View Full Version : Bjørkesaft


Bik
25-05-12, 22:28
Holder på med et spennende forsøk. Vi skal tappe sevje fra bjørka. Bjørkesaft kan brukes i matlaging, kokes til sirup, brukes som marinade m.m.
Søtstoffet som finnes naturlig i bjørkesevja inneholder xylitol, sa da må det vel være ok å bruke for oss lavkarbere også :)
Noen som har forsøkt seg på dette?

Kanutten
25-05-12, 22:31
Jeg har kun laget bjørkete. Det var faktisk godt!

Bik
25-05-12, 22:38
Lagde du te av bjørkeblader da?

krokodillen
25-05-12, 22:40
Jeg har laget sjampo av bjørkeblader.

Bik
25-05-12, 22:44
Åh....her får vi jo mange spennende utnyttelser av bjørka :)
Om vi får til å tappe saft, så skal jeg prøve å koke bjørkesirup av den :)

Kitt
25-05-12, 22:44
Xylitol oppfattes som sukker i kroppen og gir blodsukkerstigning! Har jeg lært!:p

Bik
25-05-12, 22:46
Skitt :(
Trodde jeg hadde funnet et supert gratis og naturlig søtningsmiddel. Vel vel.....spennende uansett :)

Kitt
25-05-12, 23:06
Er jo helt klart et naturlig, bra alternativ, men bruken bør nok ikke overdrives! ;)

Kanutten
27-05-12, 20:17
Bjørka er: Bitter, urindrivende, mildt avførende, svettedrivende, febersenkende, galledrivende, giftutskillende, antiseptisk, bakteriehemmende, virushemmende, betennelseshemmende, blodrensende, astringerende, sårhelende, blodstillende, styrkende, smertelindrende og kolesterolsenkende.Man får kjøpt bjørkete på helsekost. :ja:
Jeg lager te av bladene.

Mer om bjørka (http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/betu_sp.htm)...

Bik
27-05-12, 20:36
Vi fikk 3 liter bjørkesaft. Dette er putta i fryseren og skal brukes i brøddeigen. Leste at det ble god heving når man brukte det i gjærdeiger.

Må vel plukke litt bjørkeblader etterhvert, og lage te :)