View Full Version : Graves sykdom og lavkarbo?


JKBB
22-06-12, 10:20
Jeg har fått påvist Graves Sykdom. Er under behandling nå, og har normalt stoffskifte under behandling pr dags dato. Går til jevnlige kontroller.

Symptomene på sykdommen oppstod da jeg gikk gravid med min datter for tre år siden, men da var det ingen hjelp å få. For to år siden starta jeg på lavkarbo, og gikk ned 20 kg. Formen min har aldri vært så bra noen gang, og jeg følte jeg reint bobla over av energi og overskudd. En fantastisk følelse.

Så ble jeg gravid igjen... Jeg ramla av lasset, la på meg alt pluss mye til. 1. januar i år trådde jeg til igjen med lavkarbo, jeg gikk ned 10 kg på 6 uker og motivasjonen var tilstedet, men jeg måtte bare gi opp da formen min aldri har vært så dårlig.. I de 6 ukene slet jeg med intens hjertebank, hetetokter, kortpustethet, skjelvinger, kraftløshet og trøtthet for å nevne NOE. Et MARERITT uten like som mor til ei på to og et halvt år, og en på 3 mnd, hvor våkennetter og trassanfall inngår i hverdagen.

Det var denne runden som gjorde at jeg bestemte meg for å prøve EN GANG TIL hos legen, og denne gangen ble jeg hørt og nesten trodd av de på sykehuset..heldigvis tok de riktige prøver denne gangen!!

Etter medisineringen starta har jeg prøvd en gang til med lavkarbo, men kjente fort at formen gikk feil vei...har hørt i ettertid at lavkarbo kan øke stoffskiftet, stemmer dette, og hva er det som gjør det?

Jeg ønsker virkelig å kunne spise lavkarbo da dette fungerte for meg sist. Jeg er så misfornøyd med meg selv og kroppen min at jeg knapt gidder å gå ut. Jeg vil gjøre noe med dette NÅ!!!

Lite å finne om dette temaet føler jeg...finnes det noen der ute med nyttig erfaring??

Høyt stoffskifte og lavkarbo, går det? Er det noe jeg bør ligge unna som øket stoffskiftet?

smgj
22-06-12, 11:28
Du bør iallfall sette deg så mye inn i sykdommen din som mulig. I Norge er det nok mest pasientekspertise på Sonjas Stoffskifteforum.

Ute i verden er det stort sett konsesus blant de mer framtredende forskerne iallfall at de fleste med autoimmun stoffskiftesykdom har bra av å holde seg glutenfri. Ellers går debatten om jod/ikke jod til autoimmune stoffskitesyke.