View Full Version : Norges nasjonale lavkarbomiddag?
Jeg er for tiden på utveksling, og vi har bestemt oss for at alle skal invitere en kveld hjem til seg, og by på mat som er typisk for sin nasjonalitet. Jeg vil gjerne by på noe som jeg på lavkarbo kan spise, men som likevel er veldig norsk.
Noen som har noen gode råd eller oppskrifter?
Jeg er for tiden på utveksling, og vi har bestemt oss for at alle skal invitere en kveld hjem til seg, og by på mat som er typisk for sin nasjonalitet. Jeg vil gjerne by på noe som jeg på lavkarbo kan spise, men som likevel er veldig norsk.
Noen som har noen gode råd eller oppskrifter?
Fårikål kanskje:confused:
Ribbe, pinnekjøtt (sikkert vanskelig å finne) Torsk, fiskeboller/kaker er typisk norskt.
Finnbiff, alt av vilt. Lapskaus, betasuppe osv osv. Gå inn på matprat.no. Velg tradisjonsmat
kanskje rømmegrøt! Men vil de like smaken... hehe, det er jo litt spesielt! kan kanskje ha det som en slags liten forrett
Finnbiff, alt av vilt. Lapskaus, betasuppe osv osv. Gå inn på matprat.no. Velg tradisjonsmat
Jeg stemmer også på finnbiff! :sikle:
Eller gammelsalta sei, lutfisk, grillet tørrfisk..... Ble sulten nå..
Et av problemene er at det er veldig vanskelig å finne typisk norskt kjøtt i Paris, som viltkjøtt og tilogmed vanlig laks som ikke er røkelaks. Evt kan jeg jo lage kjøttkaker med kålstuing..
Et av problemene er at det er veldig vanskelig å finne typisk norskt kjøtt i Paris, som viltkjøtt og tilogmed vanlig laks som ikke er røkelaks. Evt kan jeg jo lage kjøttkaker med kålstuing..
Kålruletter! Det er knallgodt!
Ja, hvorfor ikke kjøttkaker eller kålruletter!!!
Det må jo være supert, og lett å lage til mange.
Dessuten kunne du jo lage noen små forretter/sideretter med andre smaksprøver? Med røkelaks f eks
Ja, hvorfor ikke kjøttkaker eller kålruletter!!!
Det må jo være supert, og lett å lage til mange.
Dessuten kunne du jo lage noen små forretter/sideretter med andre smaksprøver? Med røkelaks f eks
Og eggerøre. : ja: Brunost (til gjestene).
Brunost er nok det siste jeg får tak i :(
Be noen sende deg en pakke ferdig oppskåret brunost. Vi sender det titt og ofte til England.
Har ikkje sjømannskyrkja vanlegvis eit lite lager av norske ting til salgs? Det kan kanskje vere ein ide å kontakte dei og spørje? +33 (0)1 30 15 07 29 eller paris@sjomannskirken.no
siljesfremgang
12-02-12, 14:19
Laks er jo veldig norsk... Eller fårikål som mangen har foreslått her, og ja, rømme grøt... Eller torsk, eller kjøttkaker... Eller raspeballer (men de er vel ikke så lavkarbo)
teleslynga
12-02-12, 15:54
Typisk norsk er jo lang frokost eller kveldsmatkonseptet. Som middag ville jeg gått for noe av vilt eller lam, lammesteik er jo typisk norsk søndagsmiddag.
Slurpe fettet fra lettsaltet blåkveitehau eller auorshau. :D
Serveres med brokkoli, bacon og løkfett. :sikle:
Fersk kjøtt og suppe - det får du tak i overalt og kan gjøres lavkarbo :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.