View Full Version : Alkohol, lavkarbo og ketose
1 dl drikke:
Tørr hvitvin - ca 1 karb (Tørrere hvitvin inneholder mindre karber)
Rødvin - ca 2 karber
Brandy - 0 karber
Gin - 0 karber
Rom - 0 karber
Vodka - 0 karber
Whiskey (blended) - 0 karber
Likør - halvtørr - 22 karber
En flaske pils 13.5 gram karbo :w00t:
En halvliter 20.4 gram karbo :w00t:
Lavkarboøl:
Red light 2.5 gram per halvliter
Hansa Ultra ca 7,5 gram karber pr halvliter
Lysholmer Pure ca 10 gram karber per halvliter
Grans Bright 2.5 gram karber per flaske
I drinker med sprit, er det blandevannet som utgjør karbofaren, ikke spriten.
Blander du selv, så er det ikke noe problem å velge sukkerfritt.
Men er du på byn, så kan det være lurt å holde seg unna drinker :ja:
Ja, da vet vi hvor mange karber det er i de forskjellige drikkevarene, hva så med hva de gjør med kroppen? Og hvordan påvirker det ketosen?
Når kroppen forbrenner alkohol så går den ikke ut av ketose, men den forbrenner heller ikke fett. Kroppen forbrenner alkoholen før den forbrenner fettet.
Det kan ta noen dager før kroppen er tilbake i fettforbrennemodus.
Altså, du faller ikke nødvendigvis ut av ketose pga alkohol, men det vil ta noen dager før du forbrenner fett igjen ,fordi kroppen forbrenner alkoholen først.
Drinktips:
Liker du søte drinker? Lag drinker med sprite zero, eller fun light. Mine favoritter er peach eller iste-fersken. Med en liten dæsj sprite zero.
Man kan også kjøpe sukkerfri scweppes tonic, for de som foretrekker det, men da må man nok i en litt større matbutikk.
Hvitvin kan også blandes ut med sprite zero eller farris, for å spare karber.
Men husk: den største faren når du drikker alkohol er det du putter i munnen når du har drukket.
infoen i denne tråden er plukket fra forskjellige "alkoholtråder" på forumet.
:full: For en nyttig oppsummering nå rett før langhelga!
Jeg har lest at det er noe ulikt innhold i rødvin, og at man kan få opplyst hvor mye det er i de ulike på polet.
[QUOTE=marianne]Jeg har lest at det er noe ulikt innhold i rødvin, og at man kan få opplyst hvor mye det er i de ulike på polet
Det er mye mindre i enn 2 karber i alle de vinene jeg har undersøkt. ALT MELLOM 0.1 TIL 0.4 I ET GLASS. Gå inn på Ketolyse.no og se under Spørsmål og svar der har Torkil skrevet om utregniger av karber i forhold til sukker innholdet. Du kan også gå inn på vinmonopolet og sjekke sukkerinnholdet på alle viner. Hvitvin er jeg ikke sikker på men tror det er mellom 0.1- 0.4 i de tørre vinene i allefall
[QUOTE=Aline]1 dl drikke:
Tørr hvitvin - ca 1 karb (Tørrere hvitvin inneholder mindre karber)
Rødvin - ca 2 karber
Brandy - 0 karber
Gin - 0 karber
Rom - 0 karber
Vodka - 0 karber
Whiskey (blended) - 0 karber
Likør - halvtørr - 22 karber
Kan man drikke øl og vin på kuren ?
Først vil jeg minne om at man tåler alkohol dårligere på ketolysekuren enn ellers. Les om det i boken. I korthet tåler man ca halvparten av den mengde alkohol man normalt tåler.
Man kan nyte vin på kuren. På vinmonopolet kan du få opplysninger om innholdet av restsukker i vinen. OBS sukkerinnholdet angis i gram sukker pr liter vin.
En halvtør/ tør vin vil typisk inneholde 3-5 gram sukker pr liter, det blir mellom 0,4 og 0,6 gram karbohydrat pr glass vin
Dette overforstår på Ketolyse.no
Feks Jackop Creeks inneholder kun 1 gram sukker og det er flere av mine favoritter som ligger på 2-3 g sukker
et annet tips er bacardi og cola light.
kjempegodt 0 karber i tillegg
god helg
Grans Bright 2.5 gram karber per flaske
Jeg skrev en liten e-post til Grans for å få svar på "tallet" i Grans Bright.
Mitt spørsmål:
Hva er karbohydratinnholdet i Bright? Kunne tenkt meg å vurdere dette, men 80% mindre gir jo ingen holdbare data. Ser frem til å høre fra dere! Med vennlig hilsen, Øltørst, men forsiktig karboteller.
Raskt svar:
Hei,
Normal brygget pils med Alkoholinnhold på ca 4,7 % vil ha et karbohyderatinnehold på ca 25 g / liter. Vår lavkarbo øl - Bright inneholder under 5 g / liter ( ca 4,5 g/l). Håper dette gir tall som er lettere å forholde seg til.
Med Vennlig Hilsen
Håkon Gran
Grans Bryggeri AS
Mail: hakon@grans.no
Min kommentar og enkle matematikk:
Grans Bright har 0,45 carbs pr. 100g (Ca. samme som Redlight)
En flaske (0,33l) er da 1,5 carb.
Etter min mening (smaken min kan ingen kritisere, da den er min :)) er Grans Brigh bedre enn Redlight, Hansa Ultra og Lysholmers Pure. Men, det er jo min smak da.
Det som er udiskutabelt hyggelig er prisen. 10,- for en flaske på Rema 1000. Dette er 15,- for en halv liter. Redlight koster ca. 27,- for en halvliter, Hansa Ultra ca. 25,- og Lysholmer Pure (0,44l) ca. 20,- (Oslo - her & der priser) Så da er det vel bare dette med smaken da...
Det er mulig at det finnes slike oversikter i andre tråder også, men fant denne informativ for fortsettelsen på denne kvelden...
Forøvrig så er det en ide å slenge inn Tuborg Lite med sin 10 g karb per liter.. Jepp, for mye, men jeg måtte belønne meg selv litt i dag...
Det er altså mindre karbohydrater i vin enn øl? og hva med sprit?
Legen min sa Budwiser og Corona var de beste øltypene fordi de var laget av mais, ikke sukker. Ellers annbefakte han tequila shots.
Tequilashots har jeg nok desverre blitt veldig dårlig av (les: syk, ikke fyllesyk) likevel. annbefalingen hans var hold meg unna alkohol. Men nå tåler ikke jeg gjær heller da..
Lotusia
Jeg synes Bacardi Razz blandet med sprite zero er kjempe godt, men finner ingen opplysninger om hvor mye sukker/ karber det er i Bacardi Razz. Den er jo tilsatt Bringebær-et eller annet så derfor er jeg litt usikker på om den er "lov".
Noen som aner hvor mye det er i denne? :confused:
Jeg synes Bacardi Razz blandet med sprite zero er kjempe godt, men finner ingen opplysninger om hvor mye sukker/ karber det er i Bacardi Razz. Den er jo tilsatt Bringebær-et eller annet så derfor er jeg litt usikker på om den er "lov".
Noen som aner hvor mye det er i denne? :confused:
De viste det ikke på polet, men det står at det er en kunstig bringebærsmak på den, er nok ikke laga av ordentlige bær sikkert..
Elsker Bacardi Razz og pepsimax.. YAMMI:D
Jeg synes Bacardi Razz blandet med sprite zero er kjempe godt, men finner ingen opplysninger om hvor mye sukker/ karber det er i Bacardi Razz. Den er jo tilsatt Bringebær-et eller annet så derfor er jeg litt usikker på om den er "lov".
Noen som aner hvor mye det er i denne? :confused:
Bacardi Razz Rum
Percent Alcohol = 35.0
Total calories per fl. oz. = 72
Protein (gram/100 ml) = 0
Fat (gram/100 ml) = 0
Cholesterol (mg/100 ml) = 0
Sodium (ppm) = 900
Sugars (gram/fl. oz.) = 3
Carbohydrates (gram/fl.oz.) = 3
Link til ovenstående: http://www.lowcarbfriends.com/bbs/archive/index.php/t-98745.html
Så 1 dl = 3.381 fl.oz
3 gram karbo * 3.381 = 10,143 gram karb per dl Bacardi Razz
Så man skal ikke ta så mange.. (hvis dette stemmer da)
Bacardi Razz Rum
Percent Alcohol = 35.0
Total calories per fl. oz. = 72
Protein (gram/100 ml) = 0
Fat (gram/100 ml) = 0
Cholesterol (mg/100 ml) = 0
Sodium (ppm) = 900
Sugars (gram/fl. oz.) = 3
Carbohydrates (gram/fl.oz.) = 3
Link til ovenstående: http://www.lowcarbfriends.com/bbs/archive/index.php/t-98745.html
Så 1 dl = 3.381 fl.oz
3 gram karbo * 3.381 = 10,143 gram karb per dl Bacardi Razz
Så man skal ikke ta så mange.. (hvis dette stemmer da)
Det står ikke hvor mye gjær det er i det jo...
Blir så forferdelig dårlig av alkohol :( men nå som jeg studerer i australia er det ikke så lett å holde seg unna! :(
Photobscura
16-03-07, 11:30
Tar det så mye som et par dager før kroppen brenner fett igjen?? Trodde det var til alkoholen var ute av kroppen jeg (det vil si pluss minus tolv timer etter
siste alkoholenehet...)
Når det gjelder det å bli fortere full på ketose, så kan du bremse den effekten en god del med å spise måltider rikelig med fett før du skal drikke, og drikke MINST!! et stort glass vann til hver enhet (glass vin, ølflakse, drink).
Jeg ble akkurat passe på en flaske rødvin. Og ikke noe fyllesyke å snakke om. Og det var i ketose.
Apropos rødvin, så er den som hvitvinen. Det er mindre karber jo tørrere den er. Rødvin er i utgangspunktet ganske tørr uansett.
Men f.eks kjøpte jeg en flaske el Torro forrige helg, og i følge nettsidnene til polet inneholdt den 2 gr sukker pr liter. Itt my!
PS; takk for infoen om den Grans-ølen! Ikke minst at den er billigere, og selges på vanlige butikker! Saavner øl jo:)
Bacardi Razz Rum
Percent Alcohol = 35.0
Total calories per fl. oz. = 72
Protein (gram/100 ml) = 0
Fat (gram/100 ml) = 0
Cholesterol (mg/100 ml) = 0
Sodium (ppm) = 900
Sugars (gram/fl. oz.) = 3
Carbohydrates (gram/fl.oz.) = 3
Link til ovenstående: http://www.lowcarbfriends.com/bbs/archive/index.php/t-98745.html
Så 1 dl = 3.381 fl.oz
3 gram karbo * 3.381 = 10,143 gram karb per dl Bacardi Razz
Så man skal ikke ta så mange.. (hvis dette stemmer da)
Hmm... Det var jo litt nedsig da, hvis det stemmer... Da får det bli Vodka, med funlight og sprite zero i steden.
Men det er jo rart at det er så mye karber i den da, det blir jo ca. 100 karber på en 1 liter...!! Og det er jo merkelig når vanlig rom ikke inneholder noen slik jeg har forstått.
Det står for øvrig på Vinmonopolet sine sider at den inneholder naturlig bringebær konsentrat, så hvor mye bringebær-greier har de puttet oppi der egentlig..??? Med tanke på at bringebær inneholder 3,2 karber pr. 100g.
Legen min sa Budwiser og Corona var de beste øltypene fordi de var laget av mais, ikke sukker.
Dette hørtes merkelig ut ... Alt øl lages av sukker, dvs sukker laget av en eller annen stivelseskilde som bygg (det mest vanlige), hvete, og f eks ris eller mais. Budweiser (den amerikanske) er laget på byggmalt med innslag av ris, ikke noe mais der ...
Men i og med at dette er lette øltyper, er det muligens mindre malt i dem og dermed mindre sukker, akkurat som med lavkarboøl ...
Dette hørtes merkelig ut ... Alt øl lages av sukker, dvs sukker laget av en eller annen stivelseskilde som bygg (det mest vanlige), hvete, og f eks ris eller mais. Budweiser (den amerikanske) er laget på byggmalt med innslag av ris, ikke noe mais der ...
Men i og med at dette er lette øltyper, er det muligens mindre malt i dem og dermed mindre sukker, akkurat som med lavkarboøl ...
