View Full Version : Shailenes brownies (1,7 kh per bit) *med bilde*


shailene
27-05-12, 10:03
Disse ble fantastisk gode, syns jeg... Småseige og fudgy, og skikkelig sukkersøte, uten bismak. Prøvde å lage noe ala browniene fra Toro som jeg ELSKER, men fikk de ikke like seige, selv om smaken ble akkurat sånn som jeg liker.

150 g usaltet smør
1 dl kremfløte
3 egg
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
2 ts instantkaffe løst opp i 2 ss vann
100 g Tagatesse
50 g Sukrinmelis
75 g kakao
40 g kokosmel
2 ts Fiberhusk

Smelt smøret, og bland sammen med fløten, så eggene og resten av det våte. Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle, og rør alt sammen til en klumpefri røre. Kle en avlang form (ca. 20x30 cm) med bakepapir, og ha røra i forma.

Stek på 180 grader i ca. 20 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kaken i forma, før du skjærer den opp i passe store biter.

Jeg fikk 24 biter, med 1,7 g kh per bit. Eller ca. 5,8 g karbo per 100 g kake.

Pr. hele kake (ca. 700g)
Energi: 2108 kcal
Fett: 196 g
Protein: 45 g
Karbohydrat: 41 g

http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=10480&d=1338105259

nellie
27-05-12, 18:27
Looks real nice:sikle:

snixy
28-05-12, 01:35
Oj! den må prøves! :sikle:

Pal
28-05-12, 12:02
Den så fantastisk ut :-)

shailene
29-05-12, 12:28
Ja, de var virkelig knallgode! Så bra at du fikk lyst til å prøve oppskriften, snixy. Håper den faller i smak :)

Benzo
29-05-12, 21:04
Denne ble faktisk ganske god, litt bismak, men noe annet er ikke å forvente med kunstig søtning. Kommer til å lage den igjen!

Supera
29-05-12, 22:02
Denne ble faktisk ganske god, litt bismak, men noe annet er ikke å forvente med kunstig søtning.
Kunstig søtning? Da har du ikke fulgt oppskriften... Hvilken søtning brukte du?

Benzo
29-05-12, 22:21
Jeg vet at sukrin ikke er kunstig, burde satt det i hermetegn. Uansett smaker det ganske anderledes enn farin.

shailene
29-05-12, 22:47
Så bra at den ble vellykka, benzo :)

Hehe, ja. Sukrin i seg selv smaker jo "annerledes" for å si det pent.. Men jeg merket ikke noe til bismak med bare 50 gram. Prøvde først med 75 gram, da ble det litt bismak merka jeg, men du er sikkert mer "følsom" for smaken enn meg da! Går nok helt fint å erstatte Sukrinet med 20-30 gram ekstra Tagatesse. Grunnen til at jeg ikke bruker kun Tagatesse, er at jeg ikke tåler det så bra.

Benzo
29-05-12, 22:50
Ja, jeg skal prøve mer tagatesse neste gang. Uansett var det en av de bedre lavkarbokakene jeg har smakt.

mofe
02-06-12, 13:39
Åh herre... de så SYKT gode ut! Skal definitivt prøves, tror jammen meg at jeg har de fleste ingrediensene allerede - bortsett fra Tagatesse.. kan jeg bruke noe annet istedet? Har f.eks stevia, sukrin og sukrimelis?
:)

shailene
02-06-12, 15:53
Åh herre... de så SYKT gode ut! Skal definitivt prøves, tror jammen meg at jeg har de fleste ingrediensene allerede - bortsett fra Tagatesse.. kan jeg bruke noe annet istedet? Har f.eks stevia, sukrin og sukrimelis?
:)
De blir ikke særlig brownie-aktige uten Tagatesse. Har prøvd å lage lavkarbobrownies med andre søtstoffer, men syns ikke det funker fullt så bra.. Tror heller jeg ville fått tak i Tagatesse først, tror ikke denne oppskriften vil bli helt vellykka uten. :)

Kuredu
03-06-12, 21:48
Lagde en porsjon i kveld, veldig godt altså! Hadde ikke stor nok form så måtte bruke muffinsformer i tillegg til form. Det beste var at den ikke ble "eggete"!

shailene
04-06-12, 01:04
Lagde en porsjon i kveld, veldig godt altså! Hadde ikke stor nok form så måtte bruke muffinsformer i tillegg til form. Det beste var at den ikke ble "eggete"!
Så bra at du likte oppskriften! Ja, er ikke så glad i sånne eggebrownies jeg heller :p

Bakasura
14-09-12, 19:51
Hvor får man kjøpt tagatesse?

Bik
14-09-12, 19:58
Hvor får man kjøpt tagatesse?
På helsekost, eller her
https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=5225924&c=4869325&g=false&ref=search

Nephilia
14-10-12, 23:04
Bakte denne idag og den ble utrolig god! Takk for oppskrift!
Gjorde noen endringer,
halverte kakaomengden og tilsatte 100 gram smeltet mørk sukkerfri Cloetta,
kuttet ut Sukrinmelis og brukte 130 gram Tagatesse,
brukte vanlig saltet smør,
og tilsatt 1/2 ts bakepulver.

Ble ikke så veldig seig, men smelter omtrent på tungen. Kjempegod:)

Leyyda
14-03-13, 21:22
Det høres ut som det blir veldig mange biter. Kan man fryse den?

Imse
15-03-13, 12:06
Det høres ut som det blir veldig mange biter. Kan man fryse den?
Det blir en vanlig stor brownies(halv langpanne). Kan ikke skjønne at det ikke går an å fryse den, ikke noe som tilsier at an ikke kan.
Røra er kjempegod, smaker som vanlig brownies. Tror jeg kunne spist hele røra rå:lol: