View Full Version : Marianns nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping


Mariann S
15-04-12, 22:35
Nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping

Nydelig nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping :)


http://1.bp.blogspot.com/-ATUpLwlEpaA/T4ssN5jFtcI/AAAAAAAAADs/UicbS1uFY0s/s320/0005+kake.JPG (http://1.bp.blogspot.com/-ATUpLwlEpaA/T4ssN5jFtcI/AAAAAAAAADs/UicbS1uFY0s/s1600/0005+kake.JPG)

Viktig å lese heile oppskrifta før du setter i gang.
Sjokoladekremen må lagast dagen før kaka skal lagast.

Sjokoladekrem
60 g sjokolade
Eg har brukt Tagatose Milk Lait, ferdig søta
2 dl fløte
Brukar du anna sjokolade må du søte etter behov
feks til 86 % sjokolade treng du ca 22-24 g tagatesse
Brukar du mørk sjokolade blir selvfølgelig også kremen mørkare på smak.
Kremen her smakar som nydelig melkesjokolade.

Varm opp fløten og ta panna av plata. ha sjokoladen oppi i bitar. rør til sjokoladen er smelta.
Sett til avkjøling i kjøleskap. Lat det stå til dagen etter. Pisk det opp med
mixar før du skal bruke den. Luftig og lett sjokoladekrem.

Nøttebotn:
4 eggekvitar
65 g tagatesse
knapt 135 g malte mandler
ca 2 ss smør
15 g bakepulver


Pisk eggkvitar og tagatesse til det er heilt stivt og luftig, ca 5 minutt.
Bland inn mandlar og bakepulver. Bland til slutt inn smøret.


Haes i ei smurt, rund form - 24 cm,
helst med bakepapir i botnen.


Steik på 160 grader, ca 35 minutt. (Tagatesse tåler ikkje over 160 grader)
Avkjøles på rist. Har du bakepapir i botnen, er det lett å fjerne kakeforma.
Kaka er lett å få delt i to, saftig og god.


http://2.bp.blogspot.com/-HxmB7bLesPA/T4ssBtTpIlI/AAAAAAAAADM/vu7Bt6zE57k/s320/0001+kake.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-HxmB7bLesPA/T4ssBtTpIlI/AAAAAAAAADM/vu7Bt6zE57k/s1600/0001+kake.JPG)


Oppskrift på vaniljekrem.
Greit å lage den først, so den blir kald.
1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 20 g tagatesse

Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.

Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den
avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når
den er kald. Voila, nyyyydelig vaniljekre.

Lat den gjerne stå ei stund i kjøleskapet når den er
ferdig blanda før du har den på kaka.

Ett godt lag med vaniljekrem som fyll :)


http://4.bp.blogspot.com/-2apb5W88Ht0/T4ssGcdS-JI/AAAAAAAAADU/AVIIeHORIYI/s320/0002+kake.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-2apb5W88Ht0/T4ssGcdS-JI/AAAAAAAAADU/AVIIeHORIYI/s1600/0002+kake.JPG)


Ha sjokoladekremen på som topping. Lage fine riller med en gaffel.


http://4.bp.blogspot.com/-y-MXrcGHf2Y/T4ssJL5vOdI/AAAAAAAAADc/1ilea28QIMM/s320/0003+kake.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-y-MXrcGHf2Y/T4ssJL5vOdI/AAAAAAAAADc/1ilea28QIMM/s1600/0003+kake.JPG)

Mmmmm, nydelig kake :)


http://4.bp.blogspot.com/-xO_nLWKUneE/T4ssLtlFwvI/AAAAAAAAADk/7WoBg9wLciQ/s320/0004+kake.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-xO_nLWKUneE/T4ssLtlFwvI/AAAAAAAAADk/7WoBg9wLciQ/s1600/0004+kake.JPG)

akas
15-04-12, 22:41
Wow, så god den så ut! :ja:
Takk for at du deler oppskriften!

Ziltoidia
15-04-12, 23:49
Herregud. O_O

NAM!

Dietta
15-04-12, 23:49
Du vet virkelig å sette viljestyrken min på prøve unge dame :realmad::realmad:
Legge ut så fristende oppskrifter da gitt - ikke bra.
Jeg tester ut litt forskjellig for å ha et par lavkarbokaker til konfirmasjonen. Den ene blir ostekaken din. Hm..... kanskje dette blir nr. 2. Hadde egentlig tenkt på en saftig sjokoladekake, men dette så altfor fristende ut.

Mariann S
15-04-12, 23:55
Du vet virkelig å sette viljestyrken min på prøve unge dame :realmad::realmad:
Legge ut så fristende oppskrifter da gitt - ikke bra.
Jeg tester ut litt forskjellig for å ha et par lavkarbokaker til konfirmasjonen. Den ene blir ostekaken din. Hm..... kanskje dette blir nr. 2. Hadde egentlig tenkt på en saftig sjokoladekake, men dette så altfor fristende ut.

