Yrla
24-03-12, 10:30
http://lilleu.blogg.no/1329323525_store_seige_peanttcoo.html
blogg.no (http://blogg.no/) » LilleMy (http://lilleu.blogg.no/) » Oppskrifter (http://lilleu.blogg.no/oppskrifter.html) » Store, seige peanøttcookies med sjokoladebiter
Store, seige peanøttcookies med sjokoladebiter
16.feb.2012 kl.19:52 i Oppskrifter (http://lilleu.blogg.no/oppskrifter.html)
43 kommentarer (http://lilleu.blogg.no/1329323525_store_seige_peanttcoo.html#comment)
Jeg visste jeg kunne fange oppmerksomheten deres med den tittelen, stemmer ikke det? ;)
Poenget mitt er: Jeg har gjort det! Jeg har laget helt avsindig gode cookies, og ikke nok med det: De kan omtrent kalles sunne også.
http://bloggfiler.no/lilleu.blogg.no/images/1261739-8-1329416580545.jpg
Jeg liker best cookies som er seige og myke i midten á la de på Deli de Luca. Favoritten er de som er kjøpt hos dagligvarekjeden Tesco i England, kanskje mest på grunn av minnene. Det er ikke lett å lage sånne har jeg funnet ut, og før jeg kunne bake, måtte jeg til å resonnere: Nettopp hva gjør cookies seige?
Det første er selvfølgelig mengder med fett. Det må til i en skikkelig god cookie! Dernest kommer sukker, brunt sukker. Smør og brunt sukker transformeres til karamell i ovnen, og det er nettopp det jeg er ute etter.
Saken er: Oppskrifter med disse ingrediensene er det flust av på nettet, så det trenger jeg faktisk ikke å finne opp på nytt. Greia er at de skal sunnifiseres, ikke sant? Erstatningene er selvfølgelig: Supersunn kokosolje, yaconsirup og sukrin.
Litt flere søk på nettet ga meg mer inspirasjon. Seige cookies oppstår fra høyt gluteninnhold i melet (glutenmel - check!), eggeplommer (jepp!), kort steketid ved lav temperatur og avkjøling på bakeplaten (no problem!).
Da er det klart at noe må ofres, for det kan faktisk ikke bli helt som the real stuff uten de mindre næringsrike klassiske ingrediensene. Disse sunnifiserte cookie'ne er likevel veldig gode, i alle fall i min (noe tilvendte) munn ;)
Og de må ha store sjokoladebiter - det glemte jeg å si. Helst større andel av cookien enn selve deigen! Sukkerfri sjokolade - so it is.
http://bloggfiler.no/lilleu.blogg.no/images/1261739-8-1329416599497.jpg
Peanøttcookies med sjokoladebiter
1 dl peanøttmel
1/2 dl glutenmel (kan erstattes med annet mel)
3/4 dl sukrin
3/4 ts salt
1/2 ts bakepulver
2 ss yaconsirup (eller annen tyktflytende søtning)
1 ss melk
2 eggeplommer
50 g kokosolje, smeltet
20 dråper stevia english toffee
10 dråper vaniljeessens
50-100 g sukkerfri sjokolade, hakket (så myyye du vil!)
Bland sammen alle ingrediensene. La deigen hvile i kjøleskapet en halvtimes tid eller så, før du former cookies av deigen. Jeg fikk 9 stykker.
Stekes ved 175ºC i 8-10 minutter. Ta dem ut før de ser helt ferdige ut. Avkjøl cookie'ene på stekebrettet.
http://bloggfiler.no/lilleu.blogg.no/images/1261739-8-1329416627068.jpg
blogg.no (http://blogg.no/) » LilleMy (http://lilleu.blogg.no/) » Oppskrifter (http://lilleu.blogg.no/oppskrifter.html) » Store, seige peanøttcookies med sjokoladebiter
Store, seige peanøttcookies med sjokoladebiter
16.feb.2012 kl.19:52 i Oppskrifter (http://lilleu.blogg.no/oppskrifter.html)
43 kommentarer (http://lilleu.blogg.no/1329323525_store_seige_peanttcoo.html#comment)
Jeg visste jeg kunne fange oppmerksomheten deres med den tittelen, stemmer ikke det? ;)
Poenget mitt er: Jeg har gjort det! Jeg har laget helt avsindig gode cookies, og ikke nok med det: De kan omtrent kalles sunne også.
http://bloggfiler.no/lilleu.blogg.no/images/1261739-8-1329416580545.jpg
Jeg liker best cookies som er seige og myke i midten á la de på Deli de Luca. Favoritten er de som er kjøpt hos dagligvarekjeden Tesco i England, kanskje mest på grunn av minnene. Det er ikke lett å lage sånne har jeg funnet ut, og før jeg kunne bake, måtte jeg til å resonnere: Nettopp hva gjør cookies seige?
Det første er selvfølgelig mengder med fett. Det må til i en skikkelig god cookie! Dernest kommer sukker, brunt sukker. Smør og brunt sukker transformeres til karamell i ovnen, og det er nettopp det jeg er ute etter.
Saken er: Oppskrifter med disse ingrediensene er det flust av på nettet, så det trenger jeg faktisk ikke å finne opp på nytt. Greia er at de skal sunnifiseres, ikke sant? Erstatningene er selvfølgelig: Supersunn kokosolje, yaconsirup og sukrin.
Litt flere søk på nettet ga meg mer inspirasjon. Seige cookies oppstår fra høyt gluteninnhold i melet (glutenmel - check!), eggeplommer (jepp!), kort steketid ved lav temperatur og avkjøling på bakeplaten (no problem!).
Da er det klart at noe må ofres, for det kan faktisk ikke bli helt som the real stuff uten de mindre næringsrike klassiske ingrediensene. Disse sunnifiserte cookie'ne er likevel veldig gode, i alle fall i min (noe tilvendte) munn ;)
Og de må ha store sjokoladebiter - det glemte jeg å si. Helst større andel av cookien enn selve deigen! Sukkerfri sjokolade - so it is.
http://bloggfiler.no/lilleu.blogg.no/images/1261739-8-1329416599497.jpg
Peanøttcookies med sjokoladebiter
1 dl peanøttmel
1/2 dl glutenmel (kan erstattes med annet mel)
3/4 dl sukrin
3/4 ts salt
1/2 ts bakepulver
2 ss yaconsirup (eller annen tyktflytende søtning)
1 ss melk
2 eggeplommer
50 g kokosolje, smeltet
20 dråper stevia english toffee
10 dråper vaniljeessens
50-100 g sukkerfri sjokolade, hakket (så myyye du vil!)
Bland sammen alle ingrediensene. La deigen hvile i kjøleskapet en halvtimes tid eller så, før du former cookies av deigen. Jeg fikk 9 stykker.
Stekes ved 175ºC i 8-10 minutter. Ta dem ut før de ser helt ferdige ut. Avkjøl cookie'ene på stekebrettet.
http://bloggfiler.no/lilleu.blogg.no/images/1261739-8-1329416627068.jpg