Bud har 2.9g/100ml
Bud Light har 1.9g/100ml
Corona har 3.6g/100ml
Corona Light har 1.4g/100ml
Så det er vel ikke det beste ølet man kan drikke, (tatt i betraktning at Redlight har 0.5g/100ml og Ringnes/Tuborg Lite har 1g/100ml)
Dette er ifølge http://www.calorieking.com/
Men at alt øl er basert på hvete/bygg og ett tileggsprodukt som mais eller ris, er en misoppfattelse fra den Norske tragiske renhetsloven som sier at for at det skal hete øl, så må innholdet være basert på minst 50% hvete-/byggmalt. Det eneste den loven har forårsaket er at den eneste typen som finnes i Norge er pils/bayer, altså eksperimentering har vært forbudt.
Men at alt øl er basert på hvete/bygg og ett tileggsprodukt som mais eller ris, er en misoppfattelse fra den Norske tragiske renhetsloven som sier at for at det skal hete øl, så må innholdet være basert på minst 50% hvete-/byggmalt. Det eneste den loven har forårsaket er at den eneste typen som finnes i Norge er pils/bayer, altså eksperimentering har vært forbudt.Det var ikke noen slags oppfatning av Renhetsloven som lå til grunn for det jeg skrev, bare en litt uklar formulering fra min side. Det skulle stått "eller f eks ris eller mais" og ikke og ... beklager uklarheten ;).
Jeg tror han mente at istedenfor hvitt sukker (som er det verste hvertfall jeg kan få i meg) så har de brukt maissukker, ellet et eller annet natursukker. tror ikke han er så hekta på karbohydrater.
Jeg tror han mente at istedenfor hvitt sukker (som er det verste hvertfall jeg kan få i meg) så har de brukt maissukker, ellet et eller annet natursukker. tror ikke han er så hekta på karbohydrater.
Ehh.. Nei, Frøy hadde helt korrekt.
OG vennligst ikke tilegg meg egenskaper jeg ikke har gitt utrykk for at jeg har, uten at du vet at jeg har dem. Jeg ga deg ett fornuftig svar på hvor mye karbo det er i det forskjellige ølmerkene utfra hva legen din hadde sagt til deg, og du kommer med noe piss "tror ikke han er så hekta på karbohydrater.
Du skal ikke tro, du skal vite, tro kan du gjøre i kirken, ikke om levende mennesker. Men det er uansett helt riktig, jeg er ikke så hektet på karbohydrater, om du er det, så skjønner jeg ikke helt hva du gjør på ett lavkarboforum.
Og uansett, øl lages tradisjonelt ikke med sukker, men med: malt, humle, vann og gjær. Om det finnes øl som blir brygget med farin i det hele tatt, tviler jeg sterkt på.
Ehh.. Nei, Frøy hadde helt korrekt.
OG vennligst ikke tilegg meg egenskaper jeg ikke har gitt utrykk for at jeg har, uten at du vet at jeg har dem. Jeg ga deg ett fornuftig svar på hvor mye karbo det er i det forskjellige ølmerkene utfra hva legen din hadde sagt til deg, og du kommer med noe piss "tror ikke han er så hekta på karbohydrater.
Du skal ikke tro, du skal vite, tro kan du gjøre i kirken, ikke om levende mennesker. Men det er uansett helt riktig, jeg er ikke så hektet på karbohydrater, om du er det, så skjønner jeg ikke helt hva du gjør på ett lavkarboforum.
Og uansett, øl lages tradisjonelt ikke med sukker, men med: malt, humle, vann og gjær. Om det finnes øl som blir brygget med farin i det hele tatt, tviler jeg sterkt på.
...inn å megle...: Traxior, jeg TROR at Lotusia med "han" refererte til sin lege, ikke deg...;)
Photobscura
19-03-07, 13:37
Men det er uansett helt riktig, jeg er ikke så hektet på karbohydrater, om du er det, så skjønner jeg ikke helt hva du gjør på ett lavkarboforum.
Humptidum, er innom for å minne Traxior på at forumet heter LAVKARBO :: KARBOJUNKIE!
Tada! Om man er hekta på karber, så er det f.eks en lavkarbodiett og et lavkarboforum noe som kan hjelpe til å hekte deg av.
Ikke være så krasse og bråsinte nå da. God stemning skaper god debatt. Jeg tror gjerne på utsiden av kirka jeg, men det kan vel ha noe med at jeg ikke er religiøs.
Fridom og kjærleik -Jorun
I et anfall av øltørste kjøpte jeg to Lysholmer Lite på Rimi i går. Det stod 70% mindre karbohydrater, men hva betyr det? Er det noen som vet noe om dette ølet? Ser noen nevner Lysholmer Pure her i tråden, men Rimi hadde magert utvalg.
Jeg turde ikke drikke dem, men de står nå her i kjøleskapet og sier "hei, skulle ikke du ha det litt morro også?"
Noen som vet?
Photobscura
29-03-08, 12:54
En halvliter inneholder som regel 15 gram karbohydrater, så you do the math :)
Uhh.. math. Ikke min sterkeste side! Men 15 g pr halvliter er 100%, dvs at 0,15 er 1 %. Kan jeg så gange dette med 30 for å få de prosentene som er igjen eller blir det helt feil?
Min metode fører da til 4,5 pr halvliter.
Nei og nei!
Hvitvin på meg!
:)
0 karber i Vodka og Gin? Yey, og jeg som hadde hørt at man måtte kutte helt ut drikke når man går på Atkins!? Næmmen dette skal vi greie å få til.
"Når kroppen forbrenner alkohol så går den ikke ut av ketose, men den forbrenner heller ikke fett. Kroppen forbrenner alkoholen før den forbrenner fettet. Det kan ta noen dager før kroppen er tilbake i fettforbrennemodus."
Gjelder dette Atkins? Jeg er helt ny på dette og ekke helt inne i hva denne ketose-greia er. Bør man holde seg unna alkohol, selv om det ikke er karber?
Supert med en liten liste Aline:D
Ja, det gjelder alle ketogene dietter, dvs. der du er i ketose.
Kroppen brenner det som er lettest tilgjengelig først og det er i dette tilfellet alkohol....
Såvidt jeg har skjønt er det best å drikke rødvin. Det er kun 0,8 gram kh i 1 dl... så jeg drikker rødvin :)
Hei
Jeg ser mange blir glade for at noen typer alkohol ikke inneholder karbohydrater, og at ved å drikke dette vil de ikke gå ut av ketose. Det står også flere steder i denne tråden at hvis du drikker alkohol, vil kroppen stoppe å forbrenne fett og heller prioritere å bli kvitt alkoholen. Dette kan ta 2-5 dager avhengig av mengden alkohol og hvor rask kroppen er til å forbrenne. (Går ut ifra at er man overvektig vil forbrenningen være lav, og det vil også ta lenger tid å forbrenne alkohol)
Det jeg vil frem til, er at når man drikker alkohol med eller uten karbohydrater, vil fettforbrenningen stoppe opp i flere dager. Så hva er da vitsen med å drikke "dårligere" alkohol (egenkomponerte drinker, vodka med saft osv), når resultatet blir det samme? Da ville jeg nok heller drikki vanlig (og som regel bedre) alkohol en gang i mellom.
Konklusjonen er da, drikker man for mye alkohol stopper fettforbrenning opp UANSETT. Vil du gå ned i vekt, ikke drikk for mye alkohol. Jo større inntak, jo flere dager før fettforbrenning starter. Dårlig butikk å drikke seg full hver helg med andre ord - uansett om det er karbofritt eller ikke. Men hvis man absolutt vil drikke seg full jevnlig, må man innstille seg på at det vil ta mye lenger tid før man går ned i vekt også. Men i små mengder går det bra, så lenge man heller ikke gjør dette for ofte.
Selv "slår jeg ut håret" 1 gang i måneden, med både alkohol og spiser akkurat hva jeg vil. Har gått ned 30Kg på 6 måneder (egenkomponert ketogenkost + trening), og har ingen problemer med å komme inn i rutinen igjen dagen etter jeg har skeia ut. Det er utrolig mye lettere å holde seg på matta når man har noe å se frem til - som i mitt tilfelle den ene dagen i måneden.
Sett deg kortsiktige mål, unn deg noe godt når du har nådd målet uten å overdrive, så blir det mye lettere :)
Ola
Det står også flere steder i denne tråden at hvis du drikker alkohol, vil kroppen stoppe å forbrenne fett og heller prioritere å bli kvitt alkoholen. Dette kan ta 2-5 dager avhengig av mengden alkohol og hvor rask kroppen er til å forbrenne.
Kroppen bruker ikke 2-5 dager på å forbrenne ei fyllekule, med mindre man er en fordrukken finne med ny verdensrekord i promille. Det kan godt være at vekttapet stopper opp i en tilsvarende periode, men alkoholen er ute av kroppen mye raskere.
Kroppen bruker ikke 2-5 dager på å forbrenne ei fyllekule, med mindre man er en fordrukken finne med ny verdensrekord i promille. Det kan godt være at vekttapet stopper opp i en tilsvarende periode, men alkoholen er ute av kroppen mye raskere.
Det er slik jeg også har oppfattet det. Det høres litt rart ut at kroppen skulle holde på med alkoholforbrenning (?) lenge etter at alkoholen fysisk er ute av kroppen (tenker da på at man i snitt forbrenner 0,15 promille i timen... ).
Uansett, vi var i Finland her om dagen og jeg saumfarte hyllene etter tegn på lavkarboøl og utrolig nok fant jeg et!
Koff Lite (lagerøl) med bare utrolige 0,3 gram karbo pr100ml.
Greit å ha i kjøleskapet nå når saunasesongen starter :D:D
De har den sikkert i Sverige også.
hmm. sukker : 3,3g/l står det på rødvinen min. (på vinmonopolet sine sider)
Det vil altså si 0,33 g kh pr desiliter vin? :confused: Kan "sukkerinnhold" direkte regnes over til gram karbohydrater pr liter?
Jeg (og gubben) har lagt oss for vane å drikke et glass rødvin omtrent hver kveld. Altså ett glass bare. Det skal jo være godt for helsen sies det.
Burde jeg slutte med det når jeg skal begynne med ketolysekuren?
hmm. sukker : 3,3g/l står det på rødvinen min. (på vinmonopolet sine sider)
Det vil altså si 0,33 g kh pr desiliter vin? :confused: Kan "sukkerinnhold" direkte regnes over til gram karbohydrater pr liter?
Det er riktig tenkt/utregnet :)
Ellers er det best å ikke drikke noe de første ukene når man begynner på Ketolyse - tror det er fordi kroppen skal omstille seg og trenger ikke å "forstyrres" med å gå over på alkoholforbrenning altfor ofte. Dessuten kan det resultere i vektstagnasjon.
Senere kan man kose seg med vin igjen - og det med god samvittighet...;)
Photobscura
16-08-08, 02:23
Sorry, men det er IKKE riktig tenkt :o Druer inneholder også karbohydrater. En gjennomsnittlig flaske rødvin inneholder ca 6 gr kh, avhengig av restsukkermengden. Det går ca seks sju glass pr flaske, dermed blir det en knapp karb pr glass.
Jeg er delvis enig med Webola her. Dette gjelder jo ikke for alle. Jeg liker ikke brus en gang, og skyr langt unna drinker som er blandet med noe annet enn juice fra friske bær, men helst bar whisky eller rødvin.
Drikker jeg vanlig øl eller sukkerholdige drinker blir jeg fysisk suicidal dagen etter, vi snakker fyllesyke fra helvete, så lite glad er kroppen min i sukker, og blandet med alkohol er det totalt krise.
En ting er ikke riktig for alle.
Cool't Holder meg til, hvit/rød vin, så da er det ikke så ille. Verre er det når lutefisken kommer på bordet (øl/aquavit) bare må ha det.:p
Tenkte bare sku slenge inn et godt råd her..:)
Man tåler fryktelig mye mindre alkohol på en lavkarbodiett, så vær forsiktig!
Dette fikk jeg smertelig erfart forrige helg, så vær på vakt til du vet hva kroppen tåler mens du er på lavkarbo:)
Dette er, etter hva jeg ble forklart, at levra lager ketoner av både fett og alkohol, men siden det er enklere med alkohol, bruker den det først..
Satser på at noen retter på meg om jeg har misforstått, men det er hvertfall lurt å være forsiktig!:)
Antoinette6
12-09-08, 21:57
Men konjakken, da? Noen som vet?
Men konjakken, da? Noen som vet?
Hva da?
