View Full Version : Ekte nugatti
...en lavkarbo variant av nugatti, søtet med sukrinmelis og stevia. Bilder på bloggen: www.nytlavkarbo.blogspot.com (http://www.nytlavkarbo.blogspot.com)
Ingredienser:
ca 150 g hasselnøtter
2 ss kakao. Helst rått kakaopulver
Store mengder sukrin melis (minst 4-5 ss) og stevia. Smak deg fram
3 store ss mykt smør
1 dl fløte
1 ts vaniljepulver
2 eggeplommer
Valgfritt: 50 g. sjokolade, minst 70%
Rist hasselnøtter i ovnen på 100 grader til de lukter ristet. Kjør de i foodprosessor/blender/ stavmikser til du får helt fint hasselnøttmel.
De andre ingrediensene blandes i, og alt kjøres til konsistensen er fin. Tilsett eggeplommene på slutten. (De kan droppes, da får du en luftigere og lettere krem.)
Yum, gleder meg til PÅSKE!
takk for inspirasjon. en annen variant kan være mandelsmør med tilsatt kakaopulver, sukrinmelis+stevia og litt væske.
Eller hasselnøttmel og litt peanøttmel + søtning + kakao + litt væske. Skal prøve den siste varianten fordi jeg har dette melet hjemme.
Mmm, hørtes godt ut med mandelsmør :D
Mmm, hørtes godt ut med mandelsmør :D
DEt er godt, men ikke så søtt som tahini smaker som(selv om det ikke er tilsatt noe annet enn salt), derfor tenker jeg at å få søtet den og tillegge kakao bare blir rågodt. Det er dyrt men mandelmel derimot er billig på iherb og kan brukes istedet kanskje. Må prøves når jeg får sukrin i posten. Men for tida er det mest sjokolade jeg lager. Det forsvinner fort.
Jeg har brukt mandelsmør i andre ting, synes det er veldig anvendelig. Har prøvd å lage sjokoladepålegg av tahini tidligere, men synes det blir litt bittert..
Skal prøve å kjøpe mandelsmør fra iherb da, bra tips! Er jo altfor dyrt i butikken.
Her er mitt sjokoladepålegg :)
Det er godt smørbart sjøl om det står i kjøleskapet. Knallgodt :D
Sjokoladepålegg ♥
http://4.bp.blogspot.com/-zidXuJTRO5I/Tz-FYoicO9I/AAAAAAAAGUs/A7xrYZVcmd0/s320/0001+sjokoladep%C3%A5legg.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-zidXuJTRO5I/Tz-FYoicO9I/AAAAAAAAGUs/A7xrYZVcmd0/s1600/0001+sjokoladep%C3%A5legg.JPG)
75 g hasselnøtter, kjør fint i blender.
50 g usalta smør - smelte
1 dl fløte
20 g kakao
ca 45 g tagatesse
1/2 ts bourbon vanilje
Etter at hasselnøttene er kjørt fine i blender, har
du alt det andre oppi og 'køyrer' blenderen til
det blir ei glatt og fin masse. Ferdig :)
Pålegget innholder 4,45 g karber pr 100 gram.
Denne porsjonen veger totalt 220 g, 9,8 g karber.
http://3.bp.blogspot.com/-gniB3P7BtdA/Tz-Fa9Qov6I/AAAAAAAAGU0/oZboNIzkF0E/s320/0002+sjokoladep%25C3%25A5legg.JPG (http://3.bp.blogspot.com/-gniB3P7BtdA/Tz-Fa9Qov6I/AAAAAAAAGU0/oZboNIzkF0E/s1600/0002+sjokoladep%25C3%25A5legg.JPG)
Dette må jo være supert som fyll/topping til sjokoladekake :D
Dette må jo være supert som fyll/topping til sjokoladekake :Dja, og om man lager den tørrere blir det sjokolade.
Dette må jo være supert som fyll/topping til sjokoladekake
ja, og om man lager den tørrere blir det sjokolade.
Det e godt på ei lita skjei også :uskyldig: eg er ingen søtmoms nei :rodme:
Det e godt på ei lita skjei også :uskyldig: eg er ingen søtmoms nei :rodme:nettopp, det er derfor jeg skal lage det. Jeg pleier å ta tahini eller mandelmos på kyllingen, men alternativt kan jeg spice opp frøene/mandlene med kakao:)
Det e godt på ei lita skjei også :uskyldig: eg er ingen søtmoms nei :rodme:
nettopp, det er derfor jeg skal lage det. Jeg pleier å ta tahini eller mandelmos på kyllingen, men alternativt kan jeg spice opp frøene/mandlene med kakao:)
Aha, mine sjokoladeSØTE små venner :lol:
....jepp... det skal definitivt bli med meg på påskefjellet :)
nettopp, det er derfor jeg skal lage det. Jeg pleier å ta tahini eller mandelmos på kyllingen, men alternativt kan jeg spice opp frøene/mandlene med kakao:)
Ahh, en versjon av meksikansk "mole"? (Sjokolade saus) :D vender du kyllinglår tahini/ mandelmos og kakao da? chili oppi? Nå fikk jeg lyst på kylling gitt!!!
Ahh, en versjon av meksikansk "mole"? (Sjokolade saus) :D vender du kyllinglår tahini/ mandelmos og kakao da? chili oppi? Nå fikk jeg lyst på kylling gitt!!!Det har jeg ikke hørt om engang, men tenkte blande kakao, søtning og mandelsmør sammen til mos, ihvertfall. Jeg spiser kylling opptil flere ganger dgl, jeg, så ja, enig at det er godt. Istedenfor å spise fett kjøtt liker jeg å tilsette fete godsaker som nøttemos/frømos/ost, gode oljer og sjokolade.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.