shailene
01-04-12, 00:53
Denne enkle sjokoladekaka laget jeg helt på slump i kveld, og den ble veldig god. Smaker veldig likt vanlig sjokoladeformkake. Den er ganske "gjestevennlig" og barnevennlig altså, ingen som kommer til å tenke at denne smaker rart eller "lavkarbo" :p
75 g smør
100 g 70% sjokolade
1 dl fløte
0.5 ts instantkaffe rørt ut i 1 ss vann
3 egg
40 g kokosmel
4 ss Natreen (eller annet søtt)
1,5 ts johannesbrødkjernemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ss bakekakao*
*Sløyfes dersom du bruker 86% sjokolade, eller liker mildere sjokoladesmak på kaka.
Still ovnen på 170 grader. Smelt smøret i microen til det bober. Brekk opp sjokoladen i små biter og la den smelte i smøret mens du pisker eggene til eggedosis. Bland fløten sammen med sjokoladeblandinga, eggene og kaffen. Bland de tørre ingrediensene i en bolle, bland så med det våte. Kle en liten avlang form med bakepapir, og stek i ca. 35-40 minutter. Server med pisket krem.
http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=10165&stc=1&d=1333354517
Fett: 82% (173 g)
Protein: 9% (41.33 g)
Karbohydrat: 9% (44.32 g)
(Hele kaka, gir ca. 8 stykker med 5.5 g karbo per stk.)
75 g smør
100 g 70% sjokolade
1 dl fløte
0.5 ts instantkaffe rørt ut i 1 ss vann
3 egg
40 g kokosmel
4 ss Natreen (eller annet søtt)
1,5 ts johannesbrødkjernemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ss bakekakao*
*Sløyfes dersom du bruker 86% sjokolade, eller liker mildere sjokoladesmak på kaka.
Still ovnen på 170 grader. Smelt smøret i microen til det bober. Brekk opp sjokoladen i små biter og la den smelte i smøret mens du pisker eggene til eggedosis. Bland fløten sammen med sjokoladeblandinga, eggene og kaffen. Bland de tørre ingrediensene i en bolle, bland så med det våte. Kle en liten avlang form med bakepapir, og stek i ca. 35-40 minutter. Server med pisket krem.
http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=10165&stc=1&d=1333354517
Fett: 82% (173 g)
Protein: 9% (41.33 g)
Karbohydrat: 9% (44.32 g)
(Hele kaka, gir ca. 8 stykker med 5.5 g karbo per stk.)