Zincite
08-03-12, 12:40
Fant oppskriften (http://www.aperitif.no/Mattips/dagens-rett/Meksikansk-safrankalkun) på aperitif.no, og den er absolutt lavkarbo om man kutter hvetemelet og eventuelt jevner med mere eggeplomme (ikke hardkokt:)) litt smøreost eller JBKM:
Meksikansk safrankalkun
Ingredienser:
750 g kalkunfilet
2 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, revet
1 ss olje
3 ss hvetemel
4 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 dl tørr hvitvin eller eplejus
1 laurbærblad
1 ts salt og kvernet pepper
½ finhakket rød chili
½ dl skåldede, malte mandler (kan sløyfes)
2 hardkokte eggeplommer (kan sløyfes)
1 g safran eller 1 ts gurkemeie
limebåter og korianderblader
Fremgangsmåte:
Skjær kalkunfileten i store biter.
Fres løk og hvitløk i olje til den er blank. Dryss over hvetemel og rør om.
Spe med buljong og hvitvin. Tilsett laurbærblad, salt, pepper og chili.
Legg i kalkunbitene og la det småkoke i 15 minutter under lokk.
Mal mandlene og rør inn eggeplommer og safran/gurkemeie med litt av sausen. Bland dette i gryten og kok videre i ca. 5 minutter.
Press over limesaft og rikelig med hakket koriander rett før servering. (Server med ris.)
Meksikansk safrankalkun
Ingredienser:
750 g kalkunfilet
2 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, revet
1 ss olje
3 ss hvetemel
4 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 dl tørr hvitvin eller eplejus
1 laurbærblad
1 ts salt og kvernet pepper
½ finhakket rød chili
½ dl skåldede, malte mandler (kan sløyfes)
2 hardkokte eggeplommer (kan sløyfes)
1 g safran eller 1 ts gurkemeie
limebåter og korianderblader
Fremgangsmåte:
Skjær kalkunfileten i store biter.
Fres løk og hvitløk i olje til den er blank. Dryss over hvetemel og rør om.
Spe med buljong og hvitvin. Tilsett laurbærblad, salt, pepper og chili.
Legg i kalkunbitene og la det småkoke i 15 minutter under lokk.
Mal mandlene og rør inn eggeplommer og safran/gurkemeie med litt av sausen. Bland dette i gryten og kok videre i ca. 5 minutter.
Press over limesaft og rikelig med hakket koriander rett før servering. (Server med ris.)