View Full Version : "Nugatti" Fudge Cake


shailene
19-03-12, 20:32
Bunnen:
2,5 dl fin- og grovhakkede hasselnøtter
1 ss kakao
1 ss Natreen
1 eggehvite

Fyllet:
100 g sjokolade (70%)
100 g usaltet smør
3 egg
1 ts vaniljepulver
2-3 ss Natreen
2-3 ss Sukrinmelis
Liten klype salt
1/2 ts bakepulver
2-2,5 dl finhakkede hasselnøtter

Glasuren:
50 g sjokolade
50 g kremfløte
Evt. litt Natreen
+ Grovhakkede hasselnøtter på toppen

Kjør først 250 gram hasselnøtter i en food processor til nøttene stort sett er finhakkede. Sil ut de groveste nøttebitene fra nøttemelet, de bruker du i kjeksbunnen og som dekorasjon på kaka (spar en liten dæsj til slutt).

For å lage bunnen: Bland ca. 50/50 fin- og grovhakkede hasselnøtter med resten av ingrediensene, og trykk deigen utover en liten smurt springform. Stekes i ca. 10-12 min på 170 grader.

For å lage fyllet: Smelt smøret i microen til det bobler skikkelig, brekk sjokoladeplata opp i småbiter og la det smelte i smøret. Bruk evt. microen til hjelp, men blandinga må IKKE bli kokvarm. Pisk eggene lett sammen. Hell sjokoladeblandingen sakte over eggene mens du pisker/rører godt. Ha så i resten av ingrediensene. Vent gjerne med søtningen til sist så du kan smake til hvor søtt du vil ha det. Hell over i springforma og stek videre i ca. 15 min (den skal være fuktig og "mousse-aktig" når den er nystekt).

For å lage glasuren: Kok opp 50 g fløte i microen, ta skåla ut og smelt 50 g sjokoladebiter i fløten og rør til en jevn og fin sjokoladesaus. Ha i litt mer søtt hvis du vil (smak til). Smør på den avkjølte kaka og strø litt grovhakkede hasselnøtter på toppen.

Anbefaler å servere den oppvarmet eller romtemperert med pisket krem eller is til :)

Edit: Prøvde å fryse denne, og den var faktisk mye bedre tint og varmet i microen enn den var nystekt!

http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=10104&stc=1&d=1332599526

Dietta
19-03-12, 20:44
:sikle: *stønner*

Charlott
19-03-12, 21:23
:sikle:

shailene
19-03-12, 23:11
Ja.. beste lavkarbo-sjokoladekaka jeg har laget så langt! Sitter og nyter et stykke nå med masse piska krem.. Nam! :D

Ikke fullt like tung og mektig som andre oppskrifter jeg har prøvd, men jeg skal eksperimentere enda litt til for å få den litt mildere og mer melkesjokolade-aktig når denne kaka er oppspist. Så er mulig oppskrifta blir endra litt etterhvert, kanskje det gjør seg med mer nøtter og en skvett fløte i.

Frøken H
01-04-12, 22:48
Hei,
tenkte å prøve meg på denne....:-) Lurer bare på om du brukte flytende natreen??

Charlott
01-04-12, 23:20
Hvorfor i all verden har jeg ikke kjøpt hasselnøtter !? *ærremuliåværrasådum*

Dietta
02-04-12, 07:50
Hvorfor i all verden har jeg ikke kjøpt hasselnøtter !? *ærremuliåværrasådum*
Ja absolutt uten problemer. Ingen hasselnøtter her heller :eek:

shailene
02-04-12, 10:10
Hei,
tenkte å prøve meg på denne....:-) Lurer bare på om du brukte flytende natreen??
Bruker pulver! Du kan helt sikkert bruke flytende også, det står vel på flaska hvor mange dråper som tilsvarer 1 ss pulver?

shailene
02-04-12, 10:13
Hvorfor i all verden har jeg ikke kjøpt hasselnøtter !? *ærremuliåværrasådum*
Hehe :D

For skikkelig hasselnøttsmak tror jeg dere trygt kan bruke enda mer finmalte nøtter i denne, selv hadde jeg ikke mer da jeg laga den, men tror den hadde blitt bedre da.

smgj
02-04-12, 10:22
Du rører bare eggehviten inn i bunnen? Ikke noe stivpisking?

shailene
02-04-12, 10:25
Du rører bare eggehviten inn i bunnen? Ikke noe stivpisking?
Ingen stivpisking, nei. Bare rør/kna til en jevn deig :)