Mariann S
15-09-12, 17:16
Mmmmm, peanøttsmør på skive e godt :)
http://2.bp.blogspot.com/-3MpmbBbVGf0/UFSVc-wPPKI/AAAAAAAAAK0/sgjxsXETrFE/s320/0028+pean%25C3%25B8ttsm%25C3%25B8r.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-3MpmbBbVGf0/UFSVc-wPPKI/AAAAAAAAAK0/sgjxsXETrFE/s1600/0028+pean%25C3%25B8ttsm%25C3%25B8r.JPG)
No har eg ett passe stort glas i kjøleskapet :)
http://2.bp.blogspot.com/-woH2O_P26MA/UFSVYlIpzcI/AAAAAAAAAKk/yZjzjByrjYE/s320/0026+pean%25C3%25B8ttsm%25C3%25B8r.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-woH2O_P26MA/UFSVYlIpzcI/AAAAAAAAAKk/yZjzjByrjYE/s1600/0026+pean%25C3%25B8ttsm%25C3%25B8r.JPG)
200 g usalta peanøtter
ca 50 g cocosa pure coconut oil
litt salt, ca 1/2 ts
ca 1/2 ts tagatesse, kan sløyfast
Køyr peanøttene til ei smørbar masse enten med stavmiksar
eller i blender.
Ha det oppi ei skål og bland inn olje, salt og tagatesse,
eller køyr vidare i blender sammen med cocosolje,
salt og tagatesse.
Oppbevares i tett glas i kjøleskap. Cocosoljen gjere at det blir
fort mjukt i romtemperatur. Godt smørbart kjøleskapskaldt.
http://3.bp.blogspot.com/-btyByiXsLlU/UFSVbbi2hoI/AAAAAAAAAKs/6n48iJYzWvA/s320/0027+pean%25C3%25B8ttsm%25C3%25B8r.JPG (http://3.bp.blogspot.com/-btyByiXsLlU/UFSVbbi2hoI/AAAAAAAAAKs/6n48iJYzWvA/s1600/0027+pean%25C3%25B8ttsm%25C3%25B8r.JPG)
Ca 11 g karber på 100 g, so dette er ikkje heilt karbofritt,
men ett veldig godt alternativ til det du finner i buttikken
som ofte innholder druesukker.
http://2.bp.blogspot.com/-3MpmbBbVGf0/UFSVc-wPPKI/AAAAAAAAAK0/sgjxsXETrFE/s320/0028+pean%25C3%25B8ttsm%25C3%25B8r.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-3MpmbBbVGf0/UFSVc-wPPKI/AAAAAAAAAK0/sgjxsXETrFE/s1600/0028+pean%25C3%25B8ttsm%25C3%25B8r.JPG)
No har eg ett passe stort glas i kjøleskapet :)
http://2.bp.blogspot.com/-woH2O_P26MA/UFSVYlIpzcI/AAAAAAAAAKk/yZjzjByrjYE/s320/0026+pean%25C3%25B8ttsm%25C3%25B8r.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-woH2O_P26MA/UFSVYlIpzcI/AAAAAAAAAKk/yZjzjByrjYE/s1600/0026+pean%25C3%25B8ttsm%25C3%25B8r.JPG)
200 g usalta peanøtter
ca 50 g cocosa pure coconut oil
litt salt, ca 1/2 ts
ca 1/2 ts tagatesse, kan sløyfast
Køyr peanøttene til ei smørbar masse enten med stavmiksar
eller i blender.
Ha det oppi ei skål og bland inn olje, salt og tagatesse,
eller køyr vidare i blender sammen med cocosolje,
salt og tagatesse.
Oppbevares i tett glas i kjøleskap. Cocosoljen gjere at det blir
fort mjukt i romtemperatur. Godt smørbart kjøleskapskaldt.
http://3.bp.blogspot.com/-btyByiXsLlU/UFSVbbi2hoI/AAAAAAAAAKs/6n48iJYzWvA/s320/0027+pean%25C3%25B8ttsm%25C3%25B8r.JPG (http://3.bp.blogspot.com/-btyByiXsLlU/UFSVbbi2hoI/AAAAAAAAAKs/6n48iJYzWvA/s1600/0027+pean%25C3%25B8ttsm%25C3%25B8r.JPG)
Ca 11 g karber på 100 g, so dette er ikkje heilt karbofritt,
men ett veldig godt alternativ til det du finner i buttikken
som ofte innholder druesukker.