Mat for sjelen
04-04-12, 10:09
Denne friske gode ostekaken er perfekt Påskekos.
Super kake å ha stående på lur til gjester som stikker innom.
http://4.bp.blogspot.com/-f37kGSi1oSc/T3X2fmZoSPI/AAAAAAAAAzM/XZNRV1UVsmc/s640/ostekake1.jpg (http://4.bp.blogspot.com/-f37kGSi1oSc/T3X2fmZoSPI/AAAAAAAAAzM/XZNRV1UVsmc/s1600/ostekake1.jpg)
Oppskrift Bunn
100 g malte mandler
100 g smeltet smør
2 ss sukrin
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt (http://sjelemat.blogspot.com/2012/03/lag-din-egen-vaniljeekstrakt.html)
http://1.bp.blogspot.com/-LxHUIlhb_r8/T3X2wY7Kn8I/AAAAAAAAAzU/I6eWPJPd_H8/s400/ostekake2.jpg (http://1.bp.blogspot.com/-LxHUIlhb_r8/T3X2wY7Kn8I/AAAAAAAAAzU/I6eWPJPd_H8/s1600/ostekake2.jpg)
Bland sammen alle ingrediensene til bunnen.
Ha over i en smurt form.
Stekes ved 180 grader i 10 - 15 minutter.
Avkjøl.
Oppskrift Ostekrem
6 plater gelatin
ca 2 dl varmt vann
skall av 1 sitron
saften av 1 sitron
2 - 3 ss sukrinmelis
2 pk Tine kremost naturell
1 boks seterrømme
3 dl kremfløte
5 - 6 ss sukrinmelis
1 ts vaniljeekstrakt (http://sjelemat.blogspot.com/2012/03/lag-din-egen-vaniljeekstrakt.html)
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter, til de er myke.
Kok opp vannet.
Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør dem ut i det varme vannet.
Rør inn sitronsaft, sitronskall og sukrinmelis.
Du har nå laget en sitrongele.
La geleen avkjøles, mens du lager ostemassen.
Rør sammen rømme, kremost, vaniljeekstrakt og sukrinmelis med en håndvisp eller blender, til du har en jevn og klumpefri masse.
Visp kremfløten i en egen bolle, og bland den inn i osteblandingen.
Hell den avkjølte sitrongeleen i osteblandingen i en tynn stråle, og bland den forsiktig, men godt inn.
Smak til massen med mer evt mer sukrin eller sitronsaft.
Hell ostemassen over bunnen.
La kaken stå avkjølt i ca 4 timer.
Pynt med revet appelsinskall før servering.
Super kake å ha stående på lur til gjester som stikker innom.
http://4.bp.blogspot.com/-f37kGSi1oSc/T3X2fmZoSPI/AAAAAAAAAzM/XZNRV1UVsmc/s640/ostekake1.jpg (http://4.bp.blogspot.com/-f37kGSi1oSc/T3X2fmZoSPI/AAAAAAAAAzM/XZNRV1UVsmc/s1600/ostekake1.jpg)
Oppskrift Bunn
100 g malte mandler
100 g smeltet smør
2 ss sukrin
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt (http://sjelemat.blogspot.com/2012/03/lag-din-egen-vaniljeekstrakt.html)
http://1.bp.blogspot.com/-LxHUIlhb_r8/T3X2wY7Kn8I/AAAAAAAAAzU/I6eWPJPd_H8/s400/ostekake2.jpg (http://1.bp.blogspot.com/-LxHUIlhb_r8/T3X2wY7Kn8I/AAAAAAAAAzU/I6eWPJPd_H8/s1600/ostekake2.jpg)
Bland sammen alle ingrediensene til bunnen.
Ha over i en smurt form.
Stekes ved 180 grader i 10 - 15 minutter.
Avkjøl.
Oppskrift Ostekrem
6 plater gelatin
ca 2 dl varmt vann
skall av 1 sitron
saften av 1 sitron
2 - 3 ss sukrinmelis
2 pk Tine kremost naturell
1 boks seterrømme
3 dl kremfløte
5 - 6 ss sukrinmelis
1 ts vaniljeekstrakt (http://sjelemat.blogspot.com/2012/03/lag-din-egen-vaniljeekstrakt.html)
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter, til de er myke.
Kok opp vannet.
Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør dem ut i det varme vannet.
Rør inn sitronsaft, sitronskall og sukrinmelis.
Du har nå laget en sitrongele.
La geleen avkjøles, mens du lager ostemassen.
Rør sammen rømme, kremost, vaniljeekstrakt og sukrinmelis med en håndvisp eller blender, til du har en jevn og klumpefri masse.
Visp kremfløten i en egen bolle, og bland den inn i osteblandingen.
Hell den avkjølte sitrongeleen i osteblandingen i en tynn stråle, og bland den forsiktig, men godt inn.
Smak til massen med mer evt mer sukrin eller sitronsaft.
Hell ostemassen over bunnen.
La kaken stå avkjølt i ca 4 timer.
Pynt med revet appelsinskall før servering.