Mat for sjelen
14-02-12, 14:40
Nydelig snacks med smak fra Middelhavet...
Du trenger:
1 - 2 kopper bløtlagte mandler
1 - 2 ss finhakket rosmarin
2 - 3 ss god olivenolje
Havsalt
Pepper
Start med å bløtlegge mandlene i vann i et døgn (8 - 24 timer) - jo lenger de får ligge, jo bedre blir de.
Du bør så absolutt ta deg tid til å bløtlegge mandlene - dette får frem en helt fantastisk smak og konsistens...
Bløtleggingen gjør at nøttene er lettere for kroppen å fordøye, samtidig som man lettere tar opp aminosyrene i de proteinene som finnes i nøttene. Det vil si at bløtlegging øker nøttenes ernæringsmessige potensial ved at alle de gode stoffene lettere tas opp av kroppen.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Ha mandlene i en ildfast form sammen med noen stilker rosmarin.
Tørk mandlene i ovnen i 10 - 15 minutter - pass på så ikke de blir brent!
Bland sammen olivenolje, finhakket rosmarin, havsalt og nykvernet pepper i en bolle.
Når mandlene er sprø og crispy har du de over i en bollen, og blander alt sammen.
Nydelig snacks på lørdagskvelden!
Du trenger:
1 - 2 kopper bløtlagte mandler
1 - 2 ss finhakket rosmarin
2 - 3 ss god olivenolje
Havsalt
Pepper
Start med å bløtlegge mandlene i vann i et døgn (8 - 24 timer) - jo lenger de får ligge, jo bedre blir de.
Du bør så absolutt ta deg tid til å bløtlegge mandlene - dette får frem en helt fantastisk smak og konsistens...
Bløtleggingen gjør at nøttene er lettere for kroppen å fordøye, samtidig som man lettere tar opp aminosyrene i de proteinene som finnes i nøttene. Det vil si at bløtlegging øker nøttenes ernæringsmessige potensial ved at alle de gode stoffene lettere tas opp av kroppen.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Ha mandlene i en ildfast form sammen med noen stilker rosmarin.
Tørk mandlene i ovnen i 10 - 15 minutter - pass på så ikke de blir brent!
Bland sammen olivenolje, finhakket rosmarin, havsalt og nykvernet pepper i en bolle.
Når mandlene er sprø og crispy har du de over i en bollen, og blander alt sammen.
Nydelig snacks på lørdagskvelden!