Antoinette6
13-09-08, 09:34
Karbohydtmengde, Bulldog. Sorry :(
Karbohydtmengde, Bulldog. Sorry :(
Det burde jeg vel egentlig klart å gjette :lol:
Det varierer fra merke til merke, men de fleste er nok tilsatt sukker og dermed fy :)
Jeg var på polet i dag, og spurte etter en hvit vin med lite karbohydrater i.
Jeg fikk ei flaska økologisk " Trebbiano D'Abruzzo, Cuore De...Vino" I hånden.
Er det noen som har noen kunnskap om næringsinnholdet på den ?
Prøver å google det, men ja.
:)
Photobscura
19-09-08, 20:39
Det står i alle fall restsukkerinnhold på stort sett alle viner på polets hjemmeside :)
Er så utrolig teit at de FLESTE light/lite øl'ene reklamerer for blant annet 70% MINDRE KARBO!!!!! åsså står det ikke næringsinnhold på pakningen! :P 70% mindre enn hva?? sier jeg da.. ! Lameste reklamering spør du meg.
Er så utrolig teit at de FLESTE light/lite øl'ene reklamerer for blant annet 70% MINDRE KARBO!!!!! åsså står det ikke næringsinnhold på pakningen! :P 70% mindre enn hva?? sier jeg da.. ! Lameste reklamering spør du meg.
De smaker jo surt uansett... Humbug... I kveld har jeg kost meg vannrett og nesten glugg i hjel med ordentlig øl (St. Peter's Cream stout, Left hand milk stout, Guinness (draught), Nøgne Ø porter, etc) og et par, tre glass med irsk whiskey. Jeg går antageligvis ikke ned noe i vekt disse dagene, men psykisk er de gull verdt :D
Guinness draught har relativt lite karbo i seg, hvis man bryr seg om slikt :D
Jeg stemmer for en boikott av "lite" øl. De smaker forferdelig, holder ikke det de lover, og de smaker forferdelig (en god ting, osv ;) ).
Jeg er full, så ignorer meg etter eget ønske :lol:
Photobscura
21-09-08, 13:34
Guinness draught har relativt lite karbo i seg, hvis man bryr seg om slikt :D
Det gjør jo jeg på den måten at jeg dør på innsiden av å drikke øl, bokstavlig talt!
Men, hva mener du med relativt lite? Jeg har f.eks kunnet drikke noen av disse lite-ølene uten å bli i nærheten så dårlig som av vanlig øl, men som du sier, så er de jo langt i fra en fullgod erstatning, dessverre :o
Det gjør jo jeg på den måten at jeg dør på innsiden av å drikke øl, bokstavlig talt!
Men, hva mener du med relativt lite? Jeg har f.eks kunnet drikke noen av disse lite-ølene uten å bli i nærheten så dårlig som av vanlig øl, men som du sier, så er de jo langt i fra en fullgod erstatning, dessverre :o
Det er nok ikke "ketolyse-lite" karbo i det, men det er et forholdsvis tørt øl med vesentlig mindre sødme enn "vanlig" pils.
Har måttet kutte ølet. Går ikke bra med diabetesen.
Single Malt derimot går kjempebra.
Det gjør forresten akkevitt også.
Photobscura
21-09-08, 18:38
Det er nok ikke "ketolyse-lite" karbo i det, men det er et forholdsvis tørt øl med vesentlig mindre sødme enn "vanlig" pils.
Jeg spiser jo ikke etter ketolyseprinsippene, da. Har aldri fulgt ketolyse, enn om Atkins Induksjon ligner. Spiser ganske Fedonsk/Atkins vedlikehold nå.
Jeg elsker Guinness, men tenkte du kanskje visste hvor mye restsukker/kh det er i, eller eventuelt GI :o
Photobscura
21-09-08, 18:43
:eek: Skulle sjekke websida til Guinness nå, og fikk beskjed om at jeg ikke var "eligable" på grunn av alder eller lokasjon, og ble redirektert til en side om ansvarlig drikking :eek: :lol:
Ellers kan jeg reklamere for Cognac av merket "Essence" lages av firmaet Leopold Gourmel, og er ikke tilsatt sukkerkulør.
Den smaker ihvertfall godt
:eek: Skulle sjekke websida til Guinness nå, og fikk beskjed om at jeg ikke var "eligable" på grunn av alder eller lokasjon, og ble redirektert til en side om ansvarlig drikking :eek: :lol:
Ifølge denne siden (http://www.realbeer.com/edu/health/calories.php) har Guinness Draught 10 g karbohydrat per 3,5 desiliter, men jeg vet ikke hvor pålitelig det er?
Antoinette6
21-09-08, 23:36
Og jeg som liker så godt Bache Gabrielsen XO... Den er visst tilsatt karamell, hører jeg onde tunger fortelle. Pokker !
Photobscura
22-09-08, 06:01
Ifølge denne siden (http://www.realbeer.com/edu/health/calories.php) har Guinness Draught 10 g karbohydrat per 3,5 desiliter, men jeg vet ikke hvor pålitelig det er?
Takker! Har ikke vanlig lyst øl, typ Ringnes 15 gr pr 1 dl? I så fall høres dette levelig ut. Det er uansett begrenset hvor mye guinness man orker å drikke.
Jeg spiser jo ikke etter ketolyseprinsippene, da. Har aldri fulgt ketolyse, enn om Atkins Induksjon ligner. Spiser ganske Fedonsk/Atkins vedlikehold nå.
Jeg elsker Guinness, men tenkte du kanskje visste hvor mye restsukker/kh det er i, eller eventuelt GI :o
10g på 0,35l høres ikke helt feil ut, men jeg har lest så mange forskjellige tall at jeg tør ikke uttale meg :)
Norsk lovgivning vedr alkohol er helt bananas. Det er derfor man ikke kommer inn på nettsidene deres om man oppgir å være fra Norge.
Det er uansett begrenset hvor mye guinness man orker å drikke.
Snakk for deg selv :lol:
Photobscura
22-09-08, 19:31
Snakk for deg selv :lol:
Jammen man blir så mett! :o
Det som var helt kårni, forresten, var at da jeg prøvde meg på en spansk en med å oppgi at jeg var fra Irland, så skjedde det ingenting. Jeg kom bare ikke videre.
Dustete, altså.
Men da skal jeg be min gode far om å kjøpe en eller to sånne til jul. Han er ikke vond å be tror jeg. I følge mamma var han som en liten gutt i leketøysbutikken da de besøkte Guinness-bryggeriet i fjor vår, og tømte omtrent gift-shopen for Guiness-effekter:lol:
Jammen man blir så mett! :o
Sikkert bare noe du innbiller deg ;)
er det noen som vet hvor lang tid det vill ta kroppen å forbrenne fett igjen etter ei fyllekule, så jo en som skrev i tråden her at det kunne ta opp til 5 dager!? da blir det jo ikke mange dagene med fettforbrenning for min del!? hehe, med tanke på at jeg er ute så og si hver helg
Når jeg gikk på grete roede (telte kcal) drakk jeg hver helg. Drakk jeg rusbrus og søte drinker, la jeg på meg 2 kg. Drakk jeg vin eller lettøl, gikk jeg alltid ned en kilo per uke :D Det var ganske greit å vite at jeg kunne drikke og allikevel gå ned i vekt!
Men jeg vet ikke om det vil fungere med lavkarbo.. Er jo en annen type forbrenning..
Er man tom for sukker i kroppen, og har ei kule på spirituosa, må man jo forbrenne fett, ellers dør man.
Noen må teste og finne ut.
Er man tom for sukker i kroppen, og har ei kule på spirituosa, må man jo forbrenne fett, ellers dør man.
Noen må teste og finne ut.
det jeg også tenkte på! for når kroppen min er for karbohydrater, å jeg da er tom for alkohol i kroppen igjen, så må jo kroppen forbrenne noe!!?? å det ville vel mest sansynelig være fett?
Den bør jo helst forbrenne noe mens du har alkohyler i kroppen også da.
Er grenser for hvor bra du fungerer på reint alco fuel
Noen som vet om jeg kan unne meg en dram med baileys noen ganger i uka?
Prøvde å finne sukkerinnhold på vinmonopolet.no, men det stod det at d var ukjent.. Jeg er bombesikker på at det ikke er noe for meg som går på ketolyse, men siden at baileys serveres i så små mengder...? Er jo ikke mer enn 5 cl ivertfall. (jeg foretrekker ivertfall ikke mer enn et par sipp, bare for å få den kremsmaken) :)
Noen som vet om jeg kan unne meg en dram med baileys noen ganger i uka?
Prøvde å finne sukkerinnhold på vinmonopolet.no, men det stod det at d var ukjent.. Jeg er bombesikker på at det ikke er noe for meg som går på ketolyse, men siden at baileys serveres i så små mengder...? Er jo ikke mer enn 5 cl ivertfall. (jeg foretrekker ivertfall ikke mer enn et par sipp, bare for å få den kremsmaken) :)
Her er en tråd om hjemmelaget baileys:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=399808&highlight=bailey#post399808
Kanskje du finner noe godt der?? :)
Jeg tror ikke jeg orker å begynne å mekke selv :P
Antoinette6
12-10-08, 16:20
På min flaske står det 28g karbohydrater pr 100g...
Åh, herregud, jeg har jo en flaske i kjøleskapet! Det fallt meg ikke inn å se på næringsinnhold! :P haha. teit av meg.
Ah - Guinness er godt!! Drømmer meg tilbake til Dublin.
Vel, Aass har kommet med et LITE øl som faktisk ikke smaker så verst, dessuten er det bare 1 karb per 100ml.
Photobscura
03-02-09, 00:23
Ah - Guinness er godt!! Drømmer meg tilbake til Dublin.
Vel, Aass har kommet med et LITE øl som faktisk ikke smaker så verst, dessuten er det bare 1 karb per 100ml.
Jeg har bare sett sommerølet, jeg ...! Synes i grunn ikke noen av de andre typene smaker noe særlig. Men, altså. Aas, de har vanlig lavkarboøl også? Hele året? Det hadde i tilfelle vært stas :D
Husk at når du drikker alkohol så står levern ( som er vårt fettforbrenningsorgan) i dvalemodus. Ergo: Mens du har alkohol i blodet forbrenner du ingenting. Pass på hva du putter i munnen altså;=)
Photobscura
04-06-09, 16:12
Husk at når du drikker alkohol så står levern ( som er vårt fettforbrenningsorgan) i dvalemodus. Ergo: Mens du har alkohol i blodet forbrenner du ingenting. Pass på hva du putter i munnen altså;=)
Jepp! Men en ting jeg aldri blir klok på er hvor lang tid dette faktisk tar, altså til kroppen er ferdig med alkoholen og gyver løs på fett igjen.
Det spørs på din forbrenning. Men en generell regel er vel 3 timer pr enhet alkohol?
Dvs når du er edru nok til å kjøre bil, da er alkoholen ute igjen;=)
Photobscura
04-06-09, 16:44
Det spørs på din forbrenning. Men en generell regel er vel 3 timer pr enhet alkohol?
Dvs når du er edru nok til å kjøre bil, da er alkoholen ute igjen;=)
Det var egentlig det jeg tenkte, men har sett noen påstå at det kan ta helt opp til et par dager før fettforbrenningen tar til igjen, noe jeg syntes hørtes litt vel mye ut. Ikke at jeg bekymrer meg, jeg drikker min vin med god samvittighet ;)
Det var egentlig det jeg tenkte, men har sett noen påstå at det kan ta helt opp til et par dager før fettforbrenningen tar til igjen, noe jeg syntes hørtes litt vel mye ut. Ikke at jeg bekymrer meg, jeg drikker min vin med god samvittighet ;)
Ja det høres mye ut, men det kommer vel litt an på mengden også? det tar jo lenger tid for leveren å innhente seg hvis det har vært en skikkelig rotbøyte vil jeg tro.. :)
Ha god samvittighet, det har jeg også;=)
Det har jeg også lurt på, har lest det samme som photo... Men kan ikke forstå at det skal ødelegge såå lenge.
Tja, jeg kan ikke helt tro at leveren trenger en liten "ferie" etter en rotbløyte, den jobber nok jevnt og trutt med det den skal... :).
Men at ettervirkningene av alkohol kan sitte i kroppen i dagesvis har jeg sett flere eksempler på :p.
Skautrollet
05-06-09, 21:45
For en partystarter som meg er det surt at selv den tørreste vinen er skikkelig partystopper.
Urk!
Åpnet en pappvin for et par uker siden, men har latt den være siden jeg er på fettfestival. Kommer den til å surne? Hvor lenge holder den seg god tro?
