View Full Version : Shailenes knekkebrød (0,3 kh per stykk) *med bilde*
Tynne, luftige og knasende knekkebrød, som er faste nok til å holde hva du måtte ønske av pålegg. De er kjappe og enkle å smekke sammen, kjevle ut og steke. Knekkebrødoppskriftene jeg har prøvd meg på før har jeg ikke fått helt til å funke for meg - enten er de for grove og harde etter min smak, eller så tar det timesvis å få de ferdigstekte i min dårlige ovn. Disse ble derimot supre! Hele røra inneholder bare 11 g karbohydrat - altså 0.3 g karbo per knekkebrød, hvis du lager 32 stk. Nok til 2 brett.
Du trenger:
60 g grovknuste linfrø
60 g sesamfrø
60 g solsikkefrø
30 g Pofiber
10 g Fiberhusk
2 ts salt
2 ts Sukrinmelis
3 egg
1 dl vann
Slik gjør du:
Still ovnen på 170 grader.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Bland i eggene og vannet.
La deigen svelle i ca. 10 minutter, da blir den lettere å håndtere.
Plasser halve deigen midt på en stekeplate med bakepapir, og legg to store plastposer (brødposer) over deigen, så hele stekeplata er dekket av plast.
Kjevl deigen utover plata, har du ikke kjevle kan du bruke et vannglass eller lignende. Gjør deigen så flat du får den, ellers er det vanskelig å få knekkebrødene sprøstekte.
Bruk et pizzahjul (evt. kniv) til å kutte deigen opp i passe store ruter, alt etter hvor store du vil ha knekkebrødene dine. Jeg får 16 ruter per brett, altså 32 knekkebrød fra hele oppskriften.
Stek knekkebrødene midt i ovnen, i ca. 30 minutter. Hvis ovnen din steker ujevnt, kan det være lurt å snu stekebrettet etter ca. halve tiden.
Avkjøl knekkebrødene på rist, da blir de sprøere. Hvis nødvendig kan de tørkes på rist i ovnen med døra på gløtt, på ca. 100 grader.
http://bloggfiler.no/lavkarbobakst.blogg.no/images/1514736-12-1341743968158.jpg
Disse jaa... Håper jeg kan lage dem på onsdag! :D
Disse jaa... Håper jeg kan lage dem på onsdag! :D
Håper de faller i smak! :)
Ingrediensene er her, MEN jeg glemte å kjøpe meg vekt og har sååå lyst til å lage disse i kveld..
Det er vel ikke mulig at du kunne funnet ut hva de forskjellige mengdene i gram er i dl? Sånn ca, så skal jeg se hva jeg får til.. :D
Ingrediensene er her, MEN jeg glemte å kjøpe meg vekt og har sååå lyst til å lage disse i kveld..
Det er vel ikke mulig at du kunne funnet ut hva de forskjellige mengdene i gram er i dl? Sånn ca, så skal jeg se hva jeg får til.. :D
Fikk ikke mulighet til å måle opp i går, men kan gjøre det i dag hvis du ikke får kjøpt deg vekt. Tenkte å lage ny porsjon selv iløpet av dagen :)
Fikk ikke mulighet til å måle opp i går, men kan gjøre det i dag hvis du ikke får kjøpt deg vekt. Tenkte å lage ny porsjon selv iløpet av dagen :)
Håper jeg får tid til å kjøpe en i dag, men kan du ikke måle opp når du lager? Da ville jeg blitt veldig glad :D
60 g linfrø = 1 DL
60 g sesamfrø = 1 DL
60 g solsikkefrø = 1 DL
30 g pofiber = ( jeg har ikke pofiber så prøver meg med kruskakli i stedet for ) = DL
10 g fiberhusk = 3 ts
60 g linfrø = 1 DL
60 g sesamfrø = 1 DL
60 g solsikkefrø = 1 DL
30 g pofiber = ( jeg har ikke pofiber så prøver meg med kruskakli i stedet for ) = DL
10 g fiberhusk = 3 ts
Takk! :D
Du glemte hvor mange dl pofiberet/kruskaklien var.. ;)
Oi! Ja det gjorde jeg! Men det ble 1 DL det også :)
Å det funket forresten helt fint å bruke kruskakli. :)
Å det funket forresten helt fint å bruke kruskakli. :)
Tusen takk! :D
Da skal jeg prøve meg så fort vesla sovner.. :D
Tusen takk! :D
Da skal jeg prøve meg så fort vesla sovner.. :D
Måtte vente på det samme jeg også ;p De ble knallgode!!
