View Full Version : Beef stir fry (bilder)


Mat for sjelen
29-01-13, 23:20
Stir Fry betyr ganske enkelt å steke raskt på høy varme, mens du rører hele tiden.
Nydelig lettlaget wok, med mye god smak...:p

Oppskrift
400 g biffkjøtt skåret i strimler
2 ss østerssaus
1 fedd hvitløk - finhakket
1 løk i strimler
1 rød paprika i strimler
300 g frosne brekkbønner (1 pose)
1 rød chili - finhakket
1 boks bønnespirer
1/2 boks minimais i biter
1 ss asiatisk fiskesaus
olje til steking
salt og pepper

Start med å marinere kjøttet i østerssaus noen minutter.
Imens skjærer du opp alle grønnsakene.
Stek kjøttet i små porsjoner på høy varme, sammen med hvitløken, mens du rører hele tiden.
Legg kjøttet til siden, og stek så alle grønnsakene. Start med løk, paprika, chili og bønner - disse trenger lengst tid. Ha til slutt i minimais og bønnespirer. Bland inn kjøttet, og smak til med fiskesaus, salt og pepper.

Raskt, enkelt og aldeles nydelig middag i en fei!!

Rin
30-01-13, 05:16
Ser godt ut!

Jeg savner østerssaus - vanskelig å finne en glutenfri utgave. :o

Imse
30-01-13, 07:49
Nam! Brekkbønner hadde jeg jo helt glemt, det er jo kjempegodt!

Mat for sjelen
30-01-13, 08:49
Ser godt ut!

Jeg savner østerssaus - vanskelig å finne en glutenfri utgave. :o

Østerssausen jeg bruker er glutenfri :) Den heter "Amoy Oyster Sauce". Jeg har kjøpt denne på en vanlig dagligvarebutikk :) Ica tror jeg...
Fant en link her (http://asiangrocersonline.co.uk/product/amoy-premium-oyster-sauce-1438) :D

Rin
30-01-13, 09:59
Østerssausen jeg bruker er glutenfri :) Den heter "Amoy Oyster Sauce". Jeg har kjøpt denne på en vanlig dagligvarebutikk :) Ica tror jeg...
Fant en link her (http://asiangrocersonline.co.uk/product/amoy-premium-oyster-sauce-1438) :D

Oi, tusen takk for tips! Skal se etter den i morgen! :D

Mat for sjelen
30-01-13, 10:41
Nam! Brekkbønner hadde jeg jo helt glemt, det er jo kjempegodt!

Ja, ikke sant :) Og så greitt å ha liggende i fryseboksen ;)

Karrbis
30-01-13, 17:56
Ser skikkelig godt ut :)

Jeg elsker brekkbønner, men foretrekker de ferske - er det noen spesiell grunn til at du har frosne?

Mat for sjelen
30-01-13, 18:01
Ser skikkelig godt ut :)

Jeg elsker brekkbønner, men foretrekker de ferske - er det noen spesiell grunn til at du har frosne?

Nei, bare av den enkle grunn at jeg ikke fant ferske i butikken :) Selvsagt blir det bedre med ferske :D

Rin
03-02-13, 15:21
Østerssausen jeg bruker er glutenfri :) Den heter "Amoy Oyster Sauce". Jeg har kjøpt denne på en vanlig dagligvarebutikk :) Ica tror jeg...
Fant en link her (http://asiangrocersonline.co.uk/product/amoy-premium-oyster-sauce-1438) :D

Tusen takk igjen - nå er den i min besittelse! Sånn til folkeopplysning kan jeg fortelle at jeg ikke fant den på ica eller meny eller obs, men derimot på Sultan på løkka.

Mat for sjelen
03-02-13, 15:22
Tusen takk igjen - nå er den i min besittelse! Sånn til folkeopplysning kan jeg fortelle at jeg ikke fant den på ica eller meny eller obs, men derimot på Sultan på løkka.
Så flott at du fikk tak i sausen Rin :D