View Full Version : Shailenes rundstykker (glutenfri, 1,5 kh per stykk) *med bilde*


shailene
22-06-12, 11:16
Kjempegode rundstykker, som antakeligvis er noe av det nærmeste vanlige rundstykker du kommer på lavkarbo. De hever perfekt, har ingen mystisk bismak eller konsistens, og inneholder kun 1,5 g karbohydrat per stykk!

Rundstykkene kan også klappes litt flate og brukes som burgerbrød, og deigen er fast nok til at den kan rulles til "pølser" for å lage baguetter eller pølsebrød :)

Du trenger:


100 g meierismør
200 g cottage cheese
1 dl vann
4 M/L egg
40 g avfettet mandelmel
40 g Pofiber
20 g Fiberhusk
1 ss Sukrinmelis eller 0.5 ss Tagatesse
1 ts salt
2 ts johannesbrødkjernemel
4 ts bakepulver
Valgfritt, etter smak: solsikkefrø, linfrø, sesamfrø, etc.


Slik gjør du:


Sett ovnen på 170 grader.
Smelt smøret.
Rør sammen cottage cheese, egg og vann. Bland inn smøret, og mos med stavmikser e.l. til en klumpefri "røre".
Bland de tørre ingrediensene i en bolle, før du blander det tørre med det våte.
La deigen hvile ca. 10 minutter. Da blir den tykkere og lettere å håndtere.
Rull deigen til ca. 9 runde kuler, og plasser dem på et stekebrett med bakepapir under.
Hvis du vil kan du strø litt frø over rundstykkene.
Stek i ca. 30 minutter, midt i ovnen.
Avkjøl på rist.

http://bloggfiler.no/lavkarbobakst.blogg.no/images/1514736-7-1340304411084.jpg
Flere bilder: http://lavkarbobakst.blogg.no/1340305290_perfekte_lavkarborund.html

Notabella
22-06-12, 11:32
De så veldig gode ut :)

Kuredu
22-06-12, 12:41
Å jaaa, de så supergode ut!

mysil
22-06-12, 21:30
Disse skal garantert prøves :)

Fancy
25-06-12, 21:22
hvor får man kjøpt pofiber, å avfettet mandelmel?

Lindemor
25-06-12, 21:58
Oiii! Tusen takk! Disse skal prøves! :)

shailene
25-06-12, 22:31
hvor får man kjøpt pofiber, å avfettet mandelmel?
På helsekost, fleste butikker og nettbutikker har begge deler. :)

https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=4531852&ref=search (http://www.kinsarvik.no/products/33149-funksjonell-mat-mandel-mel-500-gr-okologisk.aspx)

https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?ref=search&p=1509635

Fumle
26-06-12, 19:40
*bokmerket*

De så sinnsykt gode ut, og da har vi jo løsningen til helgefrokosten :D

vimsen85
26-06-12, 19:47
Oi, det så nam ut! Skal jeg virkelig prøve :) Nammis :)

Laelli
02-07-12, 12:17
Må bare si at disse smakte kjempegodt :D Takk for oppskriften!

shailene
02-07-12, 16:04
Må bare si at disse smakte kjempegodt :D Takk for oppskriften!
Så koselig å høre at du likte rundstykkene! :)

StineH
08-07-12, 17:11
Jeg ble så inspirert at jeg rett og slett bestilte alle ingrediensene og håper å ha de i postkassen i løpet av uka! :D

Kun 1,5 karb per rundstykke, det er nesten for godt til å være sant..

Bestilte dette jbkm: https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=4746110&c=&g=false&ref=search

Stod ingen innholdsfortegnelse, men regner med det er likt karbohydratinnhold i alle slike varer?
(Jeg er superparanoid og tror folk heller sukker i alt jeg skal spise.. :o )

shailene
08-07-12, 20:40
Jeg ble så inspirert at jeg rett og slett bestilte alle ingrediensene og håper å ha de i postkassen i løpet av uka! :D

Kun 1,5 karb per rundstykke, det er nesten for godt til å være sant..

