View Full Version : Oppblåst


lille-mor
18-04-12, 08:16
Jeg har de 2 siste dagene vært VELDIG oppblåst..har holdt meg til streng lavkarbo så skjønner ikke helt hva det kan være?
Igår spiste jeg 5 biter CAVALIER på ca 30 min,men det skal vel ikke gi så stor effekt vel?

Er mat lei og føler jeg har maten i halsen og at jeg egentlig bare har lyst å kaste opp.

Tips noen?

Åssi
18-04-12, 09:27
Jeg blir oppblåst av et par biter cavalier eller annen sjokolade med kunstig søtning.. fant ut nå at jeg blir oppblåst av for mye sukrin også. dessverre!

Imse
18-04-12, 09:54
5 biter med cavalier? Ikke rart du er oppblåst. Prøv å holde deg langt unna maltitol, ikke bare blir man oppblåst, men den har høy GI( rundt 40-50 mener jeg å huske), så du kan ikke trekke i fra alle sukkeralkoholene.

lille-mor
18-04-12, 10:08
5 biter med cavalier? Ikke rart du er oppblåst. Prøv å holde deg langt unna maltitol, ikke bare blir man oppblåst, men den har høy GI( rundt 40-50 mener jeg å huske), så du kan ikke trekke i fra alle sukkeralkoholene.

Såpass..oi det visste jeg ikke..leste en del om CAVALIER her inne før jeg kjøpte det å forstod at en ikke skal trykke i seg fordi man blir dårlig,men trodde ikke 5 små biter kunne skade så mye..jaja..da er jeg en erfaring klokere..

Takk for hjelpen:)

Newstart
18-04-12, 13:46
Ja maltitol er gift for meg. Sitter på do resten av dagen jeg da.:p

Yrla
18-04-12, 14:20
cavalier fåes kjøpt med stevia nå, kanskje ikke i Norges butikker ennå, men søk på nett så finner du det nok.

smgj
18-04-12, 14:28
Som alle over meg skriver: -ol-søtstoffene er veldig individuelle. Noen tåler noen... andre tåler ingen.

Jeg har det helt fint med xylitol og sukrin (som også egentlig er et sukkeralkohol), men ikke med maltiol/mannitol... Jeg har vel kommet fram til at jeg skal spise søtt såpass sjeldent/lite at jeg heller "koster på meg" sukker. Bruker litt stevia/uraffinert sukker/honning/sukrin når jeg baker sånn at jeg reduserer totalmengden sukker, og får inn vitaminer/mineraler.