Mat for sjelen
12-04-12, 15:08
Nydelig Granola med smak av Eple og Kanel...
Dette er min nye frokostfavoritt!
Oppskrift
3 dl hakkede nøtter - mandler, valnøtter, hasselnøtter
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1/2 dl chiafrø
1/2 ts salt
1 dl vann
2 - 3 ss nøytral olje (raps f.eks.)
3 ts kanel
2 ss usøtet eplemos
1 ts vaniljeekstrakt eller 1/2 vaniljestang
Sett stekeovnen på 160 grader.
Bland sammen alt det tørre, og tilsett så resten.
Bland alt sammen og ha over i en langpanne. Smør blandingen jevnt utover.
Stekes i ca 30 min. Rør rundt i Granolaen ca hvert 10. minutt slik at den blir jevnt gyldenbrun. Pass bare på at den ikke blir brent!
Nytes med litt Tyrkisk yoghurt eller Cottage Cheese f. eks.
Dette er min nye frokostfavoritt!
Oppskrift
3 dl hakkede nøtter - mandler, valnøtter, hasselnøtter
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1/2 dl chiafrø
1/2 ts salt
1 dl vann
2 - 3 ss nøytral olje (raps f.eks.)
3 ts kanel
2 ss usøtet eplemos
1 ts vaniljeekstrakt eller 1/2 vaniljestang
Sett stekeovnen på 160 grader.
Bland sammen alt det tørre, og tilsett så resten.
Bland alt sammen og ha over i en langpanne. Smør blandingen jevnt utover.
Stekes i ca 30 min. Rør rundt i Granolaen ca hvert 10. minutt slik at den blir jevnt gyldenbrun. Pass bare på at den ikke blir brent!
Nytes med litt Tyrkisk yoghurt eller Cottage Cheese f. eks.