View Full Version : Lavkarbobrød fra Norgesbakeriet
Kom over dette brødet på Rimi, med kun 6,7 g karbohydrat per 100 g måtte jeg bare prøve. Det var rett og slett det beste lavkarbobrødet jeg har smakt. Skikkelig grovt uten å være svampete/soggy.
http://bloggfiler.no/lifesperfect.blogg.no/images/1460581-12-1349380025186.jpg
http://hellebornstein.no/wp-content/uploads/2012/10/Brødrimi-e1350412877109.jpg
Bilder er lånt fra blogger.
Veldig godt. Smaker helt likt som Lindbergbrødet, synes jeg. Men er større og et par kroner billigere.
Sikkert godt, men vil man holde seg unna mel, så er dette brødet ikke bra. Både sammalthvete, hvetekli og rug.....
Det er klart, brødet er ikke glutenfritt.
Tenker mer på at man på lavkarbo skal holde seg unna mel. Men selvfølgelig også for de med glutenintoleranse.
Men for de som egentlig blåser i både gluten og minimale mengder sammalt hvete, hvetekli og rug, er det jo tipp topp tommel opp.:)
Men for de som egentlig blåser i både gluten og minimale mengder sammalt hvete, hvetekli og rug, er det jo tipp topp tommel opp.:)
Selvfølgelig :p
Jeg er kanskje alene her inne om det?:p
Jeg er kanskje alene her inne om det?:p
Hei..
Nei, det er du ikke, må innom rimi her å se om de har det i morra ;) Jeg er på en mindre strikt lavkarbo for tiden, så dette er ett kjempegodt alternativ ;)
Jeg er kanskje alene her inne om det?:p
Jeg har også spist av det brødet, ingen grunn til å savne noe annet da nei. Og det er vel lavere på kh er Lindberg?
Deilig å ha noe å ha pålegget på en gang iblandt, som ikke smaker egg og er svampete. Kjempegodt brød:-)
Er det bare Rimi som har det?
Ønsker meg et lavkarbobrød som alle i heimen kan like... :ja: I stedet for de "vanlige" karbobombene.....
Både mann og sønn liker det fra norgesbakern her. Tror man bare får det på Rimi. Evt. Kanskje Ica. For det er jo i samme kjede.
Både mann og sønn liker det fra norgesbakern her. Tror man bare får det på Rimi. Evt. Kanskje Ica. For det er jo i samme kjede.
Oki... Har visst ikke de her i oladalen :p
bligravid?
27-10-12, 19:26
Er det bare Rimi som har det?
Ønsker meg et lavkarbobrød som alle i heimen kan like... :ja: I stedet for de "vanlige" karbobombene.....
Kjøpte det på Ica jeg da.. :)
Kiwi har det også;)
Da skal jeg sjekke der på mandag :D Thanks :D
Her i Bergen har jeg funnet det på ICA og Rimi. Har ikke sett det på Kiwi her, men kanskje noen andre sett d der?
Synes det var svampete, men kom seg etter en tur i brødristeren. Men liker ikke at det er soyamel i det.
Si fra om noen finner det hos Obs!, Prix eller Rema.... og Bunnpris for den del. Kanskje blir det brød på meg når jeg kommer hjem til jul. :O
Jeg synes det er kjempegodt. :)
Småspiseren
13-11-12, 07:32
Si fra om noen finner det hos Obs!, Prix eller Rema.... og Bunnpris for den del. Kanskje blir det brød på meg når jeg kommer hjem til jul. :O
Rema har den nok ikke, har jobba der i noen år, og har aldri sett det, dessuten får de brød fra Mesterbakern tror jeg!
Tror ikke Prix har det heller, for der handler jeg som regel nesten hver dag, men de har "fiber og frø" litt mer karbo, men veldig godt det ogå :)
Jeg elsker dette brødet! Pleier å lage toast med det! Syns det er et godt alternativ, før måtte man jo til Sverige for å finne et brød med så lite karbo :eek:
Syns det da er litt fuktigere enn vanlig brød!
Rema har den nok ikke, har jobba der i noen år, og har aldri sett det, dessuten får de brød fra Mesterbakern tror jeg!
