View Full Version : Soho (sjokolade med yoghurtfyll)
Bilde på bloggen min : http://nytlavkarbo.blogspot.com/2012/04/soho-sjokolade-med-yoghurtfyll.html
Det var første gangen jeg lagde disse, så oppskriften har sikkert mulighet for forbedringer, særlig med tanke på fremgangsmåte. Endte opp med å måtte dobbeldyppe disse i sjokolade for at det skulle bli tett.
Ingredienser:
ca 500 g avrent tyrkisk eller gresk yogurt
Sukrinmelis etter smak
1 ts vaniljepulver
Smak til.
Mørk sjokolade min. 70 % ca 200 g.
Har blitt tipset om å ha stevia med jordbærsmak i, og veldig finhakkede valnøtter, det høres kjempedigg ut :)
Her følger måten jeg kommer til å gjøre det på neste gang: (foreløpig uprøvd men bør gå bra):
Bre yoghurtmassen ut i en liten langpanne som er kledd med bakepapir. Sett i frysen. Del i biter når den er frossen og dypp i sjokolade.
Anbefaler denne, den ble kjempegod. Og grei å redusere oppskrifta hvis en vil også.
Jeg laget den som det anbefales her, med å fryse masse, skjære den i biter og dyppe i sukkerfri hjemmelaget sjokolade.
I tillegg hadde jeg litt jorbærstevia i yogurtmassen, så ble den litt fruktig frisk.
Når jeg prøver neste gang, tror jeg kanskje jeg skal prøve å karamellisert litt Tagatesse, evet. Rundt litt valnøtter som knuses i pittesmå biter å ha i yogurtmassen. Er det ikke sånne bittesmå biter i Soho sjokeladen da sånn originalt? ...mimre.
De ble veldig friske og gode disse. Takker for oppskrift. :)
Tror det er sånne kjekskuler i orginalen, men sånn krokan av mandler og tagatesse er kjempegodt i is og er sikkert supert i disse :D
for å holde yoghurtfyllet stivt, må det være i fryseren hele tida da? eller er det noe som gjør det stivt?er fyllet veldig godt?
Spennende!
Jeg ville nok blandet i hvit sjokolade i fyllet, ganske sikker på at det var i orginalen. Kjekskulene ville jeg nok ikke savnet.
for å holde yoghurtfyllet stivt, må det være i fryseren hele tida da? eller er det noe som gjør det stivt?er fyllet veldig godt?
nam nam, veldig gode tips :) Hvit sjokolade...aaah... Og takk for anbefaling ;)
De holder seg fint i kjøleskap også når de er dekket i sjokolade. Hadde noen som var delt i to, og fyllet rant ikke ut, men det er mykt, ikke veldig stivt...
ok, takk. Har du prøvd å lage konfekt/fudge med tofu? Sånn at man slipper så mye fett fra smør. Det blir nok stivere også. Mulig man kan tilsette yoghurten noe for å få det stivt også, men det er kanskje meningen her at det skal være kremkonsistens?
ok, takk. Har du prøvd å lage konfekt/fudge med tofu? Sånn at man slipper så mye fett fra smør. Det blir nok stivere også. Mulig man kan tilsette yoghurten noe for å få det stivt også, men det er kanskje meningen her at det skal være kremkonsistens?
He he, meninga og meninga.. oppskriften er et resultat av at jeg ikke fikk til yoghurtnøtter... har ennå ikke fått prøvd ut dine, så det gleder jeg meg fortsatt til :) Har aldri prøvd å bruke tofu i konfekt nei, nå er jeg en stor smør tilhenger jeg da, men det høres spennende ut! Hvordan fikk du trekket til nøttene dine stive?
He he, meninga og meninga.. oppskriften er et resultat av at jeg ikke fikk til yoghurtnøtter... har ennå ikke fått prøvd ut dine, så det gleder jeg meg fortsatt til :) Har aldri prøvd å bruke tofu i konfekt nei, nå er jeg en stor smør tilhenger jeg da, men det høres spennende ut! Hvordan fikk du trekket til nøttene dine stive?Beklager at jeg ikke kan hjelpe deg, fordi den oppskriften er bare noe jeg har funnet. Har ikke testa den selv. Står det ikke i oppskriften?
dette må prøves med nøttemel istedenfor hvete og sukrinmelis fremfor sukker:http://www.yummly.com/recipe/Tofu-Fudge-Mocha-Bars-Allrecipes?servings=12
her har jeg forresten oversatt de amerikanske målene på en halv posjon:
170g udrenert tofu
1 ss olje
1 knivsodd salt
litt vanilje
250 g sukrinmelis (her vil jeg bytte ut noen gram med stevia og suketter)
64 g kakao
40 g kaffe(vann)
70g tørrvare, f.eks mandelmel, proteinpulver, kokosmel, peanøttmel, hasselnøttmel
steks på 170 grader i ca 25 min, avkjøles i pannen og settes så i kjøleskap.