Homer Simpson
09-06-09, 13:53
For en partystarter som meg er det surt at selv den tørreste vinen er skikkelig partystopper.
Urk!
Åpnet en pappvin for et par uker siden, men har latt den være siden jeg er på fettfestival. Kommer den til å surne? Hvor lenge holder den seg god tro?
Har hørt ca 1 mnd fra du åpner den. Men jeg har drukket vin etter lengre tid også, 6-7 uker kanskje. Den smakte litt "rart" men gikk ned likevel
Så litt på alkoholinnholdet der jeg har førtært en halv vin med min mann...
ihht Torkild:
"OBS! Sukkerinnhold angis i gram sukker pr liter vin. En halvtørr/tørr hvitvin vil typisk inneholde 3-5 gram sukker pr liter, det blir mellom 0,4 og 0,6 gram karbohydrat pr glass vin, mens rødvin gjerne inneholder litt mindre, men det er forskjellig fra vin til vin."
Sjekket på www.vinonopolet.no (http://www.vinonopolet.no) for den vinen vi drakk i kveld....
Wolf Blass Yellow Label Cabernet Sauvignon 2006 kr 128 (australia)
Den hadde sukkerinnhold på 2g/l.. å vel være bra. Denne vinen smaker utmerket og drikkes som kos her i familien.
God helg :)
Jeg tåler mindre og mindre alkohol. Nå har jeg vært i ketose i åtte uker, gått ned nesten 10 kilo og føler meg tipp topp - men nå kan jeg nesten ikke drikke alkohol. Rødvin (ett glass!) har fått meg til å kaste opp og i går drakk jeg et glass hvitvin og ble skikkelig svimmel. Er uvel ennå, 10 timer etter.
Så nå tror jeg at jeg har blitt avholds. Noen andre som opplever det samme?:confused:
Hanne
Så nå tror jeg at jeg har blitt avholds. Noen andre som opplever det samme?:confused:
Jeg syns generellt alkohol har mistet sjarmen mer og mer jo eldre jeg har blitt. Men etter lavkarbo har jeg faktisk opplevd å bli så dårlig at jeg har spydd dagen derpå. Det har aldri skjedd før.
Jeg syns generellt alkohol har mistet sjarmen mer og mer jo eldre jeg har blitt. Men etter lavkarbo har jeg faktisk opplevd å bli så dårlig at jeg har spydd dagen derpå. Det har aldri skjedd før.
Jeg har det helt motsatt, etter at jeg begynte på ketolyse/lavkarbo har jeg ikke blitt dårlig i det hele tatt. Det kunne jeg bli etter bare et par glass vin før i tiden.
Nå kan det jo også være HVA jeg drikker nå, eller rettere sagt: hva jeg IKKE drikker... :rolleyes: Øl er det jo omtrent helt slutt på å drikke og jeg er blitt flinkere til å drikke vann. Jeg passer også på å spise noe skikkelig fett før jeg skal på fest
Photobscura
18-06-09, 10:54
Første gang jeg var full i ketose, så gikk det halvgærent, men jeg trente meg opp igjen :D.
En stor forskjell for meg er at jeg knapt er fyllesyk lenger, i hvert fall i forhold til hva jeg var for tre år siden. Jeg tror kanskje det har noe med at jeg hadde migrene før. Jeg pleide å bli så dårlig at jeg var på grensen til å tenke at jeg like godt kunne dø :lol:.
MEN! Det er viktig å drikke mye vann mens man drikker alkohol, spise godt før man drikker og ikke legge seg på stigende rus ;)
ikke legge seg på stigende rus ;)
Har en lei uvane med å sovne i sofaen mens jeg venter på at rusen er på tilbaketog når jeg kommer hjem fra by'n... :lol:
Photobscura
18-06-09, 11:21
Har en lei uvane med å sovne i sofaen mens jeg venter på at rusen er på tilbaketog når jeg kommer hjem fra by'n... :lol:
Ja, jeg skal ikke påstå at jeg er den flinkeste til dette jeg heller :p. Men det har vel noe med grad av intoxinering å gjøre :D
Et lite tips fra meg som er veldig glad i Champagne - en drikk som passer ypperlig til de store anledninger og ellers til sommerens sjømat og varme kvelder :D
40366 Larmandier Bernier Terre de Vertus
Dette er en flott enkeltmarkschampagne som er laget av en liten vinbonde i Champagne. Ved siden av at den er økologisk dyrket er den heller ikke tilsatt "dosage" - en del av produksjonsteknikken i Champagne som vanligvis gjør Champagne litt mindre anvendlig på Lav-karbo kosthold (fordi det tilsettes en blanding av Champagne og rent sukker på flasken rett etter siste produksjonssteg når ettergjæring på flaske avsluttes og "bunnfallet" skytes ut (disgorgement) og før flasken korkes for salg.)
En hel liter med Terre de Vertus inneholder bare 1,5 gram Karber og er således ypperlig følge til lavkarbomat. Ved siden av dette er dette faktisk en virkelig god Champagne - selv om den naturlig nok er av den friske typen som passer best til sjømat eller aperitif.
Jeg har kost meg med denne i mange år før jeg havnet over i lav-karbo kosthold og det gleder meg at dette hyggelige bekjentskapet kan fortsette.
God sommer til dere alle!
Beste hilsen Pitch
Kjempeflott me litt tips.. jeg har for vane å drikke litt i helgene :D er alltid godt og nyte litt vin..
drikker kun hvitvin - noen som har gode tips til "karbfrie" viner? :)
Hvis jeg skal kalle noe en livsstil, MÅ det for min del inkludere vin. Mitt væskeinntak består utelukkende av vann, kaffe og vin. Punktum. Det har det egentlig alltid gjort. Etter at jeg begynte med lavkarbo 5. januar, har jeg fortsatt å drikke rødvin stort sett hver dag. 1-2 glass i hverdagen, og noe mer i helgene. Jeg tror ikke jeg hadde nådd vektmålet mitt mange dagene (eller timene) tidligere om jeg hadde avstått fra vin i hele denne perioden. Jeg tror tvert i mot at denne kveldskosen har hjulpet meg å stresse ned, og dermed virket positivt på vektnedgangen.
Ok. Så reduseres fettforbrenningen noe i timen etter at du har drukket et glass vin, men effekten er mindre på lavkarbo enn høykarbo. Hjernen må ha glukose, og hvis det ikke er karbohydrater tilgjengelig, må dette hentes fra fett/proteiner, uansett om du har drukket alkohol eller ikke. Kroppen godtar ganske enkelt ikke en "mental shutdown". Alkohol hemmer dessuten først og fremst karbohydratmetabolismen, og da spesielt ved høyere alkoholkonsentrasjoner.
Flere studier viser også en positiv effekt på insulinfølsomheten ved et moderat inntak av alkohol. Altså stikk motsatt effekt av høykarbo. Se for eksempel her (http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00364767)eller her (http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/81/4/780).
Og hva er egentlig galt med å lage litt stemning i leveren? Fine, fine leveren :)
Photobscura
05-07-09, 15:28
Og hva er egentlig galt med å lage litt stemning i leveren? Fine, fine leveren :)
Haha! Så enig, så enig. Den eneste gangen jeg la restriksjoner på vindrikking var de to første ukene jeg var i ketose, for to og et halvt år siden, fordi jeg var redd for å bli helt utrolig snørrdrita. Jeg kan fint leve med tanken på å aldri skulle spise en bit sjokolade igjen, ever, om det er dét som skal til, men vinen min, den får du aldri :D
Min datter gifter seg 1. august og i denne forbindelse har jeg nå drevet litt "forskning" for å finne god vin til maten. I går kveld testet vi en hvitvin som tenkes brukt til forrett og dette er en vin jeg mer enn gjerne anbefaler som et nydelig følge til ulik mat nå i sommervarmen.
47543 Leitz Rüdesheimer Bischofsberg Riesling Spätlese Trocken - kr. 137
Dette er en tørr Riesling som inneholder 3,4 gram sukker pr liter = 0,5 gram pr glass.
Passer til skalldyr, fisk, spekemat, kylling, kalkun og milde oster.
Finnes i basissortimentet til Polet og burde være grei å få tak i de fleste steder.
Fortsatt god sommer! :D
Jeg ringte polet i dag, som skulle finne frem vin med lite sukker. De fant en som det er ekstremt lite i. Mannen skal hente de for meg i dag, og skal selvsagt smakes.
Kan komme med navn på vinen, samt min smak senere i kveld :)
Her er info om vinen, som just kom i hus.
TRULLI, Chardonnay, 2008
sakset fra polet.no
Varenummer: 13797
Varetype: Hvitvin
Utvalg: DISTRIKTSORTIMENT
Karakteristikk: Fylde:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/7.gif Friskhet:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/7.gif Sødme:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/1.gif
Passer til: http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/food/C.gif http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/food/B.gif http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/food/D.gif
Land/distrikt: ITALIA, PUGLIA
Råstoff: 100% CHARDONNAY
Lagring: EN ANDEL ER FATLAGRET I 3 MD. I NYE OG GAMLE FRANSKE FAT, 2 MD. FLASKEMODNING FØR SALG.
Innhold: Alkohol 12,50% Sukker: 0,30 g/l Syre: 5,80 g/l
Lagringsgrad:KONSUMFERDIG, MEN KAN FORTSATT OPPBEVARES
Produsent: Az. vin. ca'ntele
Grossist: Vinarius AS
Distributør: Vsd Logistics As
Dette er vel bra? (vet ikke hvofor jeg får denne streken...)
Haha, jeg erfarte ketosefylla i går. På Madonnakonsert av alle ting. Kjøpte meg først ett glass vin, og så et glass til. Så likte ikke de to jeg var sammen med sin vin, så den ble helt oppi til meg.
Da konserten begynte var jeg på en rimelig god snurr og jeg har jammenmeg svarte hull. Det var de 850 kronene for billetten, liksom.
At jeg var i ketose ramlet meg ikke inn i det hele tatt, før jeg våknet i dag. Hadde jeg tenkt på det i går, hadde jeg jo vært mer obs og holdt meg til kun ett eller to glass.
Jaja, en erfaring rikere, og nesten en Madonnakonsert fattigere hadde jeg nær sagt. ;)
Photobscura
31-07-09, 20:06
Haha, jeg erfarte ketosefylla i går. På Madonnakonsert av alle ting. Kjøpte meg først ett glass vin, og så et glass til. Så likte ikke de to jeg var sammen med sin vin, så den ble helt oppi til meg.
Da konserten begynte var jeg på en rimelig god snurr og jeg har jammenmeg svarte hull. Det var de 850 kronene for billetten, liksom.
At jeg var i ketose ramlet meg ikke inn i det hele tatt, før jeg våknet i dag. Hadde jeg tenkt på det i går, hadde jeg jo vært mer obs og holdt meg til kun ett eller to glass.
Jaja, en erfaring rikere, og nesten en Madonnakonsert fattigere hadde jeg nær sagt. ;)
Du må øve litt hardere, bare :D
Ja, det skal nok mer øving til, men skal sørge for at den øvingen ikke skjer på sånne eventer som konserter, f.eks. :p
Photobscura
31-07-09, 20:14
Ja, det skal nok mer øving til, men skal sørge for at den øvingen ikke skjer på sånne eventer som konserter, f.eks. :p
Haha, jeg skjønner hva du mener, jeg holdt på å drikke bort Nick Cave :p (og sikkert en haug med andre artister på festival ... )
Haha, det er ikke greit. :p Jeg sto til og med og snakket om det tidligere på kvelden, at på type konsert som Madonna passet det seg ikke å drikke masse, i motsetning til f.eks. Vassendgutanekonsert.
Så greier jeg jammen å drikke på meg svarte hull. MJ-tributen er jeg helt sikker på at ikke var med, men den var vel dokumentert på Youtube i dag, så det er vel heller jeg som ikke var med. :p
Photobscura
31-07-09, 20:21
Jeg hadde vel også drukket på meg svarte hull på Vassendgutankonsert :lol:
Haha, jeg erfarte ketosefylla i går. På Madonnakonsert av alle ting. Kjøpte meg først ett glass vin, og så et glass til. Så likte ikke de to jeg var sammen med sin vin, så den ble helt oppi til meg.
Da konserten begynte var jeg på en rimelig god snurr og jeg har jammenmeg svarte hull. Det var de 850 kronene for billetten, liksom.
