View Full Version : Snart rabarbratid!


Yrla
27-04-12, 14:13
Jeg vil spise rabarbra og stikke den i en kopp med sukrin, og jeg vil lage dette syltetøyet:
500 g rabarbra
1 grapefrukt
375 g sukrin (om du vil spare på den dyre sukrinen og heller bruke stevia kan du utelate 1 dl sukrin og erstatte den med 1 ts hvit stevia).

Finhakk rabarbrane og legg lagvis med sukrinen i en kjele.
Vask grapefruktskallet godt, del grapefrukten og skvis ut innholdet. Skjær skallet opp i fine strimler men ikke ta med det hvite, og ha i kjelen. Kok i 20 min, rør av og til. Skum av og ha i tette glass. Avkjøles. Inspirasjon herfra:http://www.aperitif.no/content/view/full/242270

Isyng
05-06-12, 14:30
Skreller dere rabarbraen først? eller bare deler den opp uten skrelling?

smgj
05-06-12, 15:13
Skreller dere rabarbraen først? eller bare deler den opp uten skrelling?
Kommer an på hvor tre-en (traaktig/utvokst) den er i utgangspunktet. Er den ikke grov i stilken og skallet på stilken mørt ser jeg ingen grunn til å skrelle.