View Full Version : Frozen Chocolate Peanutbutter Cheesecake
Denne så så sykt god ut at oppskriften må deles (selv om jeg ikke har testet den selv enda):)!!
Vet hva som blir bursdagskake her neste mnd hvertfall ;)
http://www.jillsmat.se/artiklar/frozen-chocolate-peanut-cheesecake/
Du milde himmel, den så god ut!
En fantastiskt god cheesecake som smakar som Snickers-glass fast utan socker, om man nu föredrar det. Botten är även glutenfri. Passar utmärkt som efterrätt.
Botten
2 dl jordnötssmör
1,5 dl jordnötter
1 ägg
2 msk sötning (sötströ, sukrin+ eller socker)
Fyllning
2 dl grädde
2 äggvitor
300 g philadelphiaost
2 äggulor
0,5–0,75 dl sötning (sötströ, sukrin+ eller socker)
2 krm vaniljpulver
Topping
85 g mörk choklad (sockerfri)
2 msk grädde
1 msk jordnötssmör
½ dl hackade jordnötter
Gör så här: Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Jordnötterna behöver inte bli finfördelade. Tryck ut i en form med borttagbar botten. Grädda i 180 grader, i cirka 10–15 minuter. Låt svalna.
Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden fluffig och vispa i Philadelphiaost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver och äggvitorna. Häll i smeten i formen.
Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör på låg värme. Rör samman. Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med hackade jordnötter. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar.
Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan det är dags att servera så att den inte blir så hård.
Oioioi! Den så spennende ut!
Photobscura
04-05-13, 10:44
Nå har jo Imse gjort jobben for deg, men husk til neste gang å lime inn oppskriften i innlegget i tillegg til å lenke! Man vet aldri om en nettside plutselig er tatt ned. :)
Nå har jo Imse gjort jobben for deg, men husk til neste gang å lime inn oppskriften i innlegget i tillegg til å lenke! Man vet aldri om en nettside plutselig er tatt ned. :)
Godt poeng! Takk Imse :)
Du store alpakka den så digg ut!
Jeg tipper dette blir hvordan jeg gratulerer meg selv med dagen, i år. :p Hadde planlagt ostekake, men ikke bestemt meg for hvilken type - nå kan jeg jo ikke velge noe annet! Snickers-ostekake! :sikle:
Gulp........... :sikle: :sikle: :sikle:
Lurer på om den virkelig må fryses eller ei. Noen som har prøvd denne enda og som har hatt rester til dagen etter i f.eks. kjøleskapet?
Lurer på om den virkelig må fryses eller ei. Noen som har prøvd denne enda og som har hatt rester til dagen etter i f.eks. kjøleskapet?
Det er egentlig en iskake, iskaker skal gjerne spises mens de enda er is. Regner med at den flyter utover om den står i kjøleskapt over natten.
bollebølla
08-05-13, 16:35
Lagde denne i går, men lagde halv oppskrift og hadde i muffinsformer. Fikk 12 stykker. Og oh my god de ble sinnsykt gode!!! Brukte forresten tagatesse som søtning :)
Lagde denne i går, men lagde halv oppskrift og hadde i muffinsformer. Fikk 12 stykker. Og oh my god de ble sinnsykt gode!!! Brukte forresten tagatesse som søtning :)
Hadde du dei i frysen? Held dei seg i kjøleskap?
Denne skal jeg lage, det blir bursdagsfeiring her tirsdag + at ei svigerinne feirer sin dag mandag. Kanskje skal jeg lage en liten porsjon til meg selv og ta med? Kjøpte ei lita kakeform på Åhlens her om dagen. Er på litt streng diett om dagen og kan ikke tillate meg noen utskeielse mht sukker eller mel. Eh, bortsett fra at jeg drikker rødvin akkurat nå, men den har bare 0,6 g sukker pr liter og er svært lavkarbo. :-)
Hva betyr dette:
Grädda i 180 grader, i cirka 10–15 minuter.
Har lyst å prøve å lage denne i muffunsformrr eller i chreme brulee former
Hva betyr dette:
Grädda i 180 grader, i cirka 10–15 minuter.
Har lyst å prøve å lage denne i muffunsformrr eller i chreme brulee former
Grädda=stek
Hvor får en tak i jordnötssmör?
Og hva er grädde?
Denne fikk jeg lyst på å prøve en dag :)
Photobscura
09-05-13, 14:26
Hvor får en tak i jordnötssmör?
Og hva er grädde?
Denne fikk jeg lyst på å prøve en dag :)Grädde er fløte og jordnötsmör er peanøttsmør. :)
Oversatt til norsk, og presisert:dette er en ISKAKE:
Bunnen
2 dl peanøttsmør
1,5 dl peanøtter
1 egg
2 ss søtning
Fyll
2 dl fløte
2 eggehviter
300 g philadelphiaost
2 eggeplommer
0,5–0,75 dl søtning
2 krm vaniljepulver
Topping
85 g mørk sjokolade( gjerne sukkerfri)
2 ss fløte
1 ss peanøttsmør
½ dl hakkede peanøtter
Gjør slik: Gjør bunnen ved å mikse samtlige ingredienser i en foodprosessor . Peanøttene trenger ikke å bli finhakkede. Trykk ut i en form med løs bunn(springform). Stek i 180 grader, i cirka 10–15 minutter. La bunnen avkjøles.