Tror ikke Prix har det heller, for der handler jeg som regel nesten hver dag, men de har "fiber og frø" litt mer karbo, men veldig godt det ogå :)
Jeg elsker dette brødet! Pleier å lage toast med det! Syns det er et godt alternativ, før måtte man jo til Sverige for å finne et brød med så lite karbo :eek:
Syns det da er litt fuktigere enn vanlig brød!
Ah! Takk for info. :) Da krysser vi fingrene for at de har det på Obs!. Er der familien gjør sine matvareinnkjøp.
Dette brødet er kjempegodt! Skjønner ikke hvorfor man ikke kan spise det på lavkarbo.. eller at noen sier gluten er så farlig...
Dette brødet er kjempegodt! Skjønner ikke hvorfor man ikke kan spise det på lavkarbo.. eller at noen sier gluten er så farlig...
Vel, mange av har oppdaget at vi ikke tålte gluten så godt som vi trodde. Og for noen inneholder dette brødet for mange karbohydrater fra feil kilder. Om det funker for deg, så spis det. Jeg foretrekker å bruke min karbokvote på grønnsaker.
Dette brødet er kjempegodt! Skjønner ikke hvorfor man ikke kan spise det på lavkarbo.. eller at noen sier gluten er så farlig...
Her finner du bra info om hvorfor gluten/kornprodukter er uheldig: http://paljabekk.blogspot.no/2011/10/veien-til-god-helse-korn.html
Godt om man ikke reagerer på gluten da.:) Man blir ikke syk, svak, setter ei fot i graven, eller noe lignende om man spiser ei skive i ny og ne.
Godt om man ikke reagerer på gluten da.:) Man blir ikke syk, svak, setter ei fot i graven, eller noe lignende om man spiser ei skive i ny og ne.
De aller fleste som har intoleranse for gluten vet ikke at de har det. Og mange bekker små gjør en stor å....
Det hysteriet her inne er rett og slett veldig trist.. Huffameg. Ikke rart vi blir sett på som rene kulten.
Har ingen problemer med brød både jeg og Gubben :-)
Fant dette på Rimi i min nærmeste by.
Var godt, men selvsagt ikke like mye smak i som vanlig brød.
MEN fant ut at vi måtte slutt med det, da det var veldig vanskelig å spise brød uten melk til. (Gamle vaner vond å vende osv.. ) Jeg kan spise brød til kaffen, men Gubben er en kalv, så det ble for mange karber av det.
Prøver å holde oss under 20 karber.
Vi vil bruke det igjen når vi skal ha våre "pauser" der vi øker opp til 50 karber om dagen
Jeg synes dette brødet er veldig godt og har det i perioder jeg er matlei og må ha noe lett å spise.
For min del reagerer jeg ikke på glutenmelet, men har mer problemer med soyamelet...
Jeg fant dette brødet på ICA og er helt i ekstase. Litt matlei for tiden og trenger litt variasjon. Dette brødet hadde en smak som passer til det meste av pålegg. Andre lavkarbo brød synes jeg ofte har en så kraftig smak at jeg må ha veldig kraftig pålegg for å skjule smaken :)
Er det noen som har oppdaget skjulte "feller" ved å spise dette brødet? Jeg vet det inneholder gluten og soya som mange er skeptiske til, men hvis man ikke har noen intoleranse ovenfor dette, og bruker lavkarbo for vektnedgang/kontroll, er dette brødet ok da? På papiret ser det jo sånn ut, men det virker nesten for godt til å være sant :)
Jeg fant dette brødet på ICA og er helt i ekstase. Litt matlei for tiden og trenger litt variasjon. Dette brødet hadde en smak som passer til det meste av pålegg. Andre lavkarbo brød synes jeg ofte har en så kraftig smak at jeg må ha veldig kraftig pålegg for å skjule smaken :)
Er det noen som har oppdaget skjulte "feller" ved å spise dette brødet? Jeg vet det inneholder gluten og soya som mange er skeptiske til, men hvis man ikke har noen intoleranse ovenfor dette, og bruker lavkarbo for vektnedgang/kontroll, er dette brødet ok da? På papiret ser det jo sånn ut, men det virker nesten for godt til å være sant :)
Jeg og gubben har brukt det lenge og har ikke oppdaget noen feller!;)
Jeg oppdaget nettopp at det er masse soya i dette brødet, og det kan visst være ganske så skadelig. Siden jeg har spist dette brødet nesten daglig, kjenner jeg at jeg kanskje bør omprioritere litt. :rolleyes: Nå blir det nok mer eggerøre til frokost igjen, tenker jeg!
