Mariann S
15-04-12, 22:35
Nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping
Nydelig nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping :)
http://1.bp.blogspot.com/-ATUpLwlEpaA/T4ssN5jFtcI/AAAAAAAAADs/UicbS1uFY0s/s320/0005+kake.JPG (http://1.bp.blogspot.com/-ATUpLwlEpaA/T4ssN5jFtcI/AAAAAAAAADs/UicbS1uFY0s/s1600/0005+kake.JPG)
Viktig å lese heile oppskrifta før du setter i gang.
Sjokoladekremen må lagast dagen før kaka skal lagast.
Sjokoladekrem
60 g sjokolade
Eg har brukt Tagatose Milk Lait, ferdig søta
2 dl fløte
Brukar du anna sjokolade må du søte etter behov
feks til 86 % sjokolade treng du ca 22-24 g tagatesse
Brukar du mørk sjokolade blir selvfølgelig også kremen mørkare på smak.
Kremen her smakar som nydelig melkesjokolade.
Varm opp fløten og ta panna av plata. ha sjokoladen oppi i bitar. rør til sjokoladen er smelta.
Sett til avkjøling i kjøleskap. Lat det stå til dagen etter. Pisk det opp med
mixar før du skal bruke den. Luftig og lett sjokoladekrem.
Nøttebotn:
4 eggekvitar
65 g tagatesse
knapt 135 g malte mandler
ca 2 ss smør
15 g bakepulver
Pisk eggkvitar og tagatesse til det er heilt stivt og luftig, ca 5 minutt.
Bland inn mandlar og bakepulver. Bland til slutt inn smøret.
Haes i ei smurt, rund form - 24 cm,
helst med bakepapir i botnen.
Steik på 160 grader, ca 35 minutt. (Tagatesse tåler ikkje over 160 grader)
Avkjøles på rist. Har du bakepapir i botnen, er det lett å fjerne kakeforma.
Kaka er lett å få delt i to, saftig og god.
http://2.bp.blogspot.com/-HxmB7bLesPA/T4ssBtTpIlI/AAAAAAAAADM/vu7Bt6zE57k/s320/0001+kake.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-HxmB7bLesPA/T4ssBtTpIlI/AAAAAAAAADM/vu7Bt6zE57k/s1600/0001+kake.JPG)
Oppskrift på vaniljekrem.
Greit å lage den først, so den blir kald.
1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 20 g tagatesse
Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.
Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den
avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når
den er kald. Voila, nyyyydelig vaniljekre.
Lat den gjerne stå ei stund i kjøleskapet når den er
ferdig blanda før du har den på kaka.
Ett godt lag med vaniljekrem som fyll :)
http://4.bp.blogspot.com/-2apb5W88Ht0/T4ssGcdS-JI/AAAAAAAAADU/AVIIeHORIYI/s320/0002+kake.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-2apb5W88Ht0/T4ssGcdS-JI/AAAAAAAAADU/AVIIeHORIYI/s1600/0002+kake.JPG)
Ha sjokoladekremen på som topping. Lage fine riller med en gaffel.
http://4.bp.blogspot.com/-y-MXrcGHf2Y/T4ssJL5vOdI/AAAAAAAAADc/1ilea28QIMM/s320/0003+kake.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-y-MXrcGHf2Y/T4ssJL5vOdI/AAAAAAAAADc/1ilea28QIMM/s1600/0003+kake.JPG)
Mmmmm, nydelig kake :)
http://4.bp.blogspot.com/-xO_nLWKUneE/T4ssLtlFwvI/AAAAAAAAADk/7WoBg9wLciQ/s320/0004+kake.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-xO_nLWKUneE/T4ssLtlFwvI/AAAAAAAAADk/7WoBg9wLciQ/s1600/0004+kake.JPG)
Nydelig nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping :)
http://1.bp.blogspot.com/-ATUpLwlEpaA/T4ssN5jFtcI/AAAAAAAAADs/UicbS1uFY0s/s320/0005+kake.JPG (http://1.bp.blogspot.com/-ATUpLwlEpaA/T4ssN5jFtcI/AAAAAAAAADs/UicbS1uFY0s/s1600/0005+kake.JPG)
Viktig å lese heile oppskrifta før du setter i gang.
Sjokoladekremen må lagast dagen før kaka skal lagast.
Sjokoladekrem
60 g sjokolade
Eg har brukt Tagatose Milk Lait, ferdig søta
2 dl fløte
Brukar du anna sjokolade må du søte etter behov
feks til 86 % sjokolade treng du ca 22-24 g tagatesse
Brukar du mørk sjokolade blir selvfølgelig også kremen mørkare på smak.
Kremen her smakar som nydelig melkesjokolade.
Varm opp fløten og ta panna av plata. ha sjokoladen oppi i bitar. rør til sjokoladen er smelta.
Sett til avkjøling i kjøleskap. Lat det stå til dagen etter. Pisk det opp med
mixar før du skal bruke den. Luftig og lett sjokoladekrem.
Nøttebotn:
4 eggekvitar
65 g tagatesse
knapt 135 g malte mandler
ca 2 ss smør
15 g bakepulver
Pisk eggkvitar og tagatesse til det er heilt stivt og luftig, ca 5 minutt.
Bland inn mandlar og bakepulver. Bland til slutt inn smøret.
Haes i ei smurt, rund form - 24 cm,
helst med bakepapir i botnen.
Steik på 160 grader, ca 35 minutt. (Tagatesse tåler ikkje over 160 grader)
Avkjøles på rist. Har du bakepapir i botnen, er det lett å fjerne kakeforma.
Kaka er lett å få delt i to, saftig og god.
http://2.bp.blogspot.com/-HxmB7bLesPA/T4ssBtTpIlI/AAAAAAAAADM/vu7Bt6zE57k/s320/0001+kake.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-HxmB7bLesPA/T4ssBtTpIlI/AAAAAAAAADM/vu7Bt6zE57k/s1600/0001+kake.JPG)
Oppskrift på vaniljekrem.
Greit å lage den først, so den blir kald.
1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 20 g tagatesse
Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.
Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den
avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når
den er kald. Voila, nyyyydelig vaniljekre.
Lat den gjerne stå ei stund i kjøleskapet når den er
ferdig blanda før du har den på kaka.
Ett godt lag med vaniljekrem som fyll :)
http://4.bp.blogspot.com/-2apb5W88Ht0/T4ssGcdS-JI/AAAAAAAAADU/AVIIeHORIYI/s320/0002+kake.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-2apb5W88Ht0/T4ssGcdS-JI/AAAAAAAAADU/AVIIeHORIYI/s1600/0002+kake.JPG)
Ha sjokoladekremen på som topping. Lage fine riller med en gaffel.
http://4.bp.blogspot.com/-y-MXrcGHf2Y/T4ssJL5vOdI/AAAAAAAAADc/1ilea28QIMM/s320/0003+kake.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-y-MXrcGHf2Y/T4ssJL5vOdI/AAAAAAAAADc/1ilea28QIMM/s1600/0003+kake.JPG)
Mmmmm, nydelig kake :)
http://4.bp.blogspot.com/-xO_nLWKUneE/T4ssLtlFwvI/AAAAAAAAADk/7WoBg9wLciQ/s320/0004+kake.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-xO_nLWKUneE/T4ssLtlFwvI/AAAAAAAAADk/7WoBg9wLciQ/s1600/0004+kake.JPG)