Del eggene. Visp eggehvitene stive. Visp fløten til krem og visp i Philadelphiaost og eggeplommer. Bland i søtning, vaniljepulver og eggehvitene. Hell i røren i formen.
Smelt sjokoladen sammen med fløte og peanøttsmør på lav väame. Rør sammen. Dekorer ostekaken med sjokoladen og topp med hakkede peanøtter. Sett ostekaken i fryseren i minst 4 timer.
Sette gjerne frem ostekaken en halvtime før servering slik at den ikke blir så hard.
bollebølla
09-05-13, 20:49
Den må nok i fryseren :)
Grädda=stek
Tusen takk :) og enda bedre hele oppskrifta på norsk. :heia: Hun som har laget oppskriften hadde foresten en del andre fristelser også.
Grädde er fløte og jordnötsmör er peanøttsmør. :)
Tusen takk :)
Nå er bursdagsfeiringa over, og de sa kaka var veldig god. :) Resten av den er tilbake i fryseren og skal spises en annen dag, f.eks. 17. mai. :p
Jeg har også laget denne. Halv posjon i småformer. Glemte å ha egg i bunnen, så bunnen ble litt tørr. Men dette var himmelsk. Liker en søtt og salt sammen, så er dette en innertier.
Jeg likte den veldig godt med peanøtter, men mannen er allergisk for det. Så har bestilt mandelsmør på iherb, og har lyst å prøve med det, samt blande med ristede saltede mandler i bunn, og karamellisere noen mandler med tegatesse med litt salt og hakke opp det sammen med sjokoladebiter på toppen/inni isen.
Blir kanskje ikke helt det samme, men var har lyst å prøve.
Åh! :sikle: Denne hørtes utrolig god ut. Så kan jeg få brukt noe av nøttesmøret mitt også. Har peanøtt-, macadamia-, mandel- og cashewsmør som har stått lenge i kjøleskapet... Tenker jeg lager meg denne iskaka til 17. Mai. Skal grille med venner på kvelden, så da kan jeg også spise litt kake. :snill:
Jeg kan bruke vanlig peanøttsmør, ikke sant?? Eller må jeg kjøpe noe spesielt??
Photobscura
15-05-13, 18:09
Jeg kan bruke vanlig peanøttsmør, ikke sant?? Eller må jeg kjøpe noe spesielt??Vanlig peanøttsmør. :ja:
Chamomilla
15-05-13, 19:58
Mye rå eggehvite i fyllet, men det er kanskje greit sånn av og til? Har alle ingredienser på plass og var på nippet til å sette igang.Mulig jeg venter til i morgen.. kunne gjort seg til 17-mai.. :sikle:
Jeg trodde jeg hadde peanøttsmør, men jeg hadde nesten alle andre typer enn peanøttsmør. Macadamia, mandel, valnøtt, pecan, hasselnøtt... Det ble ca halvparten hasselnøttsmør (gikk tom), ca 1/3 mandelsmør (gikk tom) og ca 1/6 macadamiasmør. Og så hadde jeg i spesialblanding (peanøtter, mandel , cashew og macadamia). Bunnen ble nommnomm. Kunne maulet på den, ja. Jeg hadde visst ikke philadelphia-ost, så resten skal jeg lage i dag når jeg har fått kjøpt philadelphia.
Jeg trodde jeg hadde peanøttsmør, men jeg hadde nesten alle andre typer enn peanøttsmør. Macadamia, mandel, valnøtt, pecan, hasselnøtt... Det ble ca halvparten hasselnøttsmør (gikk tom), ca 1/3 mandelsmør (gikk tom) og ca 1/6 macadamiasmør. Og så hadde jeg i spesialblanding (peanøtter, mandel , cashew og macadamia). Bunnen ble nommnomm. Kunne maulet på den, ja. Jeg hadde visst ikke philadelphia-ost, så resten skal jeg lage i dag når jeg har fått kjøpt philadelphia.
Så bra å høre, det høres bra ut for min peanøttalergiske mann.:p
Chamomilla
16-05-13, 14:02
Oversatt til norsk, og presisert:dette er en ISKAKE:
Bunnen
2 dl peanøttsmør
1,5 dl peanøtter
1 egg
2 ss søtning
Fyll
2 dl fløte
2 eggehviter
300 g philadelphiaost
2 egg
0,5–0,75 dl søtning
2 krm vaniljepulver
Topping
85 g mørk sjokolade( gjerne sukkerfri)
2 ss fløte
1 ss peanøttsmør
½ dl hakkede peanøtter
Gjør slik: Gjør bunnen ved å mikse samtlige ingredienser i en foodprosessor . Peanøttene trenger ikke å bli finhakkede. Trykk ut i en form med løs bunn(springform). Stek i 180 grader, i cirka 10–15 minutter. La bunnen avkjøles.