Hihi :sikle:

Då vil eg anbefale denne, den var sinnsykt god (syns også min høgkarbe halvdel som plutselig hadde trykt i seg halve kaka :D
Kaka vert til ved en feiltagelse, sjokoladekremen vart aldeles mislykka til det den skulle brukes til, men perfekt til ei sånn kake.

Tiki
16-04-12, 07:12
Tror det må bli denne lavkarbokaka på bordet sammen med et par høykarbokaker til samboers bursdagsselskap til helga.
Såg meget innbydende ut, og ser at høykarbofolk kan like denne veldig godt også. Og det er greit, for kan ikke sitte igjen med for mange rester ;)

Bathory
10-05-12, 22:05
Hvor mye sukrin/sukrin melis må jeg bruke slik at det blir like søtt som når du bruker tagatesse?

Mariann S
14-05-12, 20:04
Hvor mye sukrin/sukrin melis må jeg bruke slik at det blir like søtt som når du bruker tagatesse?
Veit faktisk ikkje kor mykje sukrin en må bruke.
Har ikkje brukt det på lenge, og når eg brukte det, hadde eg også splenda oppi for å kamuflere den kalde smaken.
Men iallefall dobbelt opp vil eg tru.
Prøv deg fram :)

Bik
14-05-12, 23:20
Kan man bruke vaniljepulver i stedet for bourbon vanilje? Vet ikke hva det er og har det ikke i huset.

Mariann S
14-05-12, 23:31
Kan man bruke vaniljepulver i stedet for bourbon vanilje? Vet ikke hva det er og har det ikke i huset.
Det er det samme :) ett svart pulver

Bik
15-05-12, 20:28
Supert. Da blir dette årets 17.mai kake :)

Bik
01-06-12, 20:06
Skulle lage denne i dag, men så fikk jeg en veldig metallisk smak av vaniljekremen. Skjønner ikke hva som gikk galt. Brukte ikke sukrin, og det er ikke sånn kald smak, men heller nesten som når man spiser med sølvbestikk, bare mye kraftigere. Kremen ble også brunaktig på farge.
Noen som har opplevd det?

TrillTrall
01-06-12, 20:14
Skulle lage denne i dag, men så fikk jeg en veldig metallisk smak av vaniljekremen. Skjønner ikke hva som gikk galt. Brukte ikke sukrin, og det er ikke sånn kald smak, men heller nesten som når man spiser med sølvbestikk, bare mye kraftigere. Kremen ble også brunaktig på farge.
Noen som har opplevd det?

Mener å huske, dog meget vagt og usikkert, fra min tid på husmorskolen, at man ikke skal bruke metallredskaper i metallkjele når man varmer melkeprodukter? Kan det være årsaken?

Tiki
01-06-12, 21:22
Skulle lage denne i dag, men så fikk jeg en veldig metallisk smak av vaniljekremen. Skjønner ikke hva som gikk galt. Brukte ikke sukrin, og det er ikke sånn kald smak, men heller nesten som når man spiser med sølvbestikk, bare mye kraftigere. Kremen ble også brunaktig på farge.
Noen som har opplevd det?

Eller er det JBKM som lager saken?
Jeg har laget denne en gang, ble god syns jeg, men tror jeg dropper JBKM neste gang. Tror jeg brukte tresleiv i teflonpanne da.

Mariann S
02-06-12, 23:15
Skulle lage denne i dag, men så fikk jeg en veldig metallisk smak av vaniljekremen. Skjønner ikke hva som gikk galt. Brukte ikke sukrin, og det er ikke sånn kald smak, men heller nesten som når man spiser med sølvbestikk, bare mye kraftigere. Kremen ble også brunaktig på farge.
Noen som har opplevd det?
Eg har brukt både tresleiv og visp, men har aldri fått metallisk smak. Kjedelig at det vart sånn. Brunfargen veit eg ikkje :confused:
Men om eg ikkje har opplevd det med metallvisp, so kan det kanskje vere det som er grunnen. Prøv tresleiv neste gong :)
Eller er det JBKM som lager saken?
Jeg har laget denne en gang, ble god syns jeg, men tror jeg dropper JBKM neste gang. Tror jeg brukte tresleiv i teflonpanne da.


Eg brukar heller ikkje JBKM i vaniljekremen lenger, eg endra oppskrifta her 14.mai :)

Tiki
03-06-12, 14:57
Å så bra med revurdere oppskrift, for kaka i seg selv var kjempegod synes jeg.

