :sikle:

Eller gammelsalta sei, lutfisk, grillet tørrfisk..... Ble sulten nå..

Åssi
11-02-12, 14:39
Et av problemene er at det er veldig vanskelig å finne typisk norskt kjøtt i Paris, som viltkjøtt og tilogmed vanlig laks som ikke er røkelaks. Evt kan jeg jo lage kjøttkaker med kålstuing..

Kanutten
11-02-12, 14:40
Et av problemene er at det er veldig vanskelig å finne typisk norskt kjøtt i Paris, som viltkjøtt og tilogmed vanlig laks som ikke er røkelaks. Evt kan jeg jo lage kjøttkaker med kålstuing..

Kålruletter! Det er knallgodt!

annex
11-02-12, 14:46
Ja, hvorfor ikke kjøttkaker eller kålruletter!!!
Det må jo være supert, og lett å lage til mange.

Dessuten kunne du jo lage noen små forretter/sideretter med andre smaksprøver? Med røkelaks f eks

Kanutten
11-02-12, 14:48
Ja, hvorfor ikke kjøttkaker eller kålruletter!!!
Det må jo være supert, og lett å lage til mange.

Dessuten kunne du jo lage noen små forretter/sideretter med andre smaksprøver? Med røkelaks f eks

Og eggerøre. : ja: Brunost (til gjestene).

Åssi
11-02-12, 14:54
Brunost er nok det siste jeg får tak i :(

Kanutten
11-02-12, 15:06
Be noen sende deg en pakke ferdig oppskåret brunost. Vi sender det titt og ofte til England.

senka
11-02-12, 15:14
Fårikål ;)

Furine
12-02-12, 13:32
Har ikkje sjømannskyrkja vanlegvis eit lite lager av norske ting til salgs? Det kan kanskje vere ein ide å kontakte dei og spørje? +33 (0)1 30 15 07 29 eller paris@sjomannskirken.no

siljesfremgang
12-02-12, 14:19
Laks er jo veldig norsk... Eller fårikål som mangen har foreslått her, og ja, rømme grøt... Eller torsk, eller kjøttkaker... Eller raspeballer (men de er vel ikke så lavkarbo)

teleslynga
12-02-12, 15:54
Typisk norsk er jo lang frokost eller kveldsmatkonseptet. Som middag ville jeg gått for noe av vilt eller lam, lammesteik er jo typisk norsk søndagsmiddag.

index
12-02-12, 17:11
Smalahåve:D

Kanutten
12-02-12, 17:23
Slurpe fettet fra lettsaltet blåkveitehau eller auorshau. :D
Serveres med brokkoli, bacon og løkfett. :sikle:

surfeline
13-02-12, 00:29
Fersk kjøtt og suppe - det får du tak i overalt og kan gjøres lavkarbo :)