View Full Version : Frisk og god ostekake (med bilder)


Mat for sjelen
04-04-12, 10:09
Denne friske gode ostekaken er perfekt Påskekos.
Super kake å ha stående på lur til gjester som stikker innom.


http://4.bp.blogspot.com/-f37kGSi1oSc/T3X2fmZoSPI/AAAAAAAAAzM/XZNRV1UVsmc/s640/ostekake1.jpg (http://4.bp.blogspot.com/-f37kGSi1oSc/T3X2fmZoSPI/AAAAAAAAAzM/XZNRV1UVsmc/s1600/ostekake1.jpg)






Oppskrift Bunn

100 g malte mandler
100 g smeltet smør
2 ss sukrin
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt (http://sjelemat.blogspot.com/2012/03/lag-din-egen-vaniljeekstrakt.html)
http://1.bp.blogspot.com/-LxHUIlhb_r8/T3X2wY7Kn8I/AAAAAAAAAzU/I6eWPJPd_H8/s400/ostekake2.jpg (http://1.bp.blogspot.com/-LxHUIlhb_r8/T3X2wY7Kn8I/AAAAAAAAAzU/I6eWPJPd_H8/s1600/ostekake2.jpg)

Bland sammen alle ingrediensene til bunnen.
Ha over i en smurt form.
Stekes ved 180 grader i 10 - 15 minutter.
Avkjøl.



Oppskrift Ostekrem

6 plater gelatin
ca 2 dl varmt vann
skall av 1 sitron
saften av 1 sitron
2 - 3 ss sukrinmelis
2 pk Tine kremost naturell
1 boks seterrømme
3 dl kremfløte
5 - 6 ss sukrinmelis
1 ts vaniljeekstrakt (http://sjelemat.blogspot.com/2012/03/lag-din-egen-vaniljeekstrakt.html)
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter, til de er myke.
Kok opp vannet.
Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør dem ut i det varme vannet.

Rør inn sitronsaft, sitronskall og sukrinmelis.

Du har nå laget en sitrongele.

La geleen avkjøles, mens du lager ostemassen.

Rør sammen rømme, kremost, vaniljeekstrakt og sukrinmelis med en håndvisp eller blender, til du har en jevn og klumpefri masse.

Visp kremfløten i en egen bolle, og bland den inn i osteblandingen.

Hell den avkjølte sitrongeleen i osteblandingen i en tynn stråle, og bland den forsiktig, men godt inn.

Smak til massen med mer evt mer sukrin eller sitronsaft.

Hell ostemassen over bunnen.

La kaken stå avkjølt i ca 4 timer.

Pynt med revet appelsinskall før servering.

Sivensvans
04-04-12, 10:14
Ser aldeles nydelig ut! Takk for bilder og oppskrift!

Tone-G
04-04-12, 10:27
Så deilig :sikle:

Tone-G
05-04-12, 11:11
Nå står denne til avkjøling :) Har laget den kun med stevia, og syns jeg fikk den greit til.. Men, neste gang skal jeg bruke mandarin/appelsin osten istede for den naturelle :ja:

Tror denne blir god alikevel..

Dietta
05-04-12, 18:39
Nå står denne til avkjøling :) Har laget den kun med stevia, og syns jeg fikk den greit til.. Men, neste gang skal jeg bruke mandarin/appelsin osten istede for den naturelle :ja:

Tror denne blir god alikevel..
Den osten er bare nyyydelig :love:
(Bare synd det er så mye karber. Jeg kan spise den med skje rett fra boksen :rodme:)

Tone-G
05-04-12, 20:59
Den osten er bare nyyydelig :love:
(Bare synd det er så mye karber. Jeg kan spise den med skje rett fra boksen :rodme:)

Fordelt på hele kaken, blir det jo ikke så mye ekstra karber ;)

Vibeke-67
05-04-12, 21:06
Takk, ser aldeles nyedlig ut! Tror jeg må prøve denne ja :ja:

senka
05-04-12, 21:39
Tusen takk for oppskrift,må prøves snart:Dliker ostekake med sitron:)

Dietta
05-04-12, 23:41
Fordelt på hele kaken, blir det jo ikke så mye ekstra karber ;)
Neida, absolutt ikke. Og kake står ikke på menyen så ofte, så det er ikke noe å bry seg om. Men - hadde det vært tilnærmet null karber, hadde den osten vært kveldskos hver dag tror jeg ;)

synsegulla
06-04-12, 19:26
Denne har jeg veldig lyst til å prøve, kanskje til min datters bursdag seinere denne mnd. :) Så veldig god ut.

Rin
07-04-12, 07:39
Jeg lagde denne i går. :) Veldig god - spesielt bunnen ble mye bedre enn de rene smør/nøtte-bunnene jeg har operert med tidligere. Mm!

Mat for sjelen
09-04-12, 14:09
Jeg lagde denne i går. :) Veldig god - spesielt bunnen ble mye bedre enn de rene smør/nøtte-bunnene jeg har operert med tidligere. Mm!

Ja, denne bunnen er jeg også spesielt fornøyd med :)
Bruker den gjerne til andre kaker også ;)

Lindemor
09-04-12, 14:12
Jeg elsker ostekake. Tusen takk for bidrag til oppskriftssamlingen! Denne skal prøves!

Mat for sjelen
09-04-12, 14:45
Jeg elsker ostekake. Tusen takk for bidrag til oppskriftssamlingen! Denne skal prøves!

Så koselig Lindemor :)

Råååsa
06-05-12, 12:20
Tenkte å lage denne på lørdag, er det noe forskjell på mengde av sukrin og sukrin melis? Jeg har bare melis sjø! :)

Imse
20-08-12, 21:42
Da står denne til avkjøling. Laget med vanlig smøreost, ikke kremost. Røra smakte veldig godt da, så spent på ferdig kake! Veldig spent på bunnen, for vanligvis lager jeg slik med hakkede nøtter og smeltet smør.

Jammo
22-08-12, 16:18
Å gu den så god ut :)

Mat for sjelen
25-08-12, 14:39
Da står denne til avkjøling. Laget med vanlig smøreost, ikke kremost. Røra smakte veldig godt da, så spent på ferdig kake! Veldig spent på bunnen, for vanligvis lager jeg slik med hakkede nøtter og smeltet smør.

Håper den falt i smak Imse :)

Mat for sjelen
25-08-12, 14:40
Å gu den så god ut :)

Takk takk Jammo :)

Imse
25-08-12, 16:39
Laget den med vanlig smelteost. Faktisk så synes jeg den var bedre enn med philadelfia. Ny, spennende smak!

Mat for sjelen
28-08-12, 16:05
Laget den med vanlig smelteost. Faktisk så synes jeg den var bedre enn med philadelfia. Ny, spennende smak!
Spennende :D Bra den falt i smak!