View Full Version : Kamskjell - tilbehør?


mofe
08-06-05, 13:13
Jeg elsker kamskjell - men har bare spist det på restaurant. Men jeg tenkte nå å prøve å lage det selv.. men hva har man til tilbehør? Husker ikke hva jeg fikk til siden på restaurant..

Også mener jeg å ha lest at det er litt vanskelig å steke kamskjell, at de lett får gummi-konsistens.. Noen som vet hvordan man skal steke dem så de blir bra?

dingpot
08-06-05, 13:29
Hva med dipsauser?

aioli eller tzatziki: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=5271&highlight=aioli

Og salater?

Og tomat-og-chili salsa eller tomatsalat
Litt grønt (grønn salat, agurk, selleri...)
Cauli-flied-lice - http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2960&highlight=jukseris

ellers kan du kanskje sjekke ut denne siden: http://www.budstikka.no/diverse/oppskrifter/index.php?cat=13&subcat=60&int=20
og oversette oppskriftene til lavkarbo, samt få noen tips til hvordan steke dem.

Lykke til da!

THE
08-06-05, 19:25
skal steke superkort. Ett minutt eller halvannet på hver side. Prøv å vende dem i sesamfrø, eller søt soya, hmm det kan vi jo ikke spise.. kanskje vanlig soya med litt søtt, nei, æsj, det hørtes ikke godt ut. Tror jeg ville brukt noen testede oppskrifter...

THE

mofe
16-06-05, 19:24
Sitter og ser på et matprogram nå.

Han stekte kamskjell på gasskomfyr. Og det røyk av pannen da han hadde kamskjellene i, og han stekte dem 20 sekunder på hver side. Og han sa det var viktig at man saltet dem etterpå, så ikke saften ble trukket ut av dem.

Vet ikke om det blir det samme når man steker på "vanlig" komfyr?

Tror jeg bare skal prøve meg frem, jeg :ja:

Hvordan tror dere forresten at ruccola-salat vil bli til kamskjell?

Muskat
16-06-05, 20:07
Det må gå fort i alle fall :) Sterk varme er kanskje det viktigste. Jeg synes kamskjell er godt til alt mulig, jeg. Så ellers en oppskrift hvor det ble brukt sammen med gazpacho. Det hørtes kjempegodt ut.

Muskat