View Full Version : Den store grilltråden!
Da er vi ferdig med påsken, og det betyr at grillsesongen er rett rundt hjørnet. For de som ikke startet i februar allerede da.
Hva griller du? Hvordan griller du? Hva slags grill har du? Griller du på kull, briketter, tre, gass?
Del tips, oppskrifter, erfaringer!
Finnes en flott stor grill-tråd her fra før da: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=32781
Griller på kull/bål.
Liker å grille mye rart, fisk griller jeg i folie sammen med grønnsaker som purre, paprika, selleri, løk, brokkoli el.l. Biff er jo veldig godt da, koteletter eller fylt kyllingfileet.
Det enkle er ofte det best, på tur er det ofte noe kjøtt eller pølser som grilles på spyd og nytes med tilbebør rett fra pinnen.
Anbefaler absolutt å lese tråden fra i fjor ja!
Denne er lekkert tilbehør til mye :sikle:
Feta og chillikrem
200 gram fetaost
2 hvitløkfedd, hakket
Ca ¼-½ rød chili, hakket
Litt hakket persille
2-3 ss creme fraiche
Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor, til alt er godt blandet. Ha kremen i en skål, pynt gjerne med litt chili og persille, og server som tilbehør til grillmat, for eksempel.
Den kremen virker veldig god!
Her i gården brukes bålpanne og ved. Den gamle kulegrillen skal gjøres om til røykeovn. Har to eple- og to kirsebærtrær som er hogget opp og skal benyttes.
Grillspyd! Man trer bare på kjøtt og grønnsaker/sopp vekselvis på spyd, og pensler med olje. salt og krydder etter ønske.
Pleier å servere med tomatchutney (skal se om jeg klarer lage lavkarboversjon av denne), hjemmelaget pesto og aioli :sikle:
Vi har elektrisk grill, men drømmen er å lage et koselig område i hagen med bålpanne med grillrist. Jeg synes maten smaker bedre på kull eller ved fremfor strøm og gass.
Vil ha en slik en!!!! (http://produkter.felleskjopet.no/trade/productview/867710/901/)
Vil ha en slik en!!!! (http://produkter.felleskjopet.no/trade/productview/867710/901/)
Vi har en slik! Med en jæskla stor kaffekjele også. Skal nok kjøpe en gryte til å henge på den også. Anbefaler den på det varmeste (bokstavelig talt)
Vi har slik:
http://www.netthandelen.no/prodbilder/medium/102409.jpg (http://www.netthandelen.no/visAuksjon.aspx?Auksjonsid=28489265#StortBilde)
Vi har en kulegrill vi!:) 89.90 på Europris.:p Og jeg eeeelsker den.
Vi har en slik en vi også. Den skal gjøres om til røykeovn i år.
En bærbar turgrill, en kulegrill og en gassgrill. Og endelig en svær veranda å grille på! :D Og halve er overbygd så vær er ingen hindring. I sommer skal ALT grilles!
Om jeg skulle grille ville jeg grillet ørret i folie og store biter av løk, squash og paprika på spyd. Men jeg har ikke grill.
Gassgrillen har forresten sidebrenner, så satser på litt skikkelig wokking også.
Her må jeg få gode tips! Vi skal flytte til et sted med stor nok terrasse til grill, så har planer om å bli grilldronning i sommer!
Det er bare tillatt med gass/elektrisk der vi skal flytte, så blir nok en gassgrill på oss!
Noen som har prøvd spon på gassgrill for litt mer autentisk smak?
Noen tips til gode budsjettgriller? Ikke såå avansert som Gerd sin :p
Jeg er veldig glad i å grille scampi - de blir nydelige på grillspyd. Fint som forrett!
Jeg kjøper de rå og bruker de av og til "naturell" og av og til lager jeg en egen marinade (gjerne med sitrus/dill).
Vi griller bare på gassgrill vi :o
Ikke noe tvil om at det er en egen kos med kull, bålpanner etc, men for oss så er det mest praktisk med gass. Vet aldri når mannen kommer hjem, og da er det sabla enkelt å grille på veldig kort varsel :)
Grillmat er nam-nam. Håper bare tempen stiger litt så vi kan begynne snart.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.