http://t.kk.no/php/art.php?id=890340
Overraskende informativt til KK å være.
Kan du kopiere det? Jeg får ikke lest det. Sida er så rar.
Yrla: det er bare til å trykke på "Til webutgaven"!:) Står sånn ca på midten, helt øverst.
Det er sikkert mobilversjon jeg har linket til. Har ike pc tilgjengelig....
http://www.kk.no/890340/tre-grunner-til-at-hvete-er-fetende
Chamomilla
24-02-12, 15:59
Ikke rart jeg aldri klarer å nøye meg med bare en hvetebolle hvis jeg først setter igang... :o
Ja, at hvete blir en avhengighet kan jeg skrive under på. Husker jeg kunne lange innpå fire brødskiver, og så gå ut og smøre tre til. Eller spise en hel sånn pakke med grandiosa-pizzasnurrer i ett måltid. Det var en helt enorm mer-mer-mer-impuls - glad for å ha lagt det bak meg!
Jeg også, i tillegg til at det metter så lite. Nå betrakter jeg fint hvetemel på linje med farin; skumle saker.
Er supergluten det samme som gluten?
Er det ok med hvetekli da, som det er i kruskakli?
Magen min reagerer veldig negativt på kruskakli også. Bytter det ut med knuste frø i de oppskriftene hvor det inngår. :cool:
Majamor001
19-03-12, 16:07
Bare hvete? Gjelder ikke det alt av karbs?
Bare hvete? Gjelder ikke det alt av karbs?
Ikke alle karbohydrater er like ... :rolleyes:
(Selv om noen mener det.)
Fra spøk til alvor:
Ikke alle karbohydrater kommer med samme baggasje. Stivelsen i korn kommer sammen med gluten, gliadin og noen flere stoffer som også har virkninger i kroppen. I noen kropper virker de ekstra vanedannende, og i noen kropper trigger de immunforsvaret - og i noen kropper flater de ut tarmtottene.
Om du leser artikkelen det er linket til står det mer om hvorfor hvete ikke nødvendigvs er bra - karbohydrater tatt i betraktning eller ikke.