View Full Version : Smaken av sol - Solsikkesmør!
Mat for sjelen
23-03-12, 09:07
Solsikkesmør både smaker og ser til forveksling ut som peanøttsmør.
Nydelig på brød, knekkebrød, kjeks eller som dip til friske grønnsaker.
Ideelt dersom en har nøtteallergi.
Du trenger:
- ca 3 kopper Solsikkefrø
- salt
- sukrin
- ca. 1 ss olivenolje
Start med å riste solsikkefrøene lett i en tørr stekepanne et minutt eller to, til de er pent gyldne.
Du trenger ikke riste solsikkefrøene, men det gir en ekstra god litt "nøttete" smak på smøret.
Ha solsikkefrøene i en food processor sammen med litt salt og sukrin.
Kjør frøene til en jevn masse i maskinen, til det har konsistens som peanøttsmør - la maskinen gå i ca. 10 minutter. Det er viktig å la smøret gå lenge nok i maskinen ellers blir det kornete.
Nå kan du tilsette olivenolje til du får passe konsistens. La smøret gå i maskinen mens du forsiktig tilsetter oljen.
Smak til med mer evt mer salt eller søtt.
En liten klype chili gir en spennende spicy tvist :-)
Ønsker du litt biter i smøret kan du spare litt av de ristede solsikkene, og tilsette disse etter at smøret er ferdig.
sikkert herlig. jeg har ikke maskin til ¨å lage smør av nøtter/frø så heldigvis finnes det solsikke-og valnøttsmør på iherb. ++, tahini er noe av det beste jeg vet, den fra Monki.
Mat for sjelen
23-03-12, 10:03
sikkert herlig. jeg har ikke maskin til ¨å lage smør av nøtter/frø så heldigvis finnes det solsikke-og valnøttsmør på iherb. ++, tahini er noe av det beste jeg vet, den fra Monki.
Ja, iHerb har utrolig mye flott :) Bestiller uanstendig mye derfra...:D
Ca hvor mye sukrin???
Denne hørtes faktisk god ut, må prøve:)
Laget forresten fiskekakene dine for et par dager siden.... STOR suksess:D Dog ble de litt kornete, kan det ha vært fordi jeg brukte frossen fisk??
Mat for sjelen
23-03-12, 10:51
Ca hvor mye sukrin???
Denne hørtes faktisk god ut, må prøve:)
Laget forresten fiskekakene dine for et par dager siden.... STOR suksess:D Dog ble de litt kornete, kan det ha vært fordi jeg brukte frossen fisk??
Sukrin tilsetter du etter smak :) Noen ganger lager jeg en søt variant av solsmøret, andre ganger salt... Bruker også å lage en litt spicy variant der jeg tilsetter chili :D
Smak og behag altså :)
Godt blir det okke som :D
Det er stor forskjell på å lage fiskekaker av frossen fisk kontra fersk. Det går helt greitt, men det er mye vanskeligere å få farsen til å henge sammen... Et tips er å ha i "smeltevannet" fisken slipper når den tiner. Mye av proteinene som får farsen til å "gå sammen" ligger gjerne der :)
Prøv med fersk fisk neste gang, og jeg garanterer deg at du skjønner hva jeg mener ;)
Mat for sjelen
23-03-12, 11:11
Kjempegøy at fiskekakene ble en suksess forresten :D
Høres knallgodt ut!
Nok en av dine oppskrifter er lagt i MÅ PRØVES mappa mi :D
Prøv å ha i parmesan, hvitløk og chili.. :sikle:
Sukrin tilsetter du etter smak :) Noen ganger lager jeg en søt variant av solsmøret, andre ganger salt... Bruker også å lage en litt spicy variant der jeg tilsetter chili :D
Smak og behag altså :)
Godt blir det okke som :D
Det er stor forskjell på å lage fiskekaker av frossen fisk kontra fersk. Det går helt greitt, men det er mye vanskeligere å få farsen til å henge sammen... Et tips er å ha i "smeltevannet" fisken slipper når den tiner. Mye av proteinene som får farsen til å "gå sammen" ligger gjerne der :)
Prøv med fersk fisk neste gang, og jeg garanterer deg at du skjønner hva jeg mener ;)
Takker og bukker;o))))
Skal jage gubben ut på sjøen:D
Mat for sjelen
23-03-12, 12:43
Høres knallgodt ut!
Nok en av dine oppskrifter er lagt i MÅ PRØVES mappa mi :D
Så koselig Charlott :)
Mat for sjelen
23-03-12, 12:45
Takker og bukker;o))))
Skal jage gubben ut på sjøen:D
:D :D
Eller du kan ta fatt i fiskestanga selv ;)
Mat for sjelen
23-03-12, 12:47
Prøv å ha i parmesan, hvitløk og chili.. :sikle:
Nam!! Skal definitivt prøves ja!!
Hørtes fantastisk godt ut...:)
:D :D
Eller du kan ta fatt i fiskestanga selv ;)
Nei guri heller, en plass går da vitterlig grensen:eek:
Nei guri heller, en plass går da vitterlig grensen:eek:
:lol:
Det høres godt ut:)Hva med holdbarhet(oppbevares i kjøleskapet)?
Takk for fine oppskrifter:)
Nei guri heller, en plass går da vitterlig grensen:eek:
Jupp... blant annet i Iddefjorden (mulig fiskeplass)... :p
Jupp... blant annet i Iddefjorden (mulig fiskeplass)... :p
Vi har sjøen rett utenfor stuedøra, men har aldri likt å *Fiske fisken*Sløye fisken*Spise fisken....... Det at jeg nå har avansert fra kjøpte fiskepinner, til heimelaga fiskekaker, er faktisk en liten bragd i seg selv, uten at de to første elementene trer noe nærmere.......
Gleder meg dog til små aluminiumspakker med gubbefiska fisk.... Tror jeg:p Har tidligere alltid sikra meg de beste kjøttstykkene.........Og lagt langt unna fisken.... Spennede sommer i vente...:D
Mat for sjelen
24-03-12, 09:23
Nei guri heller, en plass går da vitterlig grensen:eek:
He he :D Enig med deg :D
Liker best å få fisken ferdig sløyd og filetert på kjøkkenbenken ja :)
Mat for sjelen
24-03-12, 09:25
Det høres godt ut:)Hva med holdbarhet(oppbevares i kjøleskapet)?
Takk for fine oppskrifter:)
Jeg bruker å oppbevare Solsmøret i kjøleskapet, og da er det fint holdbart i alle fall en måneds tid faktisk :)
sikkert herlig. jeg har ikke maskin til ¨å lage smør av nøtter/frø så heldigvis finnes det solsikke-og valnøttsmør på iherb. ++, tahini er noe av det beste jeg vet, den fra Monki.
Fra Monki ?? Finner ikke den jeg :D
Odde
Fra Monki ?? Finner ikke den jeg :D
Oddekanskje ikke alle helsekostbutikker har det, men be de ta det inn
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.