Jaja, en erfaring rikere, og nesten en Madonnakonsert fattigere hadde jeg nær sagt. ;)
Hahaha, kjenner meg igjen her ja! Ble litt for langt vorspiel før konserten! Men jeg fikk med meg tributen til MJ, da, hihi. Men etter å ha lest litt i denne tråden, så skjønner jeg også hvorfor jeg ikke har gått ned noe denne uka: Drakk masse Bacardi Razz før konserten! Og det er visst flust med sukker!! Jajaja...man lærer så lenge man lever. Jeg har vel ikke vært i ketose på noen dager jeg nå da. Ikke sjekka sticksene på en stund, sjø!
Tiriltulla
03-08-09, 10:43
Hei dere!
På lørdag hadde venninnen min bursdag, så da drakk jeg grevens - skogsbær cider 0,6 g karbo /100 ml. Etter to stykker fikk jeg beskjed om å ta meg ei pære (også kjent som ett stort glass vann) Har spist lavkarbo (under 20g/dagen) i en uke, kan jeg ta dette som ett tegn på at jeg har kommet i ketose? Det var litt skremmende - da jeg gjør dette under semi kontrollerte forhold - jeg ordner og fiksere sjæl!
:hjelp:
Ja, da har du nok vært i ketose. Jeg syns ketosefylla er skummel. Den er jo over deg før du aner noe som helst, når du bare så vidt har begynt. Jeg tror nok jeg var ganske så brisen bare etter noen få slurker - utrolig nok.
Matitt: Godt det ikke bare var meg som nesten drakk bort Madonna. :knegg:
Her er info om vinen, som just kom i hus.
TRULLI, Chardonnay, 2008
sakset fra polet.no
Varenummer: 13797
Varetype: Hvitvin
Utvalg: DISTRIKTSORTIMENT
Karakteristikk: Fylde:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/7.gif Friskhet:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/7.gif Sødme:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/1.gif
Passer til: http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/food/C.gif http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/food/B.gif http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/food/D.gif
Land/distrikt: ITALIA, PUGLIA
Råstoff: 100% CHARDONNAY
Lagring: EN ANDEL ER FATLAGRET I 3 MD. I NYE OG GAMLE FRANSKE FAT, 2 MD. FLASKEMODNING FØR SALG.
Innhold: Alkohol 12,50% Sukker: 0,30 g/l Syre: 5,80 g/l
Lagringsgrad:KONSUMFERDIG, MEN KAN FORTSATT OPPBEVARES
Produsent: Az. vin. ca'ntele
Grossist: Vinarius AS
Distributør: Vsd Logistics As
Dette er vel bra? (vet ikke hvofor jeg får denne streken...)
Var den god??;)
Hillelille
11-09-09, 18:04
Tro om det går an å brenne hjembrent på sukrin....;)
Uansett, jeg drikker ikke vin eller brennvin, så jeg kan jo holde meg til vodkaen min med god samvittighet.:p
Hvordan regner dere ut karbs i vin med info fra vinmonopolet?:confused: føler meg skikkelig dum her nå:o
Mener det er noe hvete eller potet i vodka da. Utgjør ikke det noen karbos?
Photobscura
13-09-09, 18:51
Mener det er noe hvete eller potet i vodka da. Utgjør ikke det noen karbos?
Nei, i grunn ikke. Det er som regel omgjort til alkohol i prosessen.
Det er forresten en grei indikator særlig på vin, jo høyere alkoholprosent, jo lavere sukkerinnhold -som regel. Det finnes viner som er tilsatt sukker etterpå også.
Hei
Mye om viner og sukkerinnhold her.
Jeg har funnet vin med veeeldig lite sukker i :)
Rødvin: Domaine Robert Vic Cuvée Sélection 2006/2007, Frankrike, har 0,20 g/liter.
Hvitvin:Vignabaldo Orvieto Classico 2008, Italia, har 0,01 g/liter
Gode viner, etter min smak. :) Verdt et forsøk, vel
Trodde jeg gjorde et kupp i dag. 1 karbo i øl'n? Men neida, det var pr 100ml, som jeg jo også visste, om jeg hadde tenkt meg om.
Kjøpte med en boks (o,5 L) Aass i dag.
Det står: pr.100ml
prot 0,4
Karbo 1
Fett 0
Så står det etter: "Og, alkohol 3,4g"
Er det noe tillegg (karbo) på disse 3,4?? Er vel neppe noe jeg kan trekke ifra?? :cool:
Homer Simpson
25-09-09, 12:29
Så står det etter: "Og, alkohol 3,4g"
Er det noe tillegg (karbo) på disse 3,4?? Er vel neppe noe jeg kan trekke ifra?? :cool:
Så vidt jeg vet er det ikke karbo i alkohol. Bare mye moro:D og eventuelt hodepine etterpå:mad:
Hehe..
Eneste jeg har å utsette på denne kuren, er at jeg "ikke" kan drikke øl pga alle karboene.
Er ikke så spess glad i vin.
Finnes det en tråd der man kunne samle eksempler på viner med lite karbo(og evt cider og øl hvis det er aktuelt), man kunne oppgi navn og link til polet. Og dessuten en vurdering av smak? Skjønt smaken er jo som kjendt delt...
Ligger det en slik tråd her?
Finnes det en tråd der man kunne samle eksempler på viner med lite karbo(og evt cider og øl hvis det er aktuelt), man kunne oppgi navn og link til polet. Og dessuten en vurdering av smak? Skjønt smaken er jo som kjendt delt...
Ligger det en slik tråd her?
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=12819
Takk for opplysende innlegg:):p. Er det noen som har forslag på Rødvin med lav karbo?:full::full:
Smakte solbærvinen Cassandra i går, og den var ganske god. Liker ikke og drikker ikke vin generellt, men denne gikk an. Om den smaker for sterkt, da blander du sitronbrus i ;)
Takk for opplysende innlegg:):p. Er det noen som har forslag på Rødvin med lav karbo?:full::full:
Sjekk link i innlegget over ditt!;)
Hei. Mulig jeg er på tynt vann her men har hørt at all alkoholen du får i deg blir forbrent i leveren, da burde jo ikke alkohol stoppe den normale forbrenningen eller?
Smakte solbærvinen Cassandra i går, og den var ganske god. Liker ikke og drikker ikke vin generellt, men denne gikk an. Om den smaker for sterkt, da blander du sitronbrus i ;)
Cassandra (http://www.vinmonopolet.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-vmp-Site/no_NO/-/NOK/v_ViewProductDetail-Start;pgid=PDdIpmopVUk000EIiDawO9sM0000EYkMel_J?Pr oductUUID=.tYKdlGiV5MAAAEJq4d90iBF&CatalogCategoryID=&JumpTo=OfferList) inneholder 15 gram sukker pr dl. DET er mye det! Mer enn brus!
Hei. Mulig jeg er på tynt vann her men har hørt at all alkoholen du får i deg blir forbrent i leveren, da burde jo ikke alkohol stoppe den normale forbrenningen eller?
Hentet fra slankenett.no;
"Leveren er det mest energikrevende organet du bærer på, bortsett fra musklene. Derfor er den også viktig for fettforbrenning, og vektkontroll. I hvile er leveren det mest fettforbrennende organet og det ville være synd og ikke utnytte denne kapasiteten. En av de faktorer som påvirker leverens forbrenning mest, er alkohol. Om du har alkohol i blodet velger nemlig dette organet og bruke det som brensel i stede for fett. Uansett om alkoholen i seg selv ikke omvandles til fett i noen større utstrekning, kommer den til og stenge av fettforbrenningen så lenge den finnes i blodet. Vær oppmerksom på dette og ikke drikk for mye alkohol hvis du vil holde fettforbrenningen i gang. Ett til to glass vin ett par dager i uken er en passe dose, ettersom vinen, spesielt rødvinen, har mange beskyttende egenskaper. Det har vist seg og motvirke både hjertesykdommer og kreft, derfor er det synd og utelukke rødvinen helt i kostholdet. En annet viktig aspekt når det gjelder leveren og fettforbrenning, er at dette organet kan fyre for kråkene. Det betyr at leveren brenner fett, og at varme produseres. Andre emner kan også brukes i denne forbrenningen, men det er ofte fett som forbrukes. Denne prosessen kalles termogenes, og ettersom bare varme skapes, er det en viktig prosess for deg som vil holde deg i form. Det finnes visse kosttilskudd som er laget for og forhøye varmeproduksjonen i leveren, men en stor mengde frie fettsyrer i blodet kommer til og gjøre det."
Musklene og andre celler forbrenner også fett, så det går ikke helt istå om man drikker alkohol, men det kan virke slik, på vekta...
Photobscura
24-11-09, 21:51
Frifuggel har helt rett. Fettsyres omdannes til ketoner i leveren, og da er det greit å ha den mest mulig tilgjengelig for å gå ned i vekt ;).
Som en tommelfingerregel bruker kroppen ca en time (for menn) til halvannen (for kvinner) på å forbrenne en enhet alkohol. Det ''morsomme'' med alkohol er at forebrenningen er konstant, det tar like lag tid uansett hvor mye man danser eller hvor mange kaffekopper man heller innpå :o
Så, om jeg drikker en flaske vin, så er jeg såkalt ''kjørbar'' igjen etter omtrent ni timer.
Jeg er ikke så veldig glad i vin, kanskje mest fordi jeg får så vondt i hodet av det. Og det gjelder for både hvit, rød og rosèvin. Men det kan da vel ikke være så farlig å drikke vodka istedet? Kan ikke helt forestille meg at det er så mye karbs i det..og hvis jeg blander med sukkerfri brus? Noen som har noe erfaring med det, og eventuelt om hvor lang tid det tar å "komme igang" igjen?
Går helt fint å drikke vodka!:D
Bare blandevannet er sukkerfritt og du husker på at de aller fleste blir utrolig billige i ketose!:eek:
Går helt fint å drikke vodka!:D
Bare blandevannet er sukkerfritt og du husker på at de aller fleste blir utrolig billige i ketose!:eek:
Hahaha, det går bra, jeg er billig nok fra før. Hehehehe. Men da skal jeg kjøre på med vodka og sprite zero eller noe. :)
Drikker 1-2 flasker vin hver helg.. holder meg i ketose og vekta går stadig nedover.. så antar det går greit så lenge man ikke spiser etter man har drukket alkohol?
"......så antar det går greit så lenge man ikke spiser etter man har drukket alkohol? "
Hvorfor mener du at man ikke skal spise etter at man har drukket alkohol :confused:
Photobscura
13-02-10, 20:45
Åh, men du BURDE spise etter inntak av alkohol!
De tre gylne reglene for å unngå å bli fyllesyk er:
-spis fet mat før og etter inntak av alkohol
-drikk minst en enhet vann til hver enhet alkohol
-aldri legg deg på stigende rus
;)
Åh, men du BURDE spise etter inntak av alkohol!
De tre gylne reglene for å unngå å bli fyllesyk er:
-spis fet mat før og etter inntak av alkohol
-drikk minst en enhet vann til hver enhet alkohol
-aldri legg deg på stigende rus
;)
Det fins bare to sikre måter å unngå bakrus på.
Nr 1 er å aldri begynne å drikke.
Nr 2 er å aldri slutte å drikke.
Men det du skrev hjelper også :D
Photobscura
14-02-10, 12:44
Det fins bare to sikre måter å unngå bakrus på.
Nr 1 er å aldri begynne å drikke.
Nr 2 er å aldri slutte å drikke.
Men det du skrev hjelper også :D
Ha ha ha! :D
Er det ikke slik at når du har drukket, bruker kroppen all energi for å forbrenne dette.. slik at hvis du spiser da blir dette fettlagret?
Photobscura
14-02-10, 15:39
Er det ikke slik at når du har drukket, bruker kroppen all energi for å forbrenne dette.. slik at hvis du spiser da blir dette fettlagret?
Nope. Så lenge du har et stabilt blodsukker, og dermed ingen overproduksjon av insulin, så vil ikke kroppen lagre fett. Det stemmer dog at fettforbrenningen stopper opp inntil kroppen har forbrent alkoholen, men det tar jo ikke mer enn en halv dag, pluss minus.
Det fins bare to sikre måter å unngå bakrus på.
Nr 1 er å aldri begynne å drikke.
Nr 2 er å aldri slutte å drikke.
