View Full Version : Rullekake (bilder)
Mat for sjelen
26-01-13, 13:16
Rullekake eller Swiss-rull som min mor gjerne kaller det, er en lettvint å grei kake å lage i en fei dersom uventede gjester melder sin ankomst. Denne varianten er både glutenfri og sukkerfri...
Oppskrift
6 egg
4 ss sukrin
1 ss kokende vann
6 ss kokosmel
1 ts bakepulver
Lag eggedosis av egg og sukrin.
Når eggedosisen begynner å se ferdig ut, tilsetter du 1 ss kokende vann, mens du fortsetter piskingen.
Det kokende vannet gjør at egget koagulerer (som i eggerøre), og gjør at eggedosisen blir ekstra stiv og fin. Dette trikset lærte jeg en gang av en gammel konditor...
Sikt inn kokosmel og bakepulver, og vend forsiktig inn i eggedosisen.
Smør røren utover en bakepapirkledd langpanne.
Stek i 6 - 8 min ved 200 grader.
Mens kaken ennå er varm ruller du den raskt sammen.
Smør på litt sukkerfritt syltetøy - jeg rørte bare sammen litt bringebær jeg hadde i fryseboksen, og smakte til med sukrinmelis.
Sjær opp rullen i 1 cm tykke skiver, og server med litt pisket krem f. eks.
Kaken kan også brukes til å lage kaken på bildet - Charlotte Russe (http://sjelemat.blogspot.no/2012/05/charlotte-russe.html).
♥Tove
Blir det mye kokossmak i denne kaka?
Mat for sjelen
26-01-13, 23:04
Blir det mye kokossmak i denne kaka?
Nei, jeg synes ikke det smaker kokos av denne :)
Bakte denne to ganger igår. Smaken var god men jeg fikk ikke tilmå rulle den :( den sprakk med en gang! Hva gjør jeg feil?
Mat for sjelen
03-02-13, 12:10
Bakte denne to ganger igår. Smaken var god men jeg fikk ikke tilmå rulle den :( den sprakk med en gang! Hva gjør jeg feil?
Prøv å legge kaken opp ned på et matpapir strødd med sukrin på benken etter at den er ferdig. Dra av bakepapiret på kaken, og snu langpannen du har bakt den i og legg over en liten stund. Dette vil gjøre at kaken blir litt mer smidig å jobbe med :)
Litt "krøkkete", men håper det var en forståelig forklaring :confused:
"Sjalotte russe" er/ var en av mine barndoms favoritter.... Denne bil jeg lage til min bursdag!
Mat for sjelen
03-02-13, 15:16
"Sjalotte russe" er/ var en av mine barndoms favoritter.... Denne bil jeg lage til min bursdag!
Ja, denne var en klassiker på 70-tallet da jeg vokste opp :) Tror den finnes på mange av bildene fra barnebursdagene mine :D
Synes den bør få en liten renessanse :D Den er jo kjempegod, lettvint, og kan lages et par dager før selskapet skal være :)
Ser flott ut gjør den også :)
Ja, denne var en klassiker på 70-tallet da jeg vokste opp :) Tror den finnes på mange av bildene fra barnebursdagene mine :D
Synes den bør få en liten renessanse :D Den er jo kjempegod, lettvint, og kan lages et par dager før selskapet skal være :)
Ser flott ut gjør den også :)
Men mamma hadde hjemmelaget karamellisert krokan eller no.... Hvordan hjelper du meg med den? ;)
Fant en hos Lena Beatrice: http://lenabeatrice.net/lavkarbomat/kake-dessert-is/lavkarbo-krokanis/
Hei dere bakeglade!
Har ikke kokosmel og får ikke tak i det på lenge... kan njeg bruke mandelmel i stedenfor?
Rullekake eller Swiss-rull som min mor gjerne kaller det, er en lettvint å grei kake å lage i en fei dersom uventede gjester melder sin ankomst. Denne varianten er både glutenfri og sukkerfri...
Oppskrift
6 egg
4 ss sukrin
1 ss kokende vann
6 ss kokosmel
1 ts bakepulver
Lag eggedosis av egg og sukrin.
Når eggedosisen begynner å se ferdig ut, tilsetter du 1 ss kokende vann, mens du fortsetter piskingen.
Det kokende vannet gjør at egget koagulerer (som i eggerøre), og gjør at eggedosisen blir ekstra stiv og fin. Dette trikset lærte jeg en gang av en gammel konditor...
Sikt inn kokosmel og bakepulver, og vend forsiktig inn i eggedosisen.
Smør røren utover en bakepapirkledd langpanne.
Stek i 6 - 8 min ved 200 grader.
Mens kaken ennå er varm ruller du den raskt sammen.
Smør på litt sukkerfritt syltetøy - jeg rørte bare sammen litt bringebær jeg hadde i fryseboksen, og smakte til med sukrinmelis.
Sjær opp rullen i 1 cm tykke skiver, og server med litt pisket krem f. eks.
Kaken kan også brukes til å lage kaken på bildet - Charlotte Russe (http://sjelemat.blogspot.no/2012/05/charlotte-russe.html).
♥Tove
Mat for sjelen
04-02-13, 20:21
Hei dere bakeglade!
Har ikke kokosmel og får ikke tak i det på lenge... kan njeg bruke mandelmel i stedenfor?
Har ikke forsøkt selv, men hadde vært spennende å prøve :) Som en regel gjelder at du bare skal ha halvparten så mye kokosmel som mandelmel, dersom du skal erstatte disse to :) Derfor må du kanskje ha 10 - 12 ss :confused:
Prøv deg litt frem, og se på konsistensen av røren... Vil gjerne høre hvordan resultatet blir dersom du forsøker :D
Mat for sjelen
04-02-13, 20:25
Men mamma hadde hjemmelaget karamellisert krokan eller no.... Hvordan hjelper du meg med den? ;)
Fant en hos Lena Beatrice: http://lenabeatrice.net/lavkarbomat/kake-dessert-is/lavkarbo-krokanis/
Oi, oi :p Det så ikke dumt ut :D Visste ikke man kunne bruke sukrin til karamell :) Trodde man måtte ha tagatesse for å karamellisere :)
Fant Ilses variant med glutenmel og den ble bare svampaktig og ikke god. Muligens fordi jeg tok 4-5ss glutenmel og ikke 2ss som det sto i oppskriften. Synes røra ble så tynn etter to...
Har ikke forsøkt selv, men hadde vært spennende å prøve :) Som en regel gjelder at du bare skal ha halvparten så mye kokosmel som mandelmel, dersom du skal erstatte disse to :) Derfor må du kanskje ha 10 - 12 ss :confused:
Prøv deg litt frem, og se på konsistensen av røren... Vil gjerne høre hvordan resultatet blir dersom du forsøker :D
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.