sitj
13-04-12, 09:10
Hei.
Jeg er egentlig helt ny med lavkarbo, og jeg kom over det da jeg fant ut at jeg reagerer kraftig på hvetemel og for "tung" mat som poteter og ris.
Siden jeg har fokus på en sunn livsstil, velger jeg nå å prøve meg på lavkarbo som kosthold da det passer kroppen min best.
Det jeg da lurer på, er at jeg er såpass fersk på dette, så hva skjer om jeg for eksempel en dag spiser omelett til frokost, for så å spise en liten med havregrøt til lunch? Vil fettet fra frokosten dermed få de karbohydrater det trenger for å danne ekstra fett?
Jeg spiser heller ikke kjøtt av valg, men spiser veldig mye fisk og egg.
Jeg bare lurer på en liten oppklaring på dette, om jeg må holde meg 100% helt borte fra alt med mye karbohydrater, eller om det er OK på forskjellige tider/dager om så var. Da er det mest havregrøt som er min største utfordring, da dette er min vanligste frokost som jeg liker best av alt om morgenen.
Min samboer (som IKKE spiser lavkarbo med mindre jeg lager middagen) har også en greie med å lage kake til meg hver torsdag jeg kommer hjem fra jobb. Hvis jeg har vært flink ett par dager i forveien, for så å spise ett kakestykke, vil fettet fra alle de foregående dagene reagere på dette?
Jeg beklager hvis jeg spør "teit", jeg prøver bare å sette meg inn i det.
Ha en fin dag.
Silje
Jeg er egentlig helt ny med lavkarbo, og jeg kom over det da jeg fant ut at jeg reagerer kraftig på hvetemel og for "tung" mat som poteter og ris.
Siden jeg har fokus på en sunn livsstil, velger jeg nå å prøve meg på lavkarbo som kosthold da det passer kroppen min best.
Det jeg da lurer på, er at jeg er såpass fersk på dette, så hva skjer om jeg for eksempel en dag spiser omelett til frokost, for så å spise en liten med havregrøt til lunch? Vil fettet fra frokosten dermed få de karbohydrater det trenger for å danne ekstra fett?
Jeg spiser heller ikke kjøtt av valg, men spiser veldig mye fisk og egg.
Jeg bare lurer på en liten oppklaring på dette, om jeg må holde meg 100% helt borte fra alt med mye karbohydrater, eller om det er OK på forskjellige tider/dager om så var. Da er det mest havregrøt som er min største utfordring, da dette er min vanligste frokost som jeg liker best av alt om morgenen.
Min samboer (som IKKE spiser lavkarbo med mindre jeg lager middagen) har også en greie med å lage kake til meg hver torsdag jeg kommer hjem fra jobb. Hvis jeg har vært flink ett par dager i forveien, for så å spise ett kakestykke, vil fettet fra alle de foregående dagene reagere på dette?
Jeg beklager hvis jeg spør "teit", jeg prøver bare å sette meg inn i det.
Ha en fin dag.
Silje