Mat for sjelen
08-03-12, 10:43
Marinert fetaost er kjempeenkelt å lage selv, og smaker så mye bedre enn ferdig kjøpt...
http://4.bp.blogspot.com/-HyrhWkCFfbs/TzklfHbNEiI/AAAAAAAAAj4/yE1wBBDjGy4/s640/feta1.jpg (http://4.bp.blogspot.com/-HyrhWkCFfbs/TzklfHbNEiI/AAAAAAAAAj4/yE1wBBDjGy4/s1600/feta1.jpg)
Alt du trenger er:
Fetaost
En god extra virgin Olivenolje
Krydder og tilsetning etter smak
Skjær fetaosten i terninger og legg på et glass.
Nå kan du tilsette krydder. Her tar du det du liker best, og lag gjerne flere forskjellige.
Forslag til krydder og tilsetting kan være:
oregano
basilikum
timian
rosmarin
hvitløk
gressløk/vårløk
oliven
månetørkede tomater (http://sjelemat.blogspot.com/2012/02/manetrkede-tomater.html) (eller soltørkede om du vil...)
chili - fersk i biter, evt tørkede hele
http://1.bp.blogspot.com/-rzwWIlakQX0/Tzkm1EY0FoI/AAAAAAAAAkI/B2kqWPUlzko/s400/feta3.jpg (http://1.bp.blogspot.com/-rzwWIlakQX0/Tzkm1EY0FoI/AAAAAAAAAkI/B2kqWPUlzko/s1600/feta3.jpg)
Fyll opp glasset med en god olivenolje, og sett det i kjøleskapet en dag eller to slik at smakene får satt seg.
Jeg bruker mye fetaost i salater og som snacks sammen med marinerte oliven (http://sjelemat.blogspot.com/2012/01/marinerte-oliven.html), forskjellige nøtter og litt spekemat... Himmelsk!
Olivenoljen fetaosten ligger i blir en kjempegod dressing på salater - ferdigkjøpte marinert feta ligger i rapsolje...
http://4.bp.blogspot.com/-HyrhWkCFfbs/TzklfHbNEiI/AAAAAAAAAj4/yE1wBBDjGy4/s640/feta1.jpg (http://4.bp.blogspot.com/-HyrhWkCFfbs/TzklfHbNEiI/AAAAAAAAAj4/yE1wBBDjGy4/s1600/feta1.jpg)
Alt du trenger er:
Fetaost
En god extra virgin Olivenolje
Krydder og tilsetning etter smak
Skjær fetaosten i terninger og legg på et glass.
Nå kan du tilsette krydder. Her tar du det du liker best, og lag gjerne flere forskjellige.
Forslag til krydder og tilsetting kan være:
oregano
basilikum
timian
rosmarin
hvitløk
gressløk/vårløk
oliven
månetørkede tomater (http://sjelemat.blogspot.com/2012/02/manetrkede-tomater.html) (eller soltørkede om du vil...)
chili - fersk i biter, evt tørkede hele
http://1.bp.blogspot.com/-rzwWIlakQX0/Tzkm1EY0FoI/AAAAAAAAAkI/B2kqWPUlzko/s400/feta3.jpg (http://1.bp.blogspot.com/-rzwWIlakQX0/Tzkm1EY0FoI/AAAAAAAAAkI/B2kqWPUlzko/s1600/feta3.jpg)
Fyll opp glasset med en god olivenolje, og sett det i kjøleskapet en dag eller to slik at smakene får satt seg.
Jeg bruker mye fetaost i salater og som snacks sammen med marinerte oliven (http://sjelemat.blogspot.com/2012/01/marinerte-oliven.html), forskjellige nøtter og litt spekemat... Himmelsk!
Olivenoljen fetaosten ligger i blir en kjempegod dressing på salater - ferdigkjøpte marinert feta ligger i rapsolje...