View Full Version : Parmigiana med kyllingkjøttdeig


Mat for sjelen
03-03-12, 12:33
Parmigiana er en italiensk rett som egentlig skal lages uten kjøtt, og brukes gjerne som tilbehør til grillet eller stekt kjøtt. Jeg har valgt å lage en variant med kyllingkjøttdeig, noe som gjør at dette blir en fullverdig rett i seg selv.
Nydelig kosemat til lørdagskvelden...

Oppskrift
400 g Kyllingkjøttdeig
1 stor Aubergine evt 2 små
1 løk - finhakket
1 - 2 hvitløk - finhakket
olivenolje
1/2 rød chili
2 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 boks hakkede tomater
salt og pepper
ca 100 g revet Parmesan
ca 2 - 3 kuler mozzarella


Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver.
Stek kjøttdeigen, og surr løk og hvitløk mykt med litt olivenolje.
Ha i tomater og krydder, og la det stå og småputre i ca 15 min.

Imens steker du aubergine skivene på begge sider, til de har fått litt farge.

Bruk en ildfast form, og legg lagvis - først et lag tomatsaus, deretter aubergine skiver, og til slutt parmesan og mozzarella. Fortsett slik til du ikke har mer ingredienser.
Avslutt med et lag ost.

Stekes i ca 30 minutter ved 200 grader, til osten er gylden og fin.


Server med en god grønn salat, og evt tomatsalat.

Bilder finner du på hjemmesiden min :-)

*LoveBugMama*
03-03-12, 17:26
Mmmm, det så veldig, veldig godt ut! :D Må absolutt prøves. Minner kanskje litt om moussaka?
Legger du biter av mozzarella"kulene" mellom lagene med kjøtt/aubergine, eller legges all osten på toppen? :)

Mat for sjelen
03-03-12, 20:46
Legger ost mellom lagene ja :)
Kan kanskje minne litt om moussaka, men mangler den hvite sausen...
Nydelig er det i alle fall :D

Alynna
03-03-12, 22:10
Oi, de fiskekakene dine skal jeg lage! Har jo faktisk alt i hus...

Ps. Du har skrevet "server med limbåter", måtte flire litt :D

Mat for sjelen
03-03-12, 22:28
:D He he!!
Skal rette oppskriften :D
Limbåter blir kanskje ikke så godt nei ;)

Alynna
03-03-12, 22:33
:D He he!!
Skal rette oppskriften :D
Limbåter blir kanskje ikke så godt nei ;)


Resten ser snadder ut! Godt og lettvint. Kanskje jeg drister meg til å servere med en limebåt istedet? ;)

Flott blogg du hadde! Sitter og leker med tanken på å lage lakris-is selv :)

Mat for sjelen
03-03-12, 22:38
Tusen takk for det :)
Lakrisis er nydelig, og kan virkelig anbefales!! Jeg elsker lakris...;)
Kjempegodt å strø litt lakrispulver i kaffen også :)
Lakrispulveret fra Johan Bülow er bare fantastisk! Kjøpte like godt 2 bokser da jeg endelig kom over det :D

akas
30-03-12, 22:36
Jeg laget Parmigiana med kyllingkjøttdeig til middag i dag. Veldig godt!
Jo, det lignet kanskje litt på moussaka, men det var lettere å lage, og jeg vil påstå mye bedre.
Anbefales på det varmeste!
Takk for oppskriften, mat-for-sjelen!

Mat for sjelen
31-03-12, 19:44
Jeg laget Parmigiana med kyllingkjøttdeig til middag i dag. Veldig godt!
Jo, det lignet kanskje litt på moussaka, men det var lettere å lage, og jeg vil påstå mye bedre.
Anbefales på det varmeste!
Takk for oppskriften, mat-for-sjelen!

Enig med deg at det faktisk er bedre enn moussaka ja, men det er jo smak og behag :)
Tusen takk for koselig tilbakemelding!
Ha en flott lørdag Akas :)

senka
01-04-12, 00:54
Tusen takk for at du deler med oss så fine oppskrifter:)Det må lages på mandag,må være veldig godt:D