Går nok an å bruke johannesbrødkjernemel, xanthan gummi eller guar gummi for å få yoghurtfyllet fastere. Xanthan og guar er vel det som oftes bruker i kommersielt godter o.l. så mulig det vil gi best resultat (hvis ikke det foretrekkes pga. pris).
Går nok an å bruke johannesbrødkjernemel, xanthan gummi eller guar gummi for å få yoghurtfyllet fastere. Xanthan og guar er vel det som oftes bruker i kommersielt godter o.l. så mulig det vil gi best resultat (hvis ikke det foretrekkes pga. pris).
Det tenkte jeg også og brukte xantan gummi, det var ikke vellykket..
Har yoghurten i frysen nå. Spent! Jeg hadde ikke jordbærstevia, men tok i to-tre dråper med vaniljestevia og en dråpe karamell-stevia. Søtet ellers med Tagatesse. Blandingen smakte i hvert fall veldig godt før den gikk i frysen. :p
Ååh, Soho! Jeg må prøve dette en dag.
Det tenkte jeg også og brukte xantan gummi, det var ikke vellykket..
Så rart. Hvordan ble resultatet da?
Så rart. Hvordan ble resultatet da?
Det ble tykkere, men seigt og gummiaktig... ekkelt.. og klissete, hadde ikke funka uten et trekk av noe slag rundt (som smeltet sjokolade) kanskje jeg hadde for mye.. eller for lite..?? Er muligens verd et forsøk til.. Har noe yoghurt stående.. Bør vel også sies at jeg ikke har brukt så mye av den boksen tidligere, så er kanskje ikke kjent nok med produktet..
Det ble tykkere, men seigt og gummiaktig... ekkelt.. og klissete, hadde ikke funka uten et trekk av noe slag rundt (som smeltet sjokolade) kanskje jeg hadde for mye.. eller for lite..?? Er muligens verd et forsøk til.. Har noe yoghurt stående.. Bør vel også sies at jeg ikke har brukt så mye av den boksen tidligere, så er kanskje ikke kjent nok med produktet..
Beklager om jeg har skrevet det før, men jeg tror litt vaniljeproteinpulver kan stive det opp litt.
Går nok an å bruke johannesbrødkjernemel, xanthan gummi eller guar gummi for å få yoghurtfyllet fastere. Xanthan og guar er vel det som oftes bruker i kommersielt godter o.l. så mulig det vil gi best resultat (hvis ikke det foretrekkes pga. pris).
Jeg ville heller prøvd med tragant, tror jeg! (Men jeg var aldri en enorm Soho-fan, så her er en sjokolade-herlighet jeg står over, foreløpig. :p)
Jeg ville heller prøvd med tragant, tror jeg! (Men jeg var aldri en enorm Soho-fan, så her er en sjokolade-herlighet jeg står over, foreløpig. :p)
Blir det ikke enda mer seigt av tragant? Er jo det man bruker i ting man vil skal være seige.. :confused:
Tror kanskje jeg vil prøve med xanthan gummi selv hvis jeg får somla meg til å prøve denne oppskrifta, hvis det blir seigt og gummiaktig har en nok brukt for mye ja.
Må bare si at den var veldig frisk og god uten noe som gjorde den stiv inni også altså ;) det ble liksom mere en litt anderledes sjokolade / godteri. At det smelter litt raskt i munnen etter at en har tygd over sjokoladetrekket var noe av det som var godt.
Men mulig jeg prøver med litt proteinpulver selv en gang. Nå er det en smalhansperiode for min del. Ble mye lavkarbogodis i påska.
Må bare si at den var veldig frisk og god uten noe som gjorde den stiv inni også altså ;) det ble liksom mere en litt anderledes sjokolade / godteri. At det smelter litt raskt i munnen etter at en har tygd over sjokoladetrekket var noe av det som var godt.
Men mulig jeg prøver med litt proteinpulver selv en gang. Nå er det en smalhansperiode for min del. Ble mye lavkarbogodis i påska.
Kult at du likte den Tiki, takk :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.