Her i huset spiser vi liberal lavkarbo da, så sånn sett var brødet greit nok. :)
Alkazelters
23-09-14, 10:46
Det hysteriet her inne er rett og slett veldig trist.. Huffameg. Ikke rart vi blir sett på som rene kulten.
Jeg synes det blir litt vel drøyt å kalle en skepsis til korn for hysteri.. I utgangspunktet er jeg helt enig med deg i at mange har en vel dogmatisk tilnærming til lavkarbokosthold, som kan minne om hysteri. Men at mange vil forsøke å unngå korn helt, synes ikke jeg er drøyt og hysterisk. Har du lest artikkelen til Jåbekk om temaet?
Jeg synes det blir litt vel drøyt å kalle en skepsis til korn for hysteri.. I utgangspunktet er jeg helt enig med deg i at mange har en vel dogmatisk tilnærming til lavkarbokosthold, som kan minne om hysteri. Men at mange vil forsøke å unngå korn helt, synes ikke jeg er drøyt og hysterisk. Har du lest artikkelen til Jåbekk om temaet?
Det jeg sa var hysterisk var å oppfordre folk til å sky gluten som pesten og skremme dem til å aaaaldri nærme seg noe som helst gluten igjen, når de ikke engang reagerer på det. Om folk, som reagerer på korn, vil kutte ut korn, ser jeg ikke på det som hysterisk.
Er det å trykke meningene sine ned i halsen på andre som er hysterisk og litt standard lavkarbere.
"De aller fleste reagerer på gluten, men vet det ikke". Det er ikke riktig, hysterisk og et godt eksempel på at man velger seg ut den forskningen man ønsker, fordi at den støtter det man vil tro. Det er dessuten langt fra å reagere på noe, til å bli syk av det. Men her får man forespeilet at litt gluten fører til all elendighet du måtte tenke deg i verden.
"De aller fleste reagerer på gluten, men vet det ikke".
Du glemte et veldig viktig ord i den setningen, men da ble den vel vanskelig å tolke så hysterisk... det står et SOM inne i den. De aller felste SOM reagerer på gluten vet det ikke. Det betyr ikke at alle reagerer på det, men at man ikke alltid vet at det er det som er årsaken til diffuse problemer man kan ha.
Forøvrig kan det lønne seg å lese litt om glutens egenskaper og påvirkning på tarmsystemet før man uttaler seg bastant i den ene eller andre retningen. Klinikk Verkstedet har f.eks bra og lettfattelige foredrag om dette.
Du glemte et veldig viktig ord i den setningen, men da ble den vel vanskelig å tolke så hysterisk... det står et SOM inne i den. De aller felste SOM reagerer på gluten vet det ikke. Det betyr ikke at alle reagerer på det, men at man ikke alltid vet at det er det som er årsaken til diffuse problemer man kan ha.
Forøvrig kan det lønne seg å lese litt om glutens egenskaper og påvirkning på tarmsystemet før man uttaler seg bastant i den ene eller andre retningen. Klinikk Verkstedet har f.eks bra og lettfattelige foredrag om dette.
Takk, jeg har lest.
Takk, jeg har lest.
Ok, men i det du skrev var det utelatt og snudd om til nærmest motsatt mening.
Denne tråden er fra en tid hvor det var mye diskusjoner rundt gluten her. Det var ekstrem forekomst av sykeliggjøring av friske folk. Så uansett blir det nå ute av kontekst. :)
Reagerer man kutter man ut, reagerer man ikke, KAN man ta seg ei skive i ny og ne. Må ikke, men muligheten er der. Jeg har av og til et brød i ei uke, av og til i en måned. De aller fleste som blir syke av noe merker det.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.