Men det du skrev hjelper også :D
Haha - jeg kjører strikt etter Bulldogs andre lov. Faktisk er det mye som tyder på at vin i begrensede mengder hjelper på insulinsensitiviteten, mens sprit har en tilsvarende negativ effekt. Sikkert noe av grunnen til det franske paradokset og suksessen med middelhavsdietter. Det at alkohol stopper forbrenningen av alle andre næringsstoffer er også litt moralistisk begrunnet. Alt tikker og går som vanlig, men alkohol kommer i tillegg til - ikke i stedet for - resten av næringsstoffene. For å være helt ærlig så skulle jeg veid et tonn om så ikke var tilfelle :p
Er det noen som vet hvor mye melk/lettmelk/skummet melk jeg kan drikke pr. dag? Jeg er veldig glad i et glass melk til mitt lavkarbo knekkebrød, men er det mye karbo'er i melk?
Er det noen som vet hvor mye melk/lettmelk/skummet melk jeg kan drikke pr. dag? Jeg er veldig glad i et glass melk til mitt lavkarbo knekkebrød, men er det mye karbo'er i melk?
Du kan ikke drikke melk i det hele tatt! Alt for mye karber!:eek:
Du kan ikke drikke melk i det hele tatt! Alt for mye karber!:eek:
Jeg mener å tro at Xtravagazaza (elns) er en type sultekur og egentlig ikke lavkarbo som sådan, så man kan sikkert drikke litt. Man skal vel også få oppfølging av arrangør, så jeg ville spurt dem.
Det står 0 kh på Whiskey (blended), gjelder dette all whiskey? Litt n00bspørsmål, hehe. En stor favoritt er Irsk Whiskey med tranebær, hehe.
Det står 0 kh på Whiskey (blended), gjelder dette all whiskey? Litt n00bspørsmål, hehe. En stor favoritt er Irsk Whiskey med tranebær, hehe.
På polets (http://www.vinmonopolet.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-vmp-Site/no_NO/-/NOK/v_ViewApplication-Welcome;pgid=PDdIpmopVUk000EIiDawO9sM0000wxCKJEds; sid=wnIpmTxVGkgpmXfuSR4kyEpfQYjc4L-vNws=) sider finner du innholdet på mye av sortimentet, kan være forsøket verdt å søke litt? Er du heldig er det null karbo i favoritten din ;)
Jeg har et litt dumt spørsmål til jeg.
Er det greit å drikke alkohol på lavkarbo generelt, hvis man ikke nødvendigvis følger Atkins? Tenkte å prøve å følge Atkins, men det er såpass mange begivenheter i nær fremtid at å holde seg unna alkohol vil gjøre meg fryktelig usosial, haha. Synd men sant.
Vil jeg ødelegge opplegget mitt hvis jeg drikker innen den første, de to første ukene på lavkarbo, eller bare utsetter jeg forbrenningen\kickstarten, sett at jeg fortsetter på kostholdet og ikke sklir ut på fylla?
Æh.. skal på fotballkamp i morgen, pub'en først. Jeg kommer til å slå opp leir rundt tappekrana, er jeg sikker på. Men ehm.. drikker jeg rundt 5-6 pils så er jeg - som the americans sier det: screwd?
Får i meg godt under 15 karber om dagen, typ 5 eller noe.
Mindre i morgen, rekkr bare frokost før jeg flyr ut på puben.
Og om jeg så går ut av ketosen er det vel i prinsippet bare å starte om igjen dagen derpå og fortsette lavkarbo-dietten til kroppen inntar ketosen igjen?
Ferskenbeinet
18-04-10, 10:45
jeg var på lønningspils på fredag, garantert ut av ketosen pga x antall øl ja... Men i går kveld var jeg back on track igjen!
Er ikke helt avholds, men det rekker med litt vin hver 3-4 måned, liksom.. :D Holder, det! Har funnet ut at det faktisk er ganske morsomt å være en av de få, noen ganger den eneste, som er klinke edru ;)
Småspiseren
26-04-10, 22:09
Men legger man på seg av det man spiser etter at man har drukket og mens kroppen brenner alkoholen? Eller bare stopper det litt opp, og så er man på'n igjen når alkoholen er ute av kroppen?? Skal på fest til helgen, og vil bare vite om det er "trygt" å drikke uten at man må starte helt på nytt igjen :) skal selvfølgelig passe på karbene da ;)
Nei, så lenge du fortsatt er i ketose og ikke spiser masse karber, kan du ikke legge på deg.
Skilles det ikke ut noe insulin, er det ingen som gir beskjed om fettlagring!:D
Fettforbrenningen stopper opp mens kroppen forbrenner alkoholen, men det er alt!:D
Småspiseren
26-04-10, 22:57
Så flott :D
Er også veldig glad i Bacardi Razz, men så jo det var litt for mye karber i den. Men sjekket på Smirnoff Raspberry, og den hadde 0 !!! Så da skal jeg da jammen prøve den siden jeg har en flaske liggende.:D
Uff, var litt uheldig med valg av vin i går ser jeg nå. Trodde den var halvtørr, så viser det seg i dag når jeg sjekker at det var 50.00 g/l med sukker... Herreman sier nå jeg bare. Drakk heldigvis bare 4 glass, fikk så hodeverk så jeg måtte legge meg i stedet for. Noen som vet hvor mye ca jeg har fått i meg? Glassene var ca 1,5 dl, altså 6 dl vin.
Går på ketolyse, men det er jo nå 15 timer siden jeg drakk og er ikke i ketose når jeg sjekker på ustix. Kjenner jeg er litt stresset her nå...
Photobscura
11-07-10, 13:42
Uff, var litt uheldig med valg av vin i går ser jeg nå. Trodde den var halvtørr, så viser det seg i dag når jeg sjekker at det var 50.00 g/l med sukker... Herreman sier nå jeg bare. Drakk heldigvis bare 4 glass, fikk så hodeverk så jeg måtte legge meg i stedet for. Noen som vet hvor mye ca jeg har fått i meg? Glassene var ca 1,5 dl, altså 6 dl vin.
Går på ketolyse, men det er jo nå 15 timer siden jeg drakk og er ikke i ketose når jeg sjekker på ustix. Kjenner jeg er litt stresset her nå...
Det er jo ikke noe annet å gjøre enn å bare fortsette som du stevner, glem hele vinen og fortsett å spise etter ketolyseprinsippene, det er i grunn ikke noe annet å gjøre! Sånne glipper kan skje. Men når du sjekker med sticks om du er i ketose, så gjør det på kvelden, et par timer siden siste måltid, da får du det mest riktige resultatet. Og sånn ellers; Ikke heng deg så mye opp i sticks, den sier kun hva som skjer i urinen din, og ikke i kroppen, og fungerer i beste fall som en indikator.
Skal prøve igjen i kveld, men gir ikke opp. Føler jeg endelig har funnet den kuren som passer for meg, men skal samtidig bli flinkere til å veie maten jeg spiser for å være helt sikker på kh jeg får i meg;)
Tusen takk for oppmuntrende ord;)
Photobscura
11-07-10, 14:10
Bare hyggelig :D. Men altså, du er ikke den første til å gjøre skivebom, jeg har helt i meg en G&T uten å ha fått med meg at baren jeg var på hadde skifta til et tonic-merke med sukker i ... Gjort er gjort, spist er spist, og om man ser på det, så er de jo bedre å ha fått i seg en ikke så lavkarbovennlig vin ved et uhell, enn å ha tryna i godteskåla med fullt overlegg ;).
Bare en liten ting.. spiser lavkarbo.. og er i ketose. Men blir ikke fullere enn vanlig, altså tåler like mye eller mer nå. helt sant, har drukket helt utrolige megder rent brennvin, som rom og congnac uten at jeg blir alt for overstadig..
Det er jo stikk mottsatt av hva de skriver om ketolyse..
Skjønner ikkeno..
Bare en liten ting.. spiser lavkarbo.. og er i ketose. Men blir ikke fullere enn vanlig, altså tåler like mye eller mer nå. helt sant, har drukket helt utrolige megder rent brennvin, som rom og congnac uten at jeg blir alt for overstadig..
Det er jo stikk mottsatt av hva de skriver om ketolyse..
Skjønner ikkeno..
Noen er som deg, men de fleste, meg selv inkludert, tåler mye mindre i ketose!:p
Jeg kan også bekrefte at man tåler bare halvparten av alkoholen man vanligvis tåler under ketose, og det fant jeg ut 'the hard way' :D
Hadde gjort litt dårlige forundersøkelser tydeligvis, og siden jeg liksom bare gikk for 'lavkarbo' og ikke ketolyse regna jeg med at det ikke var noe problem, men da har jeg antageligvis vært i ketose da (?)
Jeg drikker veldig sjelden, drakk ikke i det hele tatt før jeg var 25, og her en gang i mai fant jeg ut at jeg skulle drikke litt en fredagskveld, og kjøpte meg en halvliters flaske med captain morgan rom, var vel knapt kommet halvveis i den før jeg skjønte at oi her skjer ting fort :D enda jeg hadde spist godt.
Så den kvelden endte med at jeg svimte av i godstolen i stua, glemte helt å drikke vann, så jeg våknet på morgenkvisten i en elendig forfatning, på vei til soverommet måtte jeg innom badet for å kaste opp, og fikk vel også kasta opp en tre ganger til på helt tom mage for sikkerhetsskyld.
Så vær forsiktig! :D
Jeg har lett for å stappe i meg mye usunt når jeg drikker... Hehe... Ikke bra!
[quote=Aline]1 dl drikke:
Tørr hvitvin - ca 1 karb (Tørrere hvitvin inneholder mindre karber)
Rødvin - ca 2 karber
Brandy - 0 karber
Gin - 0 karber
Rom - 0 karber
Vodka - 0 karber
Whiskey (blended) - 0 karber
Likør - halvtørr - 22 karber
Kan man drikke øl og vin på kuren ?
Først vil jeg minne om at man tåler alkohol dårligere på ketolysekuren enn ellers. Les om det i boken. I korthet tåler man ca halvparten av den mengde alkohol man normalt tåler.
Man kan nyte vin på kuren. På vinmonopolet kan du få opplysninger om innholdet av restsukker i vinen. OBS sukkerinnholdet angis i gram sukker pr liter vin.
En halvtør/ tør vin vil typisk inneholde 3-5 gram sukker pr liter, det blir mellom 0,4 og 0,6 gram karbohydrat pr glass vin
Dette overforstår på Ketolyse.no
Feks Jackop Creeks inneholder kun 1 gram sukker og det er flere av mine favoritter som ligger på 2-3 g sukker
et annet tips er bacardi og cola light.
kjempegodt 0 karber i tillegg
god helg
Men da må d vell være ren barcardi? Ikke med smak av apple, razz, lemon ? Eller?
[quote=ELLINOR;85354]
Men da må d vell være ren barcardi? Ikke med smak av apple, razz, lemon ? Eller?
Temmelig sikker på det, ja!
Bacardi apple feks har 95g/l rest sukker! (http://www.vinmonopolet.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-vmp-Site/no_NO/-/NOK/v_ViewProductDetail-ViewBySKU?sku=5521201):eek::eek::eek:
Jeg er veldig glad i Jcobs creek shiraz cabernet, og på polets sider står det 1,0 g sukker pr liter.
Betyr det 1 g HK pr liter?
Hvis det ikke gjør det, hvordan kan jeg regne ut KH innhold? :)
Jeg er veldig glad i Jcobs creek shiraz cabernet, og på polets sider står det 1,0 g sukker pr liter.
Betyr det 1 g HK pr liter?
Hvis det ikke gjør det, hvordan kan jeg regne ut KH innhold? :)
1 karbohydrat pr liter, ja!:)
Ekke så ille det, akkurat!:D
1 karbohydrat pr liter, ja!:)
Ekke så ille det, akkurat!:D
WOHOOOOOOO :D Nei, det syns jeg var ganske lite, mtp at en flaske er 750 ml, og det er det jeg tåler til vanlig. Bør vel kanskje være litt mer forsiktig i morgen i og med at kroppen oppfører seg litt merkelig :p
WOHOOOOOOO :D Nei, det syns jeg var ganske lite, mtp at en flaske er 750 ml, og det er det jeg tåler til vanlig. Bør vel kanskje være litt mer forsiktig i morgen i og med at kroppen oppfører seg litt merkelig :p
:ja::ja::ja:
Jeg var full en hel kveld på 2 små glass champis en av de første gangene jeg drakk i ketose!:eek:
Jeg begynner å forstå hvorfor jeg sovnet uanstendig tidlig to kvelder på rad forrige helg. :flau: Heldigvis var jeg visstnok søt som trøtt. Sikkert bare fordi jeg holdt kjeft. :p
Jeg hadde flere glass forrige helg og opplevde at jeg ble dårlig dagen etter,noe son jeg aldri vanligvis er .
