Spinnerette
19-08-13, 18:33
Denne oppskriften har jeg fått av min bedre halvdels polske bestemor. På norsk heter det vel kålruletter, men syns nå det høres mer stas ut på polsk!:D
Disse lages egentlig med ris i fyllet, og litt mel i sausen, det byttet jeg selvsagt ut, og det ble veldig, veldig godt. :)
Det blir ca 3 ruletter av dette.
Du trenger;
7-8 hele blader av hodekål
200g kjøttdeig (originalt svin, jeg brukte karbonadedeig)
Raspet blomkål, i underkant av et halvt lite hode
En halv medium løk
Saus:
1dll fløte
ca 0,5 dl buljong (oppløst)
1ts kokosmel (kan helt sikkert sløyfes)
Fremgangsmåte:
-Sett stekeovnen på 150-160 grader
-Kok de hele kålbladene i ca 10 minutter. Avkjøl. Når bladene er kalde, trykk forsiktig ut de store "årene" så godt du kan uten at bladene revner.
-Kok blomkålrisen til den er halvferdig, mao. fortsatt har tyggemotstand.
-Stek kjøttdeig og løk.
-Bland kjøttdeig, løk og blomkål, smak til med salt og pepper.
-Ha fyllet på 3 av bladene. Pakk de sammen, sidene først, så legger du endene over (Du kan godt feste rulettene med hyssing e.l., men det gjorde ikke jeg, og det gikk nå fint likevel).
-Legg halvparten av bladene du har igjen i bunnen. Legg så på kålrulettene, og resten av bladene på toppen (om du lager større porsjon, bruk blader til å legge imellom hvert lag med ruletter).
-Stek i ovnen til bladene på toppen er brune, skru ned varmen.
-Lag sausen ved å blande fløten, buljongen og evt. melet.
-Ta ut formen, fjern de øverste bladene, og hell over sausen. Legg på bladene igjen, og stek i ca 10 minutter
Ferdig! :)
Disse lages egentlig med ris i fyllet, og litt mel i sausen, det byttet jeg selvsagt ut, og det ble veldig, veldig godt. :)
Det blir ca 3 ruletter av dette.
Du trenger;
7-8 hele blader av hodekål
200g kjøttdeig (originalt svin, jeg brukte karbonadedeig)
Raspet blomkål, i underkant av et halvt lite hode
En halv medium løk
Saus:
1dll fløte
ca 0,5 dl buljong (oppløst)
1ts kokosmel (kan helt sikkert sløyfes)
Fremgangsmåte:
-Sett stekeovnen på 150-160 grader
-Kok de hele kålbladene i ca 10 minutter. Avkjøl. Når bladene er kalde, trykk forsiktig ut de store "årene" så godt du kan uten at bladene revner.
-Kok blomkålrisen til den er halvferdig, mao. fortsatt har tyggemotstand.
-Stek kjøttdeig og løk.
-Bland kjøttdeig, løk og blomkål, smak til med salt og pepper.
-Ha fyllet på 3 av bladene. Pakk de sammen, sidene først, så legger du endene over (Du kan godt feste rulettene med hyssing e.l., men det gjorde ikke jeg, og det gikk nå fint likevel).
-Legg halvparten av bladene du har igjen i bunnen. Legg så på kålrulettene, og resten av bladene på toppen (om du lager større porsjon, bruk blader til å legge imellom hvert lag med ruletter).
-Stek i ovnen til bladene på toppen er brune, skru ned varmen.
-Lag sausen ved å blande fløten, buljongen og evt. melet.
-Ta ut formen, fjern de øverste bladene, og hell over sausen. Legg på bladene igjen, og stek i ca 10 minutter
Ferdig! :)