View Full Version : Lavkarbo tortilla-lefser (med bilder)


Mat for sjelen
25-11-12, 22:07
Perfekt til taco, wraps o.l. Disse lefsene smakte akkurat som grove ”vanlige” tortilla lefser. Dette er den desidert beste oppskriften på lavkarbolefser jeg har forsøkt!

Oppskrift

80 g mandelmel (evt 30 g kokosmel)
5 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg (4 dersom du bruker kokosmel)
1 ½ dl kokende vann


Bland sammen alt det tørre.

Ha i eggene, og bland de godt inn med en håndmikser, eller bruk kjøkkenmaskin.

Ha i det kokende vannet, og fortsett å blande godt. I starten ser deigen ganske flytende ut, men etter et par minutter med kraftig blanding blir det en smidig og god deig.

Del deigen i 10 biter. Trykk ut deigen til lefser. Jeg la deigen mellom to bakepapir, og kjevlet den ut så tynn som mulig. For å få lefsene over på stekepannen rullet jeg de rundt en ”lefsepinne”, og la de i pannen. Deigen er seig og god å jobbe med, og holder fasongen godt. Revner lefsene er det enkelt å ”lappe” de sammen igjen.

Stek lefsene i stekepanne eller på en takke på middels til sterk varme.

Lefsene holder seg godt et par dager i kjøkkenskuffen, eller de kan fryses med matpapir mellom hver lefse. De tiner på et øyeblikk, og da kan du enkelt ta opp de lefsene du trenger etter hvert.

Lefsene fungerer forresten også kjempefint som pizzabunn og som pølselomper!



Tove

Moogie
25-11-12, 23:33
Så bra med en slik oppskrift! Takk, denne skalnprøves ut neste helg. Men jeg lurer på hvorfor så mye fiberhusk?

Mat for sjelen
25-11-12, 23:35
Så bra med en slik oppskrift! Takk, denne skalnprøves ut neste helg. Men jeg lurer på hvorfor så mye fiberhusk?

Fiberhusken gjør at deigen henger godt sammen, og blir elastisk og god å jobbe med :)

jansen
26-11-12, 23:15
hvor mange karbohydrater tror du det er i disse lefsene?

Mat for sjelen
26-11-12, 23:34
hvor mange karbohydrater tror du det er i disse lefsene?

Har regnet litt, og funnet ut at det blir ca 2 g karbohydrater pr lefse :):)

Imse
27-11-12, 07:58
Disse må definitivt prøves ja!

Kjevlet du de ut på størrelse med vanlige store?

Mat for sjelen
27-11-12, 15:12
Disse må definitivt prøves ja!

Kjevlet du de ut på størrelse med vanlige store?
Ja, jeg kjevlet de ut slik at de akkurat passet ned i stekepannen :)

shickabang
27-11-12, 15:15
Herlig! Disse skal testes med tacoen i kveld :D

Mat for sjelen
27-11-12, 15:20
Herlig! Disse skal testes med tacoen i kveld :D
Så flott :)

Wonder woman
27-11-12, 23:03
Tusen takk, jeg har lett etter en sånn oppskrift skal teste den til helgen!

Demios
19-04-13, 19:15
Tenkte å prøve disse i dag, men de satt jo fast på alt. Noen tips på hva jeg kan gjøre? var umulig og kjevle de ut:(

Moogie
19-04-13, 21:17
Tenkte å prøve disse i dag, men de satt jo fast på alt. Noen tips på hva jeg kan gjøre? var umulig og kjevle de ut:(
Legg deigen mellom to ark bakepapir eller plast som er godt smurt inn med olje :) funker som bare det!

Jammo
20-04-13, 18:29
Perfekt til taco, wraps o.l. Disse lefsene smakte akkurat som grove ”vanlige” tortilla lefser. Dette er den desidert beste oppskriften på lavkarbolefser jeg har forsøkt!

Oppskrift

80 g mandelmel (evt 30 g kokosmel)
5 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg (4 dersom du bruker kokosmel)
1 ½ dl kokende vann


Bland sammen alt det tørre.

