ThereseA
27-08-12, 14:07
Ny forskning viser at mettet fett antakelig ikke er så usunt som man har trodd.
I flere tiår har det vært allment akseptert at mettet fett fører til økt forekomst av hjerte- og karsykdom. Ny forskning setter imidlertid spørsmålstegn ved om dette er korrekt. En del nye studier peker nemlig i retning av at hovedårsaken til folkesykdommer som hjerte- og karsykdommer, overvekt og diabetes mellitus type 2 heller er å finne i et for stort inntak av raffinerte karbohydrater.
Fagartikkel skrevet av lege Jan Helge Halleraker.
Hentet her (http://www.sykepleien.no/fagutvikling/fagartikkel/890247/bor-vi-spise-mer-mettet-fett)
I flere tiår har det vært allment akseptert at mettet fett fører til økt forekomst av hjerte- og karsykdom. Ny forskning setter imidlertid spørsmålstegn ved om dette er korrekt. En del nye studier peker nemlig i retning av at hovedårsaken til folkesykdommer som hjerte- og karsykdommer, overvekt og diabetes mellitus type 2 heller er å finne i et for stort inntak av raffinerte karbohydrater.
Fagartikkel skrevet av lege Jan Helge Halleraker.
Hentet her (http://www.sykepleien.no/fagutvikling/fagartikkel/890247/bor-vi-spise-mer-mettet-fett)