Bestilte dette jbkm: https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=4746110&c=&g=false&ref=search

Stod ingen innholdsfortegnelse, men regner med det er likt karbohydratinnhold i alle slike varer?
(Jeg er superparanoid og tror folk heller sukker i alt jeg skal spise.. :o )
Hehe.. Regn gjerne selv for å dobbeltsjekke, men jeg tror det skal stemme ganske greit. Kult at du bestilte ingrediensene! Johannesbrødkjernemel er bare fiber uansett, så det blir ikke tatt opp i kroppen, samme hvilket merke du kjøper :)

StineH
08-07-12, 21:02
Hehe.. Regn gjerne selv for å dobbeltsjekke, men jeg tror det skal stemme ganske greit. Kult at du bestilte ingrediensene! Johannesbrødkjernemel er bare fiber uansett, så det blir ikke tatt opp i kroppen, samme hvilket merke du kjøper :)

Jeg er helt nybegynner, (på baking altså, ikke lavkarbo) så det er bra noen kan lære meg opp... :p

Krysser fingrene for at jeg har tingene innen onsdag, gleder meg sånn til å prøve! Bestilte ingredienser så jeg kunne lage knekkebrød også.. Håper, håper, håper jeg får det til..

vimsen85
10-07-12, 10:05
Jeg lagde disse flate med sesamfrø på til hamburger og de funket fint ;) Jeg har også brukt de til ostesmørbrød. De ble best når jeg først hadde de et minutt i brødrister, smurte de med hvitløkssmør, hadde masse ost på og satte de i ovnen. Da ble de ganske sprø og god :) Jeg synes egentlig at det var godt å ha de flate, for da ble det litt mindre brød og mer pålegg :)

Bik
10-07-12, 10:25
Har disse i ovnen nå. ble litt klissete deig, og de flyter litt ut ser jeg. Hadde ikke pofiber, men brukte fiberfin i stedet. Kan det være det som er årsaken? Har aldri prøvd pofiber, så jeg er usikker på det.
Kan kanskje ha litt mer fiberhusk neste gang.
Mulig at dette blir hamburgerbrød i stedet :)

StineH
10-07-12, 10:39
Pakken min med ingredienser er på vei fra Oslo nå, krysser fingrene for at de er her i morgen. Gleder meg sååå til å se om jeg får dette til! :D

shailene
10-07-12, 12:30
Jeg lagde disse flate med sesamfrø på til hamburger og de funket fint ;) Jeg har også brukt de til ostesmørbrød. De ble best når jeg først hadde de et minutt i brødrister, smurte de med hvitløkssmør, hadde masse ost på og satte de i ovnen. Da ble de ganske sprø og god :) Jeg synes egentlig at det var godt å ha de flate, for da ble det litt mindre brød og mer pålegg :)
Så bra at de falt i smak! :)

Har disse i ovnen nå. ble litt klissete deig, og de flyter litt ut ser jeg. Hadde ikke pofiber, men brukte fiberfin i stedet. Kan det være det som er årsaken? Har aldri prøvd pofiber, så jeg er usikker på det.
Kan kanskje ha litt mer fiberhusk neste gang.
Mulig at dette blir hamburgerbrød i stedet :)
Hmm, jeg har aldri prøvd Fiberfin, så vet ikke om det funker likt i bakst. Har vel tenkt at det er ca. samme greia, men kan hende det er pga. det at de flyter ut.. Det gjør ikke mine, men må smøre henda med litt vann eller olje så deigen ikke skal klistre seg til henda, så LITT løs/klissete skal den være. Du kan sikkert prøve med litt mer Fiberhusk eller Fiberfin neste gang, hvis rundstykkene ble bra sånn ellers.

