Noen som har noe tips hva jeg kan bruke denne til?
Gikk "amok" i frukt og grønt disken i dag, og kjøpte bl.a en aubergine. Men jeg har aldri i mitt liv spist noe slikt før og aner igrunn ikke hva jeg kan bruke den til. Hjelp! :rodme:
Jeg blander alltid squash og aubergine, jeg.. Men begge to er fine til å skjære i skiver, og steke på olje, og ha over salt og pepper - fint til kjøtt :ja:
Moussaka! Du finner sikkert en oppskrift på matprat.no som kan gjøres lavkarbo på no time.
Her har du en variant: http://www.matprat.no/Recipe.aspx?artid=7423&mnu1=&mnu2= Du kan lage den hvite sausen uten hvetemel, bruker du fløte går det helt greit.
hakket løk
Aubergine i skiver eller terninger
squash i skiver eller terninger
en boks eller to med knuste tomater
krydder
fres løk, ha i auberginer og squash, dryss over oregano (f. eks) og pepper, hell over tomatene, kok til alt er bløtt og ser ut som en stuing, spis enten fo seg selv med parmesan over, sammen med et egg eller to, elelr ved siden av kjøtt eller fisk. Kjempegodt synes jeg!
Muskat
Jeg bruker det i wok, og som stekte grønnsaker ved siden av så og si all slags mat.
Tusen takk for svar! Nå vet jeg mer hva jeg kan bruke den til