Har akkurat oppdaget at det har kommet sjokolade søtet med sukrin og oligofruktose (som vel er et fiber på linje med inulin ?)
Se her (http://www.lavkarbohuset.no/butikk/sjokolade-snacks/diverse-sjokolade-og-snacks)
Denne har tidligere vært i handelen hos Iherb, men er ikke i sortimentet lenger.
Dette burde vel være en sjokolade som vi trygt kan bruke en gang i blandt ?
Er ikke så vel bevandret i dette med søtning, men sukrin er bra sett i forhold til maltitol etc.
Sukrin er erythritol, som har 0 i GI. Helt trygt.
Oligofruktose kjenner jeg ikke til, men i følge http://www.brookemd.com/2010/02/BrookeUptagrafft/oligofructose-an-excellent-substitute-for-sugar-and-artificial-sweeteners/ har oligofruktose tilnærmet 0 i GI.
Skulle med andre ord være en perfekt sjokolade - en gang i mellom.
Sukrin er erythritol, som har 0 i GI. Helt trygt.
Oligofruktose kjenner jeg ikke til, men i følge http://www.brookemd.com/2010/02/BrookeUptagrafft/oligofructose-an-excellent-substitute-for-sugar-and-artificial-sweeteners/ har oligofruktose tilnærmet 0 i GI.
Skulle med andre ord være en perfekt sjokolade - en gang i mellom.
Hvorfor bare en gang i mellom, dersom det er 100% sunt? :P Grunnen til at vi unngår desserter og godteri er jo kombinasjonen av fett og sukker...
Er oligofruktose og sukrin det samme?
Er oligofruktose og sukrin det samme?
Nei, sukrin er erythritol (eller hvordan det skrives).
Hvorfor bare en gang i mellom, dersom det er 100% sunt? :P Grunnen til at vi unngår desserter og godteri er jo kombinasjonen av fett og sukker...
Nja, grunnen til at jeg unngår denslags er at jeg synes det trigger søtsuget. Og det tipper jeg gjelder for flere. Å skeie ut en gang i mellom, det er ikke noe problem, men å spise slik sjokolade støtt og stadig funker ikke for meg.
Men dersom det funker for andre, så er jo det flott for dem ;-)