View Full Version : Urte- og parmesankjøttboller


Gerd
26-10-12, 17:03
Urte og parmesan- kjøttboller
ca 40-50 stk

1 kg kjøttdeig
1 ss salt
4-5ss mykt smør
1dl fløte
1/2 dl revet parmesan
3 egg
1 liten løk, finhakket
3 hvitløks fedd, presset
2 ts tørket persille
3 ts tørket basilikum
2 ts tørket oregano
1 ts pepper

Forvarm ovnen til 220 grader (jeg brukte varmluft)
Ta frem to stekebrett og legg på bakepapir.
Ha kjøttdeig i en stor bolle. Tilsett salt og rør godt.
Finhakk løk, hvitløk og riv parmesan.
Ha dette i bollen med kjøttdeigen.
Hell så i fløte, smør og eggene
Tilsett urter og pepper
Røres godt sammen
Form kjøttboller på størrelse med en liten golfball. Ha gjerne vann eller olje på hendene
Legg dem på stekebrettet.
Stek kjøttbollene i ca 15 min.
Serveres med salsa.

Og ev. salat eller stekte wok-grønnsaker



http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=615&pictureid=3515

Becky
26-10-12, 23:09
Mmm disse må jeg prøve:-) Parmesan i kjøttboller er kjempegodt:D
Bruker å lage kjøttboller på måfå, og noen ganger blir de veldig gode, andre ganger litt tamme. Så kjempebra med en utprøvd oppskrift:)

Dietta
27-10-12, 09:22
:sikle:

Bønna200
23-01-13, 18:41
Disse laget vi til middag i går. Himmel, så gode! :sikle:

Filifjonka
23-01-13, 19:10
Så smart å steike i omnen i staden for steikepanne, men får dei syeikeskorpe?

Bønna200
23-01-13, 19:11
Så smart å steike i omnen i staden for steikepanne, men får dei syeikeskorpe?
De var helt sprø og deilige. :)

Gerd
23-01-13, 20:06
Jepp, stekeskorpe blir det :)

Karrbis
23-01-13, 21:23
Har ordnet ingredienser til dette, så da er middagen for i morgen klar.
Gleder meg - ser gode ut :p

Karrbis
24-01-13, 18:18
De ble veeldig gode! Ble servert med blomkålgrategn. Nam :D

manebane
10-02-13, 18:07
Disse ble søndagsmiddag i dag :)
Gode var de og genial ide å steke dem i ovnen. Jobben blir jo halvert :D