Skal bli spennende å se hvordan kroppen blir i helga. Begynte med lavkarbo i går, og skal selvfølgelig fortsette med dette. Den store irritasjonen min er at jeg ikke kan drikke vanlig øl. Jeg er en stor Heineken-elsker, og å kutte ut favoritten blir vanskelig... Men jeg får begynne å blande ut sprit og lightprodukter istedet da. Og vin kan jeg godt drikke. Funker sikkert bra dette, men frykter at ettersom jeg er vant med stort sett bare øl (og Irish Coffee) så blir det noen justeringshelger etter hvert angående inntak... :D
Kjenner at jeg grugleder meg til helgen! :p
Den store irritasjonen min er at jeg ikke kan drikke vanlig øl. Jeg er en stor Heineken-elsker, og å kutte ut favoritten blir vanskelig...
Det sies at det man har vanskeligst for å kutte ut er det som trengs mest å kutte... :o Forøvrig kan alkohol generellt være en stor brems på veknedgangen, og man bør ikke innta alkohol de første fire ukene på kuren.
Jeg elsker hvitvin og har lagt min elsk på 3 favoritter. det er rosemount, black tower rivaner og riesling. er svært kresen på vin. men dette er vel ikke tørre hvitvin? er redd de inneholder masse karber :confused: vet dere hva de inneholder?
drikker dette istedetfor øl og cider. men er sukkerfri cider ok? hva er karbeinnholdet her?
tåler ikke vodka, gin, sprit and so on :p
vet dere hva de inneholder?
Det finner du ut på vinmonopolet.no. Black tower er hvertfall stappfull av sukker.
tuttalutta
30-05-11, 12:37
1 dl drikke:
Tørr hvitvin - ca 1 karb (Tørrere hvitvin inneholder mindre karber)
Rødvin - ca 2 karber
Brandy - 0 karber
Gin - 0 karber
Rom - 0 karber
Vodka - 0 karber
Whiskey (blended) - 0 karber
Likør - halvtørr - 22 karber
En flaske pils 13.5 gram karbo :w00t:
En halvliter 20.4 gram karbo :w00t:
Lavkarboøl:
Red light 2.5 gram per halvliter
Hansa Ultra ca 7,5 gram karber pr halvliter
Lysholmer Pure ca 10 gram karber per halvliter
Grans Bright 2.5 gram karber per flaske
I drinker med sprit, er det blandevannet som utgjør karbofaren, ikke spriten.
Blander du selv, så er det ikke noe problem å velge sukkerfritt.
Men er du på byn, så kan det være lurt å holde seg unna drinker :ja:
Ja, da vet vi hvor mange karber det er i de forskjellige drikkevarene, hva så med hva de gjør med kroppen? Og hvordan påvirker det ketosen?
Når kroppen forbrenner alkohol så går den ikke ut av ketose, men den forbrenner heller ikke fett. Kroppen forbrenner alkoholen før den forbrenner fettet.
Det kan ta noen dager før kroppen er tilbake i fettforbrennemodus.
Altså, du faller ikke nødvendigvis ut av ketose pga alkohol, men det vil ta noen dager før du forbrenner fett igjen ,fordi kroppen forbrenner alkoholen først.
Drinktips:
Liker du søte drinker? Lag drinker med sprite zero, eller fun light. Mine favoritter er peach eller iste-fersken. Med en liten dæsj sprite zero.
Man kan også kjøpe sukkerfri scweppes tonic, for de som foretrekker det, men da må man nok i en litt større matbutikk.
Hvitvin kan også blandes ut med sprite zero eller farris, for å spare karber.
Men husk: den største faren når du drikker alkohol er det du putter i munnen når du har drukket.
infoen i denne tråden er plukket fra forskjellige "alkoholtråder" på forumet.
Vil bare dele et tips: "Modell-champagne" Tynn ut rød eller hvitvin med Farris el.l. Det blir deilig forsfriskende drikke med halvparten karber, halvparten kalorier og halvparten alkohol...
huff jeg synes alle disse tørre lavkarbo vinene smaker bittert og mildt sagt dårlig. noen som har et par friske å anbefale?:)
Jeg har hatt et par runder med alkohol i vår, nå sist var på lørdag. Det har tatt meg 1 dag å komme i ketose igjen, og jeg blir ikke fyllesyk lengre!! 18 juni er det sommerfest med jobben, på'an igjen :D
Frøkendings
11-06-11, 15:21
Humptidum, er innom for å minne Traxior på at forumet heter LAVKARBO :: KARBOJUNKIE!
Tada! Om man er hekta på karber, så er det f.eks en lavkarbodiett og et lavkarboforum noe som kan hjelpe til å hekte deg av.
Ikke være så krasse og bråsinte nå da. God stemning skaper god debatt. Jeg tror gjerne på utsiden av kirka jeg, men det kan vel ha noe med at jeg ikke er religiøs.
Fridom og kjærleik -Jorun
Godt skrevet frøken :D
Frøkendings
11-06-11, 15:35
Jeg fikk anbefalt rødvinen " Robert Vic" på polet for 1 år siden (jeg spiste ikke lavkarbo, men har prøvd å unngå fett og sukker..hehe) Robert vic skulle ha 0,02g kh pr liter vin! Den er faktisk god :) De har en tørr hvitvin også med like lite i, men husker ikke navnet. Bare at den var vond!
Jeg er i begynnerfasen på lavkarbo nå, og magen min sier at jeg IKKE bør prøve meg på noe vin-sprell med det første. . . :( Kanskje like greit..
Kan for min egen del si at alkohol på denne kuren ikke funker så bra en blir fort dritings og så blir en liksom ikke edru før det har godt laaaaang tid over det som ellers er normalt :D
Ser dette med karbohydrater og øl eg lurer da på om hvor mange dager det går før du blir kvitt karbohydratene etter å ha drukket 12 halvlitere normale pils ikke ligt .
jeg drakk ca 0,5 liter med vodka igår. ble ikke så fll jeg. men nå skal sant sier at vi drakk fra kl 12 på dagen til kl 02.00 på natta, så brukte jo mange timer på det:D hehe.
vi seilte i gummibåter å drakk, var vel en 200 stk:D knall morro.
spiste no pølser på turen, ellers bare ketose mat, pølsene hadde 4 gr karb pr stk. spiste 3, å spiste noen bit av en middags pølse å. men tisset på stikk når jeg la meg, den slo ut, så var tydeligvis ikke ute av ketosen eller?
Hvorfor tåler man alkohol dårligere på lavkarbo egentlig?
Jeg slokna midt i vindrikkingen min sist, enda det ikke var mye i det hele tatt:eek: Og dagen derpå var heller ikke god...
har funnet min favoritt nå, bare drukket en gang i ketose, følte ikke jeg tålte noe mindre jeg da.. drakk 0,5 med sprit, men over 14 timer, så er nok derfor jeg ikke ble serlig full.. hehe
til lørdag skal jeg på fest. stoor jordefest..
så da skal jeg ha med meg sprit, sprite zero og fun bringebær å fun appelsin.. det er kjempe godt å bande med:D å egentlig fun ice te å.. blander sprit å sprite og har i litt saft.. namme nam
har funnet min favoritt nå, bare drukket en gang i ketose, følte ikke jeg tålte noe mindre jeg da.. drakk 0,5 med sprit, men over 14 timer, så er nok derfor jeg ikke ble serlig full.. hehe
til lørdag skal jeg på fest. stoor jordefest..
så da skal jeg ha med meg sprit, sprite zero og fun bringebær å fun appelsin.. det er kjempe godt å bande med:D å egentlig fun ice te å.. blander sprit å sprite og har i litt saft.. namme nam
Hvor mye saft blander du i da?
jeg var på polet å kjøpte noe vin her om dagen. spurte ang lavkarbo osv, å hun viste meg en chardonay eller noe, hun skannet den å det var 0,4 gr sukker pr liter..
hun kunne ikke få opp karbohydrater pr liter, men sukker..
men funker det? det var en tørr vin, kan jeg da drikke den?
ikke så mye saft, smaker det til. men tenk at brusen er vannet liksom, jeg liker ikke så sterk saft da. men det smaker ikke sprit. hehe
Fjasnissen
22-08-11, 13:24
jeg var på polet å kjøpte noe vin her om dagen. spurte ang lavkarbo osv, å hun viste meg en chardonay eller noe, hun skannet den å det var 0,4 gr sukker pr liter..
hun kunne ikke få opp karbohydrater pr liter, men sukker..
men funker det? det var en tørr vin, kan jeg da drikke den?
Generell regel er som så: Tørr vin har lite karbohydrater.
Hadde du huska navnet på vinen, så kunne du enkelt søkt den opp på vinmonopolets egen hjemmeside.... derimot så gir søket "Chardonay" over 1000 treff.
En tilfeldig valgt Chardonay til en rimelig penge har f.eks. 4g/liter, som ikke er veldig mye, men du finner andre med lavere innhold. Her er den jeg litt tilfeldig plukka ut av det store søket:
http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/hvitvin/frankrike/ardeche-chardonnay-2007/sku-3492101
Chablis pleier å være ganske fin og tørr, og den første jeg sjekka på lista i prisklassen 125-150 hadde bare 0,3g/liter
http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/hvitvin/frankrike/ch-du-val-de-mercy-petit-chablis-20092010/sku-1453001
Så her er det bare å leite litt :)
Scarlett_1
24-08-11, 03:17
Men konjakken, da? Noen som vet?
Hei hei! 0,5 carb i konjakk, altså svært lite! :)
holloway_road
28-08-11, 13:43
Drikker 1-2 flasker vin hver helg.. holder meg i ketose og vekta går stadig nedover.. så antar det går greit så lenge man ikke spiser etter man har drukket alkohol?
.............................
Jeg er dønn fersk på dette,har lyst å begynne å prøve lavkarbo jeg også som en livstil.Jeg tar meg gjerne drinker i helgene.Wiskey har null karbo i seg,men det tar jo tid å forbrenne alkoholen. Det jeg erfarer etter at jeg drikker er matsuget som kommer. Det er vel største faren ved å drikke alkoholen slik sett.
jeg drakk 2 flakser vin igår, tørr hvitvin. ellers spiste jeg kun ketose mat og holdt meg under mine 15 gr. men igår kveld når jeg tisset på stiken ga den ikke utsalag??
å idag var jeg over 1 kg tyngre en på onsdag, sist jeg veide meg..
så.. hvorfor ga den ikke utsalag igår?? snuuufs.. er alt ødelagt nå?
Photobscura
28-08-11, 15:41
jeg drakk 2 flakser vin igår, tørr hvitvin. ellers spiste jeg kun ketose mat og holdt meg under mine 15 gr. men igår kveld når jeg tisset på stiken ga den ikke utsalag??
å idag var jeg over 1 kg tyngre en på onsdag, sist jeg veide meg..
så.. hvorfor ga den ikke utsalag igår?? snuuufs.. er alt ødelagt nå?
Ja, nå er alt ødelagt! :cool:
Neida. Så klart det ikke er det. Det er det i tilfelle du som bestemmer. For det første: Heng deg ikke opp i sticksen, den er kun en halvdårlig indikator. Du har fortsatt ketoner i omløp tross alkohol, ettersom det også blir til ketoner, sånn som fett. Så lenge du ligger på rundt 20 gram kh om dagen er det nesten umulig å ikke være i målbar ketose, så hvorfor du ikke har utslag vet fuglene, men det skal du ikke henge deg opp i. Mulig det var mye sukker i vinen tross at den var tørr?
At du veier en kilo mer i dag kan ha tusen forskjellige årsaker, men mange erfarer å både veie mye mindre eller mye mer dagen etter ei kule. Enten er man dehydrert, eller så er man dehydrert og kroppen overkompenserer med å samle ekstra vann. Glem det hele og fortsett som før, det er mitt beste tips! Det er det jevne som drar, ikke hva som skjer én gang.
takk:D det var gode ord ¨høre.. nei nå er det hard core ketolyse mat igjen ja. hehe.. har jo vært det hele tiden, bare med untak av vinen igår.
så får håpe vekta hopper seg nedover igjen fort:D
har jo en max vekt jeg kan veie innen 12 september.. hehe, så håper på å klare det. var jo 0,4 under på onsdag.. ville helst enda mer under, men nå er jeg over liksom.. jaja
det ordner seg nok:D
Ja, nå er alt ødelagt! :cool:
Neida. Så klart det ikke er det. Det er det i tilfelle du som bestemmer. For det første: Heng deg ikke opp i sticksen, den er kun en halvdårlig indikator. Du har fortsatt ketoner i omløp tross alkohol, ettersom det også blir til ketoner, sånn som fett. Så lenge du ligger på rundt 20 gram kh om dagen er det nesten umulig å ikke være i målbar ketose, så hvorfor du ikke har utslag vet fuglene, men det skal du ikke henge deg opp i. Mulig det var mye sukker i vinen tross at den var tørr?
