Holder på med et spennende forsøk. Vi skal tappe sevje fra bjørka. Bjørkesaft kan brukes i matlaging, kokes til sirup, brukes som marinade m.m.
Søtstoffet som finnes naturlig i bjørkesevja inneholder xylitol, sa da må det vel være ok å bruke for oss lavkarbere også :)
Noen som har forsøkt seg på dette?
Jeg har kun laget bjørkete. Det var faktisk godt!
Lagde du te av bjørkeblader da?
krokodillen
25-05-12, 22:40
Jeg har laget sjampo av bjørkeblader.
Åh....her får vi jo mange spennende utnyttelser av bjørka :)
Om vi får til å tappe saft, så skal jeg prøve å koke bjørkesirup av den :)
Xylitol oppfattes som sukker i kroppen og gir blodsukkerstigning! Har jeg lært!:p
Skitt :(
Trodde jeg hadde funnet et supert gratis og naturlig søtningsmiddel. Vel vel.....spennende uansett :)
Er jo helt klart et naturlig, bra alternativ, men bruken bør nok ikke overdrives! ;)
Bjørka er: Bitter, urindrivende, mildt avførende, svettedrivende, febersenkende, galledrivende, giftutskillende, antiseptisk, bakteriehemmende, virushemmende, betennelseshemmende, blodrensende, astringerende, sårhelende, blodstillende, styrkende, smertelindrende og kolesterolsenkende.Man får kjøpt bjørkete på helsekost. :ja:
Jeg lager te av bladene.
Mer om bjørka (http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/betu_sp.htm)...
Vi fikk 3 liter bjørkesaft. Dette er putta i fryseren og skal brukes i brøddeigen. Leste at det ble god heving når man brukte det i gjærdeiger.
Må vel plukke litt bjørkeblader etterhvert, og lage te :)