nonta
17-12-12, 21:44
Selvkomponerte skikkelig godbiter, om jeg skal si det selv hi hi..
På bloggen min, Pure Food Lifestyle (http://nytlavkarbo.blogspot.no/2012/12/blue-hearts.html)(tidligere NYTlavkarbo) finner du bilder og utregnet næringsinnhold, både på denne oppskriften men også hva den inneholder om du bytter ut sjokoladen med 86% og tar bringebær i stedet for blåbær :)
Håper den faller i smak.
Du trenger:
100 g mørk sjokolade (minst 70%)
1 ss kaldpresset rapsolje
Frosne blåbær
vaniljepulver
usaltet smør
Søtstoff etter ønske, f. Eks Sukrin+ eller tagatesse
Chiliolje (kan droppes)
Små muffinsformer/ konfektformer
Oppbevar dem i frysen, de tiner raskt. Smelter og blir veldig myke hvis de står ute i varmen lenge.
Jeg startet med å lage kremen:
Sirup:
150 gram tinte blåbær med saft (Smak deg fram, det er ganske sterk smak. Kanskje du synes det er nok med 100-120g? )
1 dl tagatesse (eller søtningsstoffet du velger. Bare pass på at det løser seg opp, så ikke du får knasete krem. Smak deg fram på mengden.
Bærene ble most i gryte med stavmikser.
Mosen og søtstoff kokes opp, og skal få en seig/tykk konsistens (Søtstoffet du bruker vil påvirke hva slags konsistens du får. Med Sukrin+ blir den tykk/fyldig) Den blir enda tykkere når den er avkjølt.
Kokes ca 10- 15 min
Sikt sirupen i et dørslag. Avkjøl
Finn fram:
130 g. usaltet smør, mykt
1 ss chiliolje
1-2 ts vaniljepulver
Smøret, vanilje og chiliolje vispes luftig i miksmaster. Bland i bærsirupen litt og litt.
100g mørk sjokolade + 1 ss rapsolje smeltes i mikro (i plastbolle som tåler mikro og på lav varme. Sjekk den ofte så den ikke blir for varm.) Eventuelt kan du smelte sjokoladen i vannbad, også her bør du bruke plastikkbolle (fordi den leder ikke like mye varme, så det er lettere å kontrollere smeltingen)
Dekk bunnen av hjertene med sjokolade. Avkjøl til sjokoladen er stiv. Fyll på krem. Avkjøles. Nytt lag med sjokolade i bunnen.
Serveres i små muffinsformer/konfektformer
På bloggen min, Pure Food Lifestyle (http://nytlavkarbo.blogspot.no/2012/12/blue-hearts.html)(tidligere NYTlavkarbo) finner du bilder og utregnet næringsinnhold, både på denne oppskriften men også hva den inneholder om du bytter ut sjokoladen med 86% og tar bringebær i stedet for blåbær :)
Håper den faller i smak.
Du trenger:
100 g mørk sjokolade (minst 70%)
1 ss kaldpresset rapsolje
Frosne blåbær
vaniljepulver
usaltet smør
Søtstoff etter ønske, f. Eks Sukrin+ eller tagatesse
Chiliolje (kan droppes)
Små muffinsformer/ konfektformer
Oppbevar dem i frysen, de tiner raskt. Smelter og blir veldig myke hvis de står ute i varmen lenge.
Jeg startet med å lage kremen:
Sirup:
150 gram tinte blåbær med saft (Smak deg fram, det er ganske sterk smak. Kanskje du synes det er nok med 100-120g? )
1 dl tagatesse (eller søtningsstoffet du velger. Bare pass på at det løser seg opp, så ikke du får knasete krem. Smak deg fram på mengden.
Bærene ble most i gryte med stavmikser.
Mosen og søtstoff kokes opp, og skal få en seig/tykk konsistens (Søtstoffet du bruker vil påvirke hva slags konsistens du får. Med Sukrin+ blir den tykk/fyldig) Den blir enda tykkere når den er avkjølt.
Kokes ca 10- 15 min
Sikt sirupen i et dørslag. Avkjøl
Finn fram:
130 g. usaltet smør, mykt
1 ss chiliolje
1-2 ts vaniljepulver
Smøret, vanilje og chiliolje vispes luftig i miksmaster. Bland i bærsirupen litt og litt.
100g mørk sjokolade + 1 ss rapsolje smeltes i mikro (i plastbolle som tåler mikro og på lav varme. Sjekk den ofte så den ikke blir for varm.) Eventuelt kan du smelte sjokoladen i vannbad, også her bør du bruke plastikkbolle (fordi den leder ikke like mye varme, så det er lettere å kontrollere smeltingen)
Dekk bunnen av hjertene med sjokolade. Avkjøl til sjokoladen er stiv. Fyll på krem. Avkjøles. Nytt lag med sjokolade i bunnen.
Serveres i små muffinsformer/konfektformer