Bik
03-06-12, 15:43
Skal forsøke med tresleiv neste gang :)

r.o
26-07-12, 23:52
Denne kaken fører deg direkte til lavkarbo-himmelen! Beste kaken jeg og vennene mine har smakt på evighter. Og de andre er vanlige høykarbo folk. Om du baker bare en enste kake; la det bli denne!
Tusen takk for oppskriften Marianne!





Nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping


Nydelig nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping :)



http://1.bp.blogspot.com/-ATUpLwlEpaA/T4ssN5jFtcI/AAAAAAAAADs/UicbS1uFY0s/s320/0005+kake.JPG (http://1.bp.blogspot.com/-ATUpLwlEpaA/T4ssN5jFtcI/AAAAAAAAADs/UicbS1uFY0s/s1600/0005+kake.JPG)


Viktig å lese heile oppskrifta før du setter i gang.
Sjokoladekremen må lagast dagen før kaka skal lagast.

Sjokoladekrem
60 g sjokolade
Eg har brukt Tagatose Milk Lait, ferdig søta
2 dl fløte
Brukar du anna sjokolade må du søte etter behov
feks til 86 % sjokolade treng du ca 22-24 g tagatesse
Brukar du mørk sjokolade blir selvfølgelig også kremen mørkare på smak.
Kremen her smakar som nydelig melkesjokolade.

Varm opp fløten og ta panna av plata. ha sjokoladen oppi i bitar. rør til sjokoladen er smelta.
Sett til avkjøling i kjøleskap. Lat det stå til dagen etter. Pisk det opp med
mixar før du skal bruke den. Luftig og lett sjokoladekrem.

Nøttebotn:
4 eggekvitar
65 g tagatesse
knapt 135 g malte mandler
ca 2 ss smør
15 g bakepulver



Pisk eggkvitar og tagatesse til det er heilt stivt og luftig, ca 5 minutt.


Bland inn mandlar og bakepulver. Bland til slutt inn smøret.




Haes i ei smurt, rund form - 24 cm,


helst med bakepapir i botnen.




Steik på 160 grader, ca 35 minutt. (Tagatesse tåler ikkje over 160 grader)


Avkjøles på rist. Har du bakepapir i botnen, er det lett å fjerne kakeforma.


Kaka er lett å få delt i to, saftig og god.




http://2.bp.blogspot.com/-HxmB7bLesPA/T4ssBtTpIlI/AAAAAAAAADM/vu7Bt6zE57k/s320/0001+kake.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-HxmB7bLesPA/T4ssBtTpIlI/AAAAAAAAADM/vu7Bt6zE57k/s1600/0001+kake.JPG)



Oppskrift på vaniljekrem.
Greit å lage den først, so den blir kald.
1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 20 g tagatesse

Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.

Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den
avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når
den er kald. Voila, nyyyydelig vaniljekre.

Lat den gjerne stå ei stund i kjøleskapet når den er
ferdig blanda før du har den på kaka.

Ett godt lag med vaniljekrem som fyll :)



http://4.bp.blogspot.com/-2apb5W88Ht0/T4ssGcdS-JI/AAAAAAAAADU/AVIIeHORIYI/s320/0002+kake.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-2apb5W88Ht0/T4ssGcdS-JI/AAAAAAAAADU/AVIIeHORIYI/s1600/0002+kake.JPG)




Ha sjokoladekremen på som topping. Lage fine riller med en gaffel.




http://4.bp.blogspot.com/-y-MXrcGHf2Y/T4ssJL5vOdI/AAAAAAAAADc/1ilea28QIMM/s320/0003+kake.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-y-MXrcGHf2Y/T4ssJL5vOdI/AAAAAAAAADc/1ilea28QIMM/s1600/0003+kake.JPG)


Mmmmm, nydelig kake :)



http://4.bp.blogspot.com/-xO_nLWKUneE/T4ssLtlFwvI/AAAAAAAAADk/7WoBg9wLciQ/s320/0004+kake.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-xO_nLWKUneE/T4ssLtlFwvI/AAAAAAAAADk/7WoBg9wLciQ/s1600/0004+kake.JPG)

surrai
18-08-12, 12:54
Eneste jeg får tak i er natreen og sukrin. kan jeg bruke det? evt hvor mye bør jeg bruke?

Karrbis
09-02-13, 18:52
Sjokoladekremen ble perfekt på sjokoladekaka jeg tok med i barnedåpen :)

Nydelig :p

Moogie
01-04-13, 15:16
Den ser kjempe godt ut! Jeg må lage en slik en gang snart! At jeg ikke så denne oppskrifta før... Har jo bursdagsbarn i huset og hun kunne sikkert vert glad for en slik kake :)

Moogie
27-12-13, 22:03
Merkelige greier..... bakte denne kaka igår og bunnen var jo kjempe god på smak, men den smuldret i små biter når jeg prøvde å ta den på kakefat. Hva i alle dager som er feil?