Del eggene. Visp eggehvitene stive. Visp fløten til krem og visp i Philadelphiaost og eggeplommer. Bland i søtning, vaniljepulver og eggehvitene. Hell i røren i formen.
Smelt sjokoladen sammen med fløte og peanøttsmør på lav väame. Rør sammen. Dekorer ostekaken med sjokoladen og topp med hakkede peanøtter. Sett ostekaken i fryseren i minst 4 timer.
Sette gjerne frem ostekaken en halvtime før servering slik at den ikke blir så hard.
Du har oversatt slik at det for meg så ut som det er to eggehviter pluss to hele egg i fyllet. I den svenske versjonen er det to eggehviter og to eggeplommer... Oppdaget det i siste liten... har lagd bunnen nå og skulle til å gå igang med fyllet. Fikk en innskytelse om å sjekke "originaloppskriften" først. :p
Du har oversatt slik at det for meg så ut som det er to eggehviter pluss to hele egg i fyllet. I den svenske versjonen er det to eggehviter og to eggeplommer... Oppdaget det i siste liten... har lagd bunnen nå og skulle til å gå igang med fyllet. Fikk en innskytelse om å sjekke "originaloppskriften" først. :p
Oj, det falt ut noe. Endrer med en gang.
Jeg kan bruke vanlig peanøttsmør, ikke sant?? Eller må jeg kjøpe noe spesielt??
Vanlig peanøttsmør. :ja:
Jeg ville vel helst ha valgt et peanøttsmør som ikke inneholder noe annet enn nøtter og evt salt - en del av de påleggsglassene har jo unødvendig høyt sukkerinnhold, så her spørs det vel litt akkurat hva som er "vanlig". :cool:
Jeg ville vel helst ha valgt et peanøttsmør som ikke inneholder noe annet enn nøtter og evt salt - en del av de påleggsglassene har jo unødvendig høyt sukkerinnhold, så her spørs det vel litt akkurat hva som er "vanlig". :cool:
Mannen har handla, så her blir det nok et vist sukkerinnhold, ja... Men på en hel kake blir det jo begrensa hvor mye det blir :) får man kjøpt "renere" peanøttsmør på helsekosten, kanskje?
Chamomilla
16-05-13, 23:37
Mannen har handla, så her blir det nok et vist sukkerinnhold, ja... Men på en hel kake blir det jo begrensa hvor mye det blir :) får man kjøpt "renere" peanøttsmør på helsekosten, kanskje?
Det finnes "rent" peanøttsmør hos vanlig dagligvare også. Prix her har det til og med. Lurer på om jeg har sett det på rema også, men er ikke helt sikker.
Du har oversatt slik at det for meg så ut som det er to eggehviter pluss to hele egg i fyllet. I den svenske versjonen er det to eggehviter og to eggeplommer... Oppdaget det i siste liten... har lagd bunnen nå og skulle til å gå igang med fyllet. Fikk en innskytelse om å sjekke "originaloppskriften" først. :p
Jeg leste bare den norske versjonen... Synes det ble mye eggehvite, ja... Men jaja... Det ble godt (lagde noen små testere i muffinsformer). Kaka er ikke heeelt ferdig. Noe greier som tok litt vel mye tid i går og så da fikk jeg ikke tid til å begynne på fyllet før kl 22. Så da gadd jeg ikke å pynte den. Jeg tror jeg har tid til det etter jobb i dag.
Chamomilla
17-05-13, 22:09
Her i huset var responsen. "Den var grei, ikke så mye smak av fyllet. " ingen kommentar fra en gjest. Jeg synes og at den var god, men ingen stor opplevelse. God, men ikke til å "dø for.. :o Det er jo smak og behag. Har fyrst ned resten i porsjonsstykker og de blir garantert spist altså. Ingen fare. :p fint å ha noe som kan spises uten at blodsukkeret drar på bærtur.
Chamomilla
18-05-13, 13:45
Her i huset var responsen. "Den var grei, ikke så mye smak av fyllet. " ingen kommentar fra en gjest. Jeg synes og at den var god, men ingen stor opplevelse. God, men ikke til å "dø for.. :o Det er jo smak og behag. Har fyrst ned resten i porsjonsstykker og de blir garantert spist altså. Ingen fare. :p fint å ha noe som kan spises uten at blodsukkeret drar på bærtur.
Den var MYE bedre i dag - som lunsj.. Når jeg ikke var mett av alt mulig annet... :p
Peanøtsmør er jo superenkelt å lag selv :) bare kjør peanøtettene i blenderen til det er smør. Vips :) sunn og god smør uten tilsettninger. Jeg bruker også å ha litt smelta kokosolje oppi. Bare for å få rundere smak. Så det tenkte jeg å bruke i denne kaka. Må bare spise opp alle restene etter 17.mai før jeg lager noe mer kaker, hehe
Denne kaka va herlig. Men ikkje la den gå for lenge i maskinen, da blir det fort varmt og blir mye fett som skiller seg ut.
Skal lages igjen.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.