Ha i eggene, og bland de godt inn med en håndmikser, eller bruk kjøkkenmaskin.

Ha i det kokende vannet, og fortsett å blande godt. I starten ser deigen ganske flytende ut, men etter et par minutter med kraftig blanding blir det en smidig og god deig.

Del deigen i 10 biter. Trykk ut deigen til lefser. Jeg la deigen mellom to bakepapir, og kjevlet den ut så tynn som mulig. For å få lefsene over på stekepannen rullet jeg de rundt en ”lefsepinne”, og la de i pannen. Deigen er seig og god å jobbe med, og holder fasongen godt. Revner lefsene er det enkelt å ”lappe” de sammen igjen.

Stek lefsene i stekepanne eller på en takke på middels til sterk varme.

Lefsene holder seg godt et par dager i kjøkkenskuffen, eller de kan fryses med matpapir mellom hver lefse. De tiner på et øyeblikk, og da kan du enkelt ta opp de lefsene du trenger etter hvert.

Lefsene fungerer forresten også kjempefint som pizzabunn og som pølselomper!



Tove

Åh, slik som kan brukes til taco :) Takk for at du deler :)

nellie
20-04-13, 20:01
Lagde disse i dag. Synes de minner mest om lomper, men var fine til taco også.:) Veldig bra!

Wonder woman
22-04-13, 20:38
Jeg har laget disse, mandelmel versjonen og det funket bra:D ypperlig som pizzabunn. Jeg synes det var litt vanskelig å få de tynne nok, så neste gang skal jeg ha litt mer vann i - 2-3 ss tenker jeg at holder.

synsegulla
23-04-13, 22:27
Åh, dette blir mannen min glad for. Skal prøves som lomper på fredag.

Kanutten
25-04-13, 10:47
Skulle kjøpe mandelmel i dag, men hva slags?
De hadde to forskjellige; en fettredusert og en med alt av fett. Det står mandelmel på begge pakkene. :confused:

Kanutten
25-04-13, 14:38
Hittil i lavkarboverdenen er dette den beste allsidige maten jeg har smakt!
Deigen ble litt tykk av en eller annen grunn så det ble en stor pizzabunn, men senere i dag skal jeg lage tortillas. :sikle:

TUSEN TAKK for oppskrift!

nellie
25-04-13, 14:40
Fettredusert til denne oppskriften.

synsegulla
26-04-13, 14:11
Fikk ikke til å kjevle ut disse jeg :( prøvde mellom 2 bakepapir, da hang de fast i papiret. Prøvde bakepapir med olje, det gikk bedre, men jeg måtte ha to nye ark for hver lompe. Prøvde også oljet kjevle og oljet benk, det ble bare kliss og lompene sprakk. Mine elendige bakeferdigheter kommer tydelig frem ja. Men de var gode!

Kanutten
28-04-13, 12:56
Nå hadde jeg 2 dl vann oppi, men fremdeles blir deigen tykk og tung å kjevle, så den ble til pizzabunn i dag også. Bruker du strøkne skjeer med fiberhusken?
Jeg har en liten topp på dem.

synsegulla
29-04-13, 09:12
Jeg brukte ca strøkne. Har veldig lyst til å få dette til diden mannen min elsker å spise pølser i lompe, og om det blir 20 gr varmere snart, går det jo an å grille også :D

Georgine
24-09-13, 12:36
Fikk ikke til å kjevle ut disse jeg :( prøvde mellom 2 bakepapir, da hang de fast i papiret. Prøvde bakepapir med olje, det gikk bedre, men jeg måtte ha to nye ark for hver lompe. Prøvde også oljet kjevle og oljet benk, det ble bare kliss og lompene sprakk. Mine elendige bakeferdigheter kommer tydelig frem ja. Men de var gode!

Jeg får det heller ikke til så nå har jeg puttet de i ovnen som litt flate boller.

Venter man til deigen er kjølig eller skal man kunne kjevle mens den enda er varm?