At du veier en kilo mer i dag kan ha tusen forskjellige årsaker, men mange erfarer å både veie mye mindre eller mye mer dagen etter ei kule. Enten er man dehydrert, eller så er man dehydrert og kroppen overkompenserer med å samle ekstra vann. Glem det hele og fortsett som før, det er mitt beste tips! Det er det jevne som drar, ikke hva som skjer én gang.
Ser at tråden er litt gammel, men tenkte å svare litt likevel.
Dette er akkurat tingen, en vin som er tørr kan fort ha opp mot 6-7 gram sukker pr liter, eller så lite som 0,3 - 0,5 gram/liter. Det samme gjelder også for rødvin. Jeg ville derfor ikke ikke gått kun etter om vinen er tørr eller ikke, men sett på det faktiske sukkerinnholdet i vinen.
Om noen ønsker det kan jeg legge ut lister over sukkerinnhold i de vinene som finnes i basisutvalget på vinmonopolet, både røde og hvite.
Photobscura
26-09-11, 18:39
Ser at tråden er litt gammel, men tenkte å svare litt likevel.
Dette er akkurat tingen, en vin som er tørr kan fort ha opp mot 6-7 gram sukker pr liter, eller så lite som 0,3 - 0,5 gram/liter. Det samme gjelder også for rødvin. Jeg ville derfor ikke ikke gått kun etter om vinen er tørr eller ikke, men sett på det faktiske sukkerinnholdet i vinen.
Om noen ønsker det kan jeg legge ut lister over sukkerinnhold i de vinene som finnes i basisutvalget på vinmonopolet, både røde og hvite.
Ellers ligger jo de opplysningene for stort sett alle viner inne på vinmonopolet.no, da. ;)
Ellers ligger jo de opplysningene for stort sett alle viner inne på vinmonopolet.no, da. ;)
Joda, jeg tenkte mer på å gjøre det litt lettere for folk å finne fram i stede for å klikke seg gjennom 50 tørre viner før de finner en de synes har lavt nok sukker :)
Legger med listen over hvitvin for de som vil se.
Hei dere!
På lørdag hadde venninnen min bursdag, så da drakk jeg grevens - skogsbær cider 0,6 g karbo /100 ml. Etter to stykker fikk jeg beskjed om å ta meg ei pære (også kjent som ett stort glass vann) Har spist lavkarbo (under 20g/dagen) i en uke, kan jeg ta dette som ett tegn på at jeg har kommet i ketose? Det var litt skremmende - da jeg gjør dette under semi kontrollerte forhold - jeg ordner og fiksere sjæl!
:hjelp:
Jeg leser kanskje feil,men ser det står 3.6 g kh..
Er det en lur regnemåte jeg ikke skjønner?
:)
Photobscura
04-11-11, 16:59
Jeg leser kanskje feil,men ser det står 3.6 g kh..
Er det en lur regnemåte jeg ikke skjønner?
:)
Hva tenker du på? I hele boksen er det vel noe sånt, da en boks vel er på 0,5 liter, antar jeg. MenTitiltulla snakker om pr 100 ml. ;)
Hva tenker du på? I hele boksen er det vel noe sånt, da en boks vel er på 0,5 liter, antar jeg. MenTitiltulla snakker om pr 100 ml. ;)
Da må jeg ha en annen boks for dette står pr 100 :)
Photobscura
04-11-11, 17:54
Da må jeg ha en annen boks for dette står pr 100 :)
Åh, ok. Da aner jeg ikke! Jeg drikker ikke cider, for det smaker etter min gane ikke det minste av skogsbær eller pære eller eple eller hva det utgir seg for å være, kun søtning. Faktisk minner det mest om Redbull/Battery. Og jeg synes det rett og slett er alt for søtt ... :o Hail rødvin! :D
Jeg liker òg det, men gikk på en smell for å si det mildt (hvor kom de blåmerkene fra :D) så tenkte å prøve noe annet enn vin og sprit :)
Og så passet det ikke med polet, så derfor ble det kiwi :)
Kjøpte lite øl også da, så får vi se : p
Har lest nå igjennom hele nybegynner tråden og de trådene som var linket til der som var relevante for meg. Blant dem så var det denne tråden, som for meg er relativt viktig.
Jeg drikker gjerne Jack & Cola på fester, og festene er som regel en gang i uken. Jack har som jeg fant ingen karbohydrater i form av sukker/stivelse (KILDE) (http://www.jackdaniels.com/faq.aspx) og Cola kan lett erstattes med en sukkerfri variant. (hvilken finner jeg nok ut selv, evt om jeg kommer til å erstatte det med vann ved siden av spriten).
Det jeg sitter her og lurer mest på er det med hvor lenge det tar før kroppen er tilbake til den tilstanden den var i før man begynte å konsumere alkohol. Noen nevner at man er tilbake til "normalen" når alkoholen er ute av blodet, mens andre skriver 3-5 dager...
Men påvirker alkoholen kroppen på andre måter enn å opptre som en energi kilde i en periode?
Hvis ja, hvor lenge tar det før kroppen er tilbake til samme tilstand som før man begynte å konsumere alkohol?
Og hva betyr dette i praksis for en som er på en Atkins/Ketose diett?
PS. Jeg klarer å holde meg borte fra flasken de første 2 ukene, men jeg vil vite hvordan jeg bør forholde meg til alkohol i det lengre løp.
Har lest nå igjennom hele nybegynner tråden og de trådene som var linket til der som var relevante for meg. Blant dem så var det denne tråden, som for meg er relativt viktig.
Jeg drikker gjerne Jack & Cola på fester, og festene er som regel en gang i uken. Jack har som jeg fant ingen karbohydrater i form av sukker/stivelse (KILDE) (http://www.jackdaniels.com/faq.aspx) og Cola kan lett erstattes med en sukkerfri variant. (hvilken finner jeg nok ut selv, evt om jeg kommer til å erstatte det med vann ved siden av spriten).
Det jeg sitter her og lurer mest på er det med hvor lenge det tar før kroppen er tilbake til den tilstanden den var i før man begynte å konsumere alkohol. Noen nevner at man er tilbake til "normalen" når alkoholen er ute av blodet, mens andre skriver 3-5 dager...
Men påvirker alkoholen kroppen på andre måter enn å opptre som en energi kilde i en periode?
Hvis ja, hvor lenge tar det før kroppen er tilbake til samme tilstand som før man begynte å konsumere alkohol?
Og hva betyr dette i praksis for en som er på en Atkins/Ketose diett?
PS. Jeg klarer å holde meg borte fra flasken de første 2 ukene, men jeg vil vite hvordan jeg bør forholde meg til alkohol i det lengre løp.
Tror du relativt trygt kan anta at kroppen er tilbake i fettforbrenningsmodus så fort alkoholen er forbrent. Det skjer jo vanligvis i løpet av en dag, man har ikke veldig ofte promille i flere dager. Hvorfor noen sier 3-5 dager, aner jeg ikke. Ingenting jeg har lest eller hørt støtter opp om det.
I forhold til om alkoholen påvirker noe annet rent fysiologisk, er jeg usikker på. Eller, alkohol er jo dehydrerende da. Og vann er viktig for fettforbrenninga (se f.eks. her (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=248418&postcount=85)). Så pass på å drikke nok vann gjennom kvelden for å i alle fall tildels veie opp for vannet du mister pga alkoholen. Drikker du ikke nok, kan du også oppleve å tilsynelatende ha gått ned en kilo i løpet av kvelden. Men det er kun vann, og vil komme på ganske kjapt igjen, type en dag eller to (i alle fall for mitt vedkommende, mulig det kan variere).
Ellers er jo en av farene å spise ekstra, nattmat f.eks., og kanskje man er uforsiktig med hva den består av. Hvor lang tid til kroppen er tilbake der du vil, avhenger selvsagt av hva du eventuelt måtte skeie ut med. Er det mange karbohydrater, vil det ta lenger tid enn om det er få. Logisk nok. :p
I forhold til ketosen, så vil du ikke nødvendigvis "falle ut", men det blir en annen variant. Ketonene kommer av forbrent alkohol i stedet for fett. Som forøvrig også betyr at du kan bli fortere full enn vanlig (se under avsnittet om alkohol her (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2092)). Men det har du kanskje finni ut av allerede.
Hvordan du bør forholde deg til alkohol må du bestemme selv. Noen velger å holde seg helt unna, det anbefales så vidt jeg husker på ketolyse, i alle fall de første ukene. Andre igjen drikker nå og da, og igjen noen velger å bruke en del av kvota si på et glass vin hver kveld. Hva Atkins sier er jeg usikker på, det avhenger vel også av hvilken fase du er i. Personlig drikker jeg når jeg vil, men det blir sjeldent oftere enn én gang i måneden, som regel annenhver måned. Men nå spiser jeg ikke ketogent da. Om du skal drikke én gang i uka, vil det nok gå ut over vektnedgangen. (Nå har jeg antatt at du skal ned i vekt uten at du egentlig har skrevet det, men det er fordi du nevnte ketogent kosthold. Om du ikke skal ned i vekt, så står du jo mer fritt, i alle fall i forhold til stagnasjonskonsekvenser.)
Hvor får man kjøpt dette lavkarbo-ølet?
Har vært innom Rema 1000, Mega, Ultra. De to siste har jo stort utvalg av øl, men ingen av dem hadde hverken Red light, Hansa Ultra, Lysholmer Pure eller Grans Bright
Photobscura
16-03-12, 20:45
Hvor får man kjøpt dette lavkarbo-ølet?
Har vært innom Rema 1000, Mega, Ultra. De to siste har jo stort utvalg av øl, men ingen av dem hadde hverken Red light, Hansa Ultra, Lysholmer Pure eller Grans Bright
Disse finnes nok ikke lenger. Men du har både Aas, Tuborg, Ringnes, Carlsberg og Hansa Lite i de fleste vanlige dagligvarehandler.
Bør man fremdeles få i seg mye fett dagen derpå? Slik jeg forstår det forbrenner man altså ikke fett når man har alkohol i blodet. Bør man ikke da spise magrere(men fremdeles ikke karbohudrater) frem til alkoholen er ute av kroppen?
Photobscura
25-03-12, 15:24
Bør man fremdeles få i seg mye fett dagen derpå? Slik jeg forstår det forbrenner man altså ikke fett når man har alkohol i blodet. Bør man ikke da spise magrere(men fremdeles ikke karbohudrater) frem til alkoholen er ute av kroppen?
Uten blodsukkerstigning og økt insulinutskillelse vil du uansett ikke kunne lagre fett i noen særlig grad, så det har ingen hensikt å spise annerledes dagen derpå. Det er uansett bare snakk om noen timer.
Uten blodsukkerstigning og økt insulinutskillelse vil du uansett ikke kunne lagre fett i noen særlig grad, så det har ingen hensikt å spise annerledes dagen derpå. Det er uansett bare snakk om noen timer.
Vil det gjelde "begge typer alkohol"? Altså både alkohol med få karbohydrater og øl eller andre typer som inneholder en hel masse kh?
Photobscura
25-03-12, 22:11
Vil det gjelde "begge typer alkohol"? Altså både alkohol med få karbohydrater og øl eller andre typer som inneholder en hel masse kh?
Nei. Alkohol blir til ketoner, sånn som fett. Karbohydrater er en annen historie.
Det er ganske stor forskjell på sukkerinnholdet i rødvin og såkalte "tørre" hvitviner. Alle viner på Polet er lagt inn med karbohydratinnhold i LCM-appen. Gratis får man de tre vinene med lavest sukkerinnhold i hver type. Inneholder den nye Matvaretabellen med ca. 1300 matvarer gratis også. Kan lastes ned for iPhone her http://itunes.apple.com/no/app/lcm-n...8527?l=nb&mt=8 (http://itunes.apple.com/no/app/lcm-norwegian-free/id542098527?l=nb&mt=8)
Jeg er sorfan av jameson wiskey så da vet jeg hva jeg skal drikke på byen:)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.