View Full Version : Hvordan lage karrisaus, hvitsaus og brunsaus på lavkarbo?


Nemo78
25-07-13, 12:06
Jeg pleier å lage kylling i karrisaus med ris. Risen trenger jeg ikke, men jeg bør jo ha karrisausen til.
Jeg har laget den av meljevning, karri, hvitløk og vann.
Mannen min er litt skeptisk til lavkarbo, så det er litt viktig at sausen blir tilnærmet like god....
Noen som kan hjelpe?

Tar også gjerne imot tips på hvordan jeg kan lage hvit saus og brun saus.
Tusen takk for hjelpen :-)

Carisma
25-07-13, 12:11
Kanskje du finner noe i sausetråden?

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4534

nednoenkg
28-07-13, 17:30
Brun saus:

Jeg pleier og lage brun saus på sjya som blir i pannen etter jeg har stekt kjøtt. Sparer også på fett fra ribbe osv og fryser det ned og bruker det i sausen.

Slenger oppi en slump fløte og eventuellt salt og pepper.
Hvis den er for tynn tar jeg litt johannesbrødkjernemel oppi.

Hvit saus:

Koker opp fløte og tilsetter muskat og johannesbrødkjernemel.
Eventuelt ved hvit saus til fiskeboller osv bruker jeg fiske kraft/buljong oppi.

Karrisaus:

Kok opp en boks kokosmelk . Ta opp johannesbrødkjernemel for å tykne sausen. Hell oppi ønsket mengde karri.

Nemo78
29-07-13, 08:12
Brun saus:

Jeg pleier og lage brun saus på sjya som blir i pannen etter jeg har stekt kjøtt. Sparer også på fett fra ribbe osv og fryser det ned og bruker det i sausen.

Slenger oppi en slump fløte og eventuellt salt og pepper.
Hvis den er for tynn tar jeg litt johannesbrødkjernemel oppi.

Hvit saus:

Koker opp fløte og tilsetter muskat og johannesbrødkjernemel.
Eventuelt ved hvit saus til fiskeboller osv bruker jeg fiske kraft/buljong oppi.

Karrisaus:

Kok opp en boks kokosmelk . Ta opp johannesbrødkjernemel for å tykne sausen. Hell oppi ønsket mengde karri.

Tusen takk :-)