View Full Version : Marianns fløtegratinerte klippfisk


Mariann S
30-04-13, 19:39
Dette har eg tenkt på å lage lenge, og jammen var det godt.
Og veldig enkelt å lage, en må berre tenke på det dagen i forveien.
For klippfisken må leggast i vatn.

http://3.bp.blogspot.com/-hzLUWHHCDX8/UX2FkpjBxXI/AAAAAAAAAZY/LWTcylf7Ft4/s320/0008+fl%25C3%25B8tegratinert+klippfisk.JPG (http://3.bp.blogspot.com/-hzLUWHHCDX8/UX2FkpjBxXI/AAAAAAAAAZY/LWTcylf7Ft4/s1600/0008+fl%25C3%25B8tegratinert+klippfisk.JPG)

Til ei form, 4-5 porsjonar.

400 g klippfisk

Denne brukte eg, vatna den ut 14-15 timar, skifta vatn en gong.

http://3.bp.blogspot.com/-pu-xj-3uy9A/UX2Ff5M6tqI/AAAAAAAAAY0/CFT5t7uKaas/s320/0003+klippfisk.JPG (http://3.bp.blogspot.com/-pu-xj-3uy9A/UX2Ff5M6tqI/AAAAAAAAAY0/CFT5t7uKaas/s1600/0003+klippfisk.JPG)

Ei stor sellerirot
Knapt 2 pk fløte
3-4 gode ss creme fraiche
3-4 fedd kvitløk
salt og pepper

2-300 g bacon, i terningar

Dei grønsakene du ønskar, eg brukte blomkål og brokkoli

1. Legg klippfisken i vatn kvelden før

http://1.bp.blogspot.com/-y66bIDHxeV0/UX2FgvXuURI/AAAAAAAAAY8/LRc96dvMaBk/s320/0004+klippfisk.JPG (http://1.bp.blogspot.com/-y66bIDHxeV0/UX2FgvXuURI/AAAAAAAAAY8/LRc96dvMaBk/s1600/0004+klippfisk.JPG)

2. Trekk klippfisken i vatn - 10-15 minutt.

3. Kutt sellerirota i skiver. Ha fløte, cf og kvitløk (pressa eller
finkutta) i ei panne. Koke det opp, og ha i sellerirota. Lat dette
putre til sellerirota er mør, og fløten har fått tjukne en del.
Det kan godt vere bra med fløte her, for vi vil ikkje at fisken
skal bli tørr.
Om du vil, kan du ause opp litt av fløten og vispe inn ett egg
eller to og tilsette dette igjen rett før du slår sellerirot og fløte
klippfisk i forma. Det må ikkje koke i panna etter at egga
er tilsett.

4. Legg klippfisken i botnen på forma.

http://3.bp.blogspot.com/-cD78Iaxajlo/UX2FguMs4lI/AAAAAAAAAY4/aqjDkdTAGg8/s320/0005+i+forma+med+klippfisken.JPG (http://3.bp.blogspot.com/-cD78Iaxajlo/UX2FguMs4lI/AAAAAAAAAY4/aqjDkdTAGg8/s1600/0005+i+forma+med+klippfisken.JPG)

5. Slå sellerirota over fisken.

http://4.bp.blogspot.com/-DsJsnC8AnsI/UX2FiKx_wsI/AAAAAAAAAZM/TD2CIcTfAsM/s320/0006+i+forma+med+sellerirota.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-DsJsnC8AnsI/UX2FiKx_wsI/AAAAAAAAAZM/TD2CIcTfAsM/s1600/0006+i+forma+med+sellerirota.JPG)

Steikes ca 30 minutt på ca 200 grader.

Mens du ventar på forma i ovnen, steiker du baconterningane.

Velbekomme.

http://3.bp.blogspot.com/-d1x9C3p_PuQ/UX2FkeuoPAI/AAAAAAAAAZU/ukDVWKxkb5A/s320/0007+serveres+med+bacon+og+gr%25C3%25B8nsaker.JPG (http://3.bp.blogspot.com/-d1x9C3p_PuQ/UX2FkeuoPAI/AAAAAAAAAZU/ukDVWKxkb5A/s1600/0007+serveres+med+bacon+og+gr%25C3%25B8nsaker.JPG)

Festina lente
30-04-13, 19:42
Å! Den såg deilig ut! Skal prøvast ved anledning :)

Jeiform
30-04-13, 23:27
Dette er helt klart lørdagens middag!! Takk for tips!!

Jeiform
13-05-13, 21:21
Glemte å skrive, men den stod på menyen i dag også! Helt nydelig :-D

Gekke83
19-07-13, 17:24
Jeg som nylig kjøpte klippfisk, hah!
Her fant jeg lørdagsmiddagen! :)

Gekke83
20-07-13, 18:06
Nå står den i ovnen, og lukter nydelig!

BenteR
21-07-13, 03:12
"slafs"
Det såg og hørtes helt nydelig ut!

Jeiform
23-04-14, 22:54
Denne burde dyttes opp altså

Fillilura
23-04-14, 22:58
Fristende!

Butterfly83
24-04-14, 01:07
Tror jammen dette blir fredagsmiddag :)

Momse
24-04-14, 10:29
Mmmmm, dette må prøves :D