Pakken min med ingredienser er på vei fra Oslo nå, krysser fingrene for at de er her i morgen. Gleder meg sååå til å se om jeg får dette til! :D
Hehe, nå er jeg også spent her! ;)

Bik
10-07-12, 19:53
Hmm, jeg har aldri prøvd Fiberfin, så vet ikke om det funker likt i bakst. Har vel tenkt at det er ca. samme greia, men kan hende det er pga. det at de flyter ut.. Det gjør ikke mine, men må smøre henda med litt vann eller olje så deigen ikke skal klistre seg til henda, så LITT løs/klissete skal den være. Du kan sikkert prøve med litt mer Fiberhusk eller Fiberfin neste gang, hvis rundstykkene ble bra sånn ellers.
Ja rundstykkene (som ble hamburgerbrød :p ) smakte veldig godt. Så jeg prøver med litt mer fiberhusk neste gang :)

Karin
02-08-12, 14:46
Fiberfin er det som før het Hi-maize. Det er ikke det samme som fiberhusk, og har helt ulike egenskaper. Dessuten er det en hel del karber i det, så det bør uansett brukes med forsiktighet. Det går altså ikke an å erstatte fiberhusk med Fiberfin.

shailene
03-08-12, 10:57
Fiberfin er det som før het Hi-maize. Det er ikke det samme som fiberhusk, og har helt ulike egenskaper. Dessuten er det en hel del karber i det, så det bør uansett brukes med forsiktighet. Det går altså ikke an å erstatte fiberhusk med Fiberfin.
Nei, men jeg har gått utifra at Fiberfin og Pofiber er noe ala det samme, men kan godt hende de også har forskjellige egenskaper (Bik erstattet Pofiberet med Fiberfin). Du har helt rett at det IKKE går an å kutte ut Fiberhusken ja, da vil de nok bli helt mislykka :eek:

teleslynga
03-08-12, 12:48
Hva er egentlig pofiber, kan det erstattes av vanlig kruskakli?

shailene
03-08-12, 13:07
Hva er egentlig pofiber, kan det erstattes av vanlig kruskakli?
Pofiber er potetfiber, noe helt annet enn kruskakli. Det er et slags mel, og får lavkarbobakst til å ligne mer på vanlig hvetebakst.. Aner ikke om det går an å bruke kli istedet, men tror ikke jeg ville satsa på det.. Er lett å få tak i Pofiber da, de har det på de fleste helsekostbutikker.

teleslynga
03-08-12, 13:43
Ok, takk, da får jeg sikkert tak i det.

teleslynga
05-08-12, 23:09
Hm, mine ble heeelt flate. Men smaken er god. Mener jeg gjorde akkurat som oppskriften sa...

shailene
07-08-12, 01:58
Hm, mine ble heeelt flate. Men smaken er god. Mener jeg gjorde akkurat som oppskriften sa...
Så rart! Har laget disse 2 ganger etter samme oppskrift, og de har ikke blitt flate.. De flyter ut bittelitt under steking, men ikke mye. Har kjøpt ny kjøkkenvekt i dag, i tilfelle det er den gamle vekta mi det er feil med, begynner nesten å mistenke det.. :confused:

teleslynga
07-08-12, 09:51
Men de er kjempegode, og ypperlige å stappe fulle av salat og pålegg til lunsjbaguetter!

vimsen85
07-08-12, 10:24
Mine ble ikke flate og jeg brukte målene dine shailene. Har du husket å la deigen svelle teleslynga?

teleslynga
07-08-12, 10:54
Altså, jeg klappa jo deigen flat siden jeg ville ha noe som så ut som ciabatta, men trodde jo liksom de ville vokse litt igjen, pga bakepulveret. Men det gjorde de ikke. Skal prøve igjen. Og ja, jeg lot den svelle.

shailene
07-08-12, 18:30
Jeg lager dem helt trillrunde før steking, da blir de passe flate når de er ferdigstekte. Bra at du likte smaken da! :)