Nå står første runde i ovnen, ferdig om 25 minutter - Er sååå spent på om jeg får dette til!
Måtte vente på det samme jeg også ;p De ble knallgode!!
Bra at knekkebrødene ble vellykka! Det blir vel litt annerledes med kli, men greit man kan variere litt da. :)
De ble kjempegode!
Veldig godkjent av både meg og samboeren. Så i dag ble det knekkebrød til lunsj, middag og kvelds.. :p
De ble kjempegode!
Veldig godkjent av både meg og samboeren. Så i dag ble det knekkebrød til lunsj, middag og kvelds.. :p
Hehe.. Så koselig å høre at dere likte oppskrifta da! :D
Hvordan oppbevarer du dem. og hvordan er holdbarheten. Tenker siden det er egg i dem. De andre tradisjonelle lavkarbo knekkebrødene med vann holder seg jo fint i en tett boks i flere uker..
Antoinette6
30-07-12, 11:45
Tusen takk for spennende oppskrift jeg skal prøve så snart jeg har spist om mine Nannahs. Jeg har vært vant til dem i over et år, nå, - og i dag ser jeg disse. Juhuuuu !
Men atte du ? Bruker du varmluft ? Ja, det gjør du vel siden du har to brett inni på en gang, går jeg ut i fra ?
:blomster: til deg, Shailene ! Jeg gleder meg . . .
Antoinette6
30-07-12, 12:51
. . . og takk for nydelig kostholdsblogg !
:klem:
Hvordan oppbevarer du dem. og hvordan er holdbarheten. Tenker siden det er egg i dem. De andre tradisjonelle lavkarbo knekkebrødene med vann holder seg jo fint i en tett boks i flere uker..
Oppbevarer dem i tett plastpose i kjøleskapet. Tror de skal holde rundt 1 uke i kjøleskapet, hvis du steker dem helt knusktørre, uten at jeg skal påstå noe 100% sikkert..
Tusen takk for spennende oppskrift jeg skal prøve så snart jeg har spist om mine Nannahs. Jeg har vært vant til dem i over et år, nå, - og i dag ser jeg disse. Juhuuuu !
Men atte du ? Bruker du varmluft ? Ja, det gjør du vel siden du har to brett inni på en gang, går jeg ut i fra ?
:blomster: til deg, Shailene ! Jeg gleder meg . . .
Bruker ikke varmluft nei, steker ett brett om gangen. Usikker hvordan du gjør det hvis du har varmluft, er sånn eldgammel ovn jeg har.. Håper knekkebrødene faller i smak, iallefall! Og koselig at du likte bloggen. :)
Disse står i ovnen nå :spent:
Antoinette6
07-08-12, 15:47
Jeg stekte mine to brett samtidig på varmluft. Gikk kjempefint, men noen ble litt brente i kanten. Må skru ned varmen. Og så måtte de inn i ovnen igjen etter steketid for å tørke litt mer.
Men smaken var kjempe, kjempegod ! TAKK :blomster:
Disse ble buklete som takstein, men kjempegode på smak. Min favoritt så langt.
Mods:
30g solsikkefrø
50g gresskarkjerner
Ikke noe søtt
Et par ts oregano (kjente ikke noe mer til den)
Mer vann, sånn at røra kunne smøres ut i stedet for å kjevles ut.
Mine favorittknekkebrød så langt er
200 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
50 g linfrø
50 g kruskakli
5 dl vann
(tror det var 1 eller 2 ss fiberhusk)
litt salt og noen urter oppi så blir de kjempe gode!:)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.