Jeg har lagt inn reker som tilbehør til eggerøre feks, for variasjonens skyld.
Kan ikke spise bacon hver dag.
Sugen på kunnskap som jeg er, googler jeg "reker-sunt?"
Får opp denne artikkelen bla. : http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.8195343
Hva er det med kolestrolet? Det blir nevnt i mange matvarer. :confused:
Jeg har lagt inn reker som tilbehør til eggerøre feks, for variasjonens skyld.
Kan ikke spise bacon hver dag.
Sugen på kunnskap som jeg er, googler jeg "reker-sunt?"
Får opp denne artikkelen bla. : http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.8195343
Hva er det med kolestrolet? Det blir nevnt i mange matvarer. :confused:
Kolesterol er et livsviktig stoff som kroppen din er helt avhengig av. Samtlige celler i hele kroppen din er i stand til å produsere kolesterol. Det er en indikasjon på hvor viktig dette stoffet er.
Hvis du får i deg mye kolesterol gjennom kostholdet, behvøver ikke kroppen produsere så mye selv, og hvis du spiser lite kolesterol må kroppen produsere mer. Kroppen justerer kolesterolnivået etter behov.
I riktig gamle dager advarte man jo mot å spise mye egg, fordi plommen inneholder mye kolesterol. Man trodde at det var en direkte sammenheng mellom kolesterolinntak og kolesterolnivå i blodet og at dette kunne være skadelig. Altså, man trodde det – man visste ikke. Det er mange slike «sannheter» som har opphav i en dårlig begrunnet hypotese og som har vist seg å slett ikke være riktig. I dag finnes det ikke oppdaterte fagfolk som advarer mot kolesterol i egg (kanskje unntatt for pasienter med familiær hyperkolesterolemi).
Den danske legen Uffe Ravnskov er muligens den personen i verden som har forsket mest på kolesterolets virkning på menneskekroppen:
http://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htm
Mye interessant å lese!
-