View Full Version : Iskrem på 15 sekunder


Jammo
29-08-12, 12:30
Prøvde å lage en iskrem i går, som var veldig vellykket ;) Trenger ikke så mange ingredienser.

Alt du trenger er:
En håndfull med frossne bær eller frukt.
Et egg
Litt kremfløte
Og evt. søtning

Bland alt dette i hurtigmikseren og nyt ;)

Jeg prøvde meg på jordbær :D

Imse
29-08-12, 13:09
Den isen er veldig god og vi har en lang tråd her inne som lovpriser denne fantastiske oppskriften. Det går helt fint å bytte fløte med fet kokosmelk og, supergodt!

index
29-08-12, 13:39
Men trenger den ikke en tur i fryseren etterpå? I så fall, hvor lenge?

Imse
29-08-12, 13:42
Nei, man bruker frosne bær. Jeg pleier å starte med 50g fløte og 50g frosne bær og et lite egg( har dverghøner jeg:D), også evt fylle på med noen bringebær til om det ikke blir frossent nok.

Shamu
29-08-12, 14:49
Hvorfor egg? Jeg har laget uten egg og det er også knallgodt!

index
29-08-12, 15:05
OK! Får håpe hurtigmixeren tåler frosne bær da! Den forrige jeg hadde tålte det ikke, måtte kastes etter få ukers bruk...

Imse
29-08-12, 16:51
Bruker stavmikseren jeg, gått helt fint i mange år.

Lillemy71
29-08-12, 18:50
Jeg lar bærene ligge en liten stund på benken (10-15 min) før jeg bruker de. Det er akkurat nok til at stavmikseren/blenderen tar det uten problem men lite nok til at det blir deilig softis......:D

Jammo
30-08-12, 10:38
Den isen er veldig god og vi har en lang tråd her inne som lovpriser denne fantastiske oppskriften. Det går helt fint å bytte fløte med fet kokosmelk og, supergodt!

Nam, hørtes godt ut med kokosmelk også :) Blir kokosis :D

Jammo
30-08-12, 10:39
Hvorfor egg? Jeg har laget uten egg og det er også knallgodt!

Vet faktisk ikke, men kan hende det er for at det skal binde seg?

Imse
30-08-12, 11:10
Vet faktisk ikke, men kan hende det er for at det skal binde seg?
Nei, har ikke noe med det å gjøre. Is laget med egg blir på noe vis fyldigere på smak. Prøv begge deler. Jeg har prøvd begge deler og jeg foretrekker å bruke enten et lite egg( er ca 35g dvergeggene våre) eller en plomme fra et vanlig stort egg.

Jammo
30-08-12, 13:51
Nei, har ikke noe med det å gjøre. Is laget med egg blir på noe vis fyldigere på smak. Prøv begge deler. Jeg har prøvd begge deler og jeg foretrekker å bruke enten et lite egg( er ca 35g dvergeggene våre) eller en plomme fra et vanlig stort egg.

Åh. Da lærte jeg noe nytt i dag ;)

Bæret
30-08-12, 14:34
Ja, denne lager jeg ofte!
Ikke alltid jeg har egg i da,noen ganger har jeg litt mørk kakao i... :sikle:

Bruker stavmikseren jeg, gått helt fint i mange år.

Jeg også, har en Braun. :)

Jordbær må nok tine litt først ja, men med bringebær er det ikke noe problem.
Jeg bruker også kantaoulopemelon, vet ikke eksakt karb.innhold på den men det tenker jeg ikke på. Det er driiitgodt...

index
30-08-12, 22:32
Prøvde denne i går. Hadde bare blåbær i frysen, så da ble det blåbæris! Syntes den ble litt vel tyntflytende, så den fikk seg et kvarter eller så i frysen også. Det ble jo forsåvidt godt da, men jeg bør nok prøve meg frem litt til...

Jammo
31-08-12, 06:30
Prøvde denne i går. Hadde bare blåbær i frysen, så da ble det blåbæris! Syntes den ble litt vel tyntflytende, så den fikk seg et kvarter eller så i frysen også. Det ble jo forsåvidt godt da, men jeg bør nok prøve meg frem litt til...

Blir den for tynnflytende, kan du legge isbiter opp i også :)

Hamster59
04-09-12, 13:23
Så lurt å ha oppi et egg, har savna det litt når jeg har laga is. Har brukt bær, fløte og litt sukrinmelis og gjerne litt vaniljepulver.
Jeg bruker foodprosessoren, synes den er greiest å få blandinga ut av. Lurt å tine bæra litt først, men NB ikke blåbæra, den bør være frossen.

Moogie
04-09-12, 21:54
nam! dette må jeg prøve ut en dag. Til forkost kanskje? hehe. Til lørdagskos i alle fall :)

Moogie
22-09-12, 14:31
nam-nam! denne er jo helt super! Jeg har fått dilla på denne isen laget med litt bringebær og crem fraiche og en t-skje med kokaopulver :) da blir det helt perfekt sjokoladeis!! Supergodt! Også har jeg oppdaget at det nytter jo ikke å ta søtning oppi. Den smaker jo ikke gjennom i det hele tatt.... :confused: kanskje på grunn av at alt er så kaldt? at stevia eller splenda ikke rekker å fordele smaken utover?

Imse
22-09-12, 14:47
nam-nam! denne er jo helt super! Jeg har fått dilla på denne isen laget med litt bringebær og crem fraiche og en t-skje med kokaopulver :) da blir det helt perfekt sjokoladeis!! Supergodt! Også har jeg oppdaget at det nytter jo ikke å ta søtning oppi. Den smaker jo ikke gjennom i det hele tatt.... :confused: kanskje på grunn av at alt er så kaldt? at stevia eller splenda ikke rekker å fordele smaken utover?
Jeg får den i allefall søt, har i 8-16 dråper med flytende natreen... Men det funker fint med stevia og sukrin. Husk at sukrin ikke er så søtt som sukker da.

Moogie
22-09-12, 15:00
Jeg får den i allefall søt, har i 8-16 dråper med flytende natreen... Men det funker fint med stevia og sukrin. Husk at sukrin ikke er så søtt som sukker da.
der sier du noe! Flytende har jeg ikke prøvd, bare pulver. Men helt ærlig så er den søt nok for min del med bare bærsmak. :D:D

Colt-pixy
27-09-12, 17:12
Jeg elsker simpelthen denne oppskriften, idag hadde jeg jordbær/blåbær is med mandler siden jeg hadde fløte jeg måtte bruke opp. Er kjempe raskt å lage og så mye bedre enn isen du får kjøpt i butikken, og det blir aldri helt likt. Hver gang jeg lager denne blir det som en ny opplevelse.

aslaug
28-09-12, 19:17
Ja dette var kjempedeilig, men syns mye satt igjen på stavmikseren.Bruker dere vanlig bolle, eller den smale som følger med?

Moogie
28-09-12, 19:26
Ja dette var kjempedeilig, men syns mye satt igjen på stavmikseren.Bruker dere vanlig bolle, eller den smale som følger med?
har ikke noe bolle som følger med stavimikseren. Bruker bare en vid kopp i plast som passer fint. Joda, det sitter litt igjen, men jeg skraper det som går av, det blir bare det som er på insiden mellom knivene som jeg ikke får ut.

Becky
29-09-12, 13:18
Jeg bruker ei ss med tyrkisk yoghurt sammen med, bringebær, fløte og søtning, da blir den hakket friskere:) Og noen ganger ei rute 70% sjokkis knust med oppi:D

Qlio
29-09-12, 17:38
Morgendagens dessert reddet!