View Full Version : Erstatning for pasta
Blåbærpiken
19-08-12, 16:40
Fins det noe man kan bruke istedenfor pasta?
Jeg har barn, og med barn i huset er det ikke å unngå at det blir pasta til middag inni mellom.
Jeg kan alltid lage noe eget til meg, hive noen kyllingvinger inni ovnen eller noe slikt, men samtidig prøver man å lære barna at man skal alltid smake på maten man får servert..
Jeg elsker sopp og har stekt meg en god porsjon sopp og hatt til spagettisausen i stede for pasta.
Det finnes også oppskrifter her på pasta laget av squash. Blir veldig godt det også":)
Det går an å lage en slags pasta av egg, smøreost og fiberhusk. Om du søker på juksepasta er det mulig du finner den. Mange synes den er god.
Kjøttsaus med grønnsaker til synes jeg er helt ok, men det har tatt meg år å ikke få sammenbrudd hver gang de andre spiser pasta, for jeg er skikkelig pastoman.
Strimle squash! Det er nyyydelig nestenpasta!
Og hvorfor ikke la ungene teste det?
Her ELSKER vi pasta.. må finne en erstatning ellers blir det hardt her fremover. Squash og sopp gjør ikke susen. Vet ikke om feks bulgur kunne gått? Er kanskje masse karbo i det og?
teleslynga
19-08-12, 20:23
Jeg spiser kjøttsaus med basilikum og parmesan og helt symbolske mengder pasta.
På helsekost får du lavkarbopasta. Ikke egnet til ketogent, men har du litt mer kh så funker det i små mengder. Har blandet med squashpasta jeg.
Jeg synes definitivt denne fungerer som erstatning! : Skyrics pasta (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=50331)
Og plutselig vet jeg hva dagens middag blir :D
Jeg synes definitivt denne fungerer som erstatning! : Skyrics pasta (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=50331)
Og plutselig vet jeg hva dagens middag blir :D
Der var den ja, den "juksepastaen" jeg tenkte på. Den er helt OK og god med ostesaus til.
Sweet Pink Kitty
21-08-12, 01:26
Jeg bruker Dreamfields-pasta som erstatning for vanlig pasta. Jeg spiser det til og med i ketogent kosthold, ikke et problem for min del. Men så er det også under middagen jeg spiser de fleste karbene jeg får i meg i løpet av dagen.
Jeg bruker Dreamfields-pasta som erstatning for vanlig pasta. Jeg spiser det til og med i ketogent kosthold, ikke et problem for min del. Men så er det også under middagen jeg spiser de fleste karbene jeg får i meg i løpet av dagen.
Flott at det funker for deg, men for mange av oss er den pastaen bare juks, like ille som vanlig pasta for blodsukker og insulin. Det er flere som har testet og blodsukkeret øker mye, mye mere enn det burde etter 5g karbo.
Flott at det funker for deg, men for mange av oss er den pastaen bare juks, like ille som vanlig pasta for blodsukker og insulin. Det er flere som har testet og blodsukkeret øker mye, mye mere enn det burde etter 5g karbo.
Gjelder også for Jimmy Moore og Andreas Eenfeldt
http://livinlavidalowcarb.com/blog/considering-the-reliability-of-the-dreamfields-pasta-low-carb-claim/12821 og http://livinlavidalowcarb.com/blog/julian-bakery-customer-tests-low-carb-bread-claims-requests-they-immediately-cease-sales/14568
Men - om noen kan spise dette og gå ned så er ikke dét så farlig. Poenget er som Imse sier å få fram at dette er mat som ikke alle kommer unna med. :)
Sweet Pink Kitty
21-08-12, 12:09
Flott at det funker for deg, men for mange av oss er den pastaen bare juks, like ille som vanlig pasta for blodsukker og insulin. Det er flere som har testet og blodsukkeret øker mye, mye mere enn det burde etter 5g karbo.
Jeg har faktisk ikke hevdet noe annet, bare for å si det. Men det er jo mulig å prøve, og fungerer det for henne så ser jeg ikke problemet med det.
Denne syntes jeg er best :-)
Lavkarbo pasta.
Ingredienser:
4 egg
125 gram kremost
5 teskjer fiberhusk eller ca en 1/2 dl
Sett ovnen på 150 grader. Pisk eggene, tilsett så ost og fiberhusk. Pisk sammen. La det hvile og svelle i 10 minutter. Pisk opp igjen. Legg deigen på en bakepapir. Smør den utover. Jeg legger så et olja bakepapir med den olja siden ned. Så kjevler jeg ut deigen. Bak den i ovnen i 10 minutter,med bakepapiret på. La den kjøle av. Skjær den så i strimler. Man kan bruke pizzakutter, eller rulle den samme og så skjære opp.
Tar selv imot tips for erstatning for pasta ;)
Andre enn de gode tipsene som er nevnt i tråden? Det finnes en lavkarbo pasta fra carb zone, men selv om den ser ut som vanlig patsa synes jeg den har en rar konsistens og smak. Den pastaen av egg, ost og fiberhusk er mye bedre synes jeg, og jeg elsker pasta( om jeg klikker, så er det på hvit pasta)!
Pastaen som er laget av kremost og fiberhusk er knall den:ja:
Nesten som vanlig pasta:)
Er fin å bruke som lasagneplater også den.
Så den er å anbefales:)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.