Sivensvans
26-09-13, 11:53
http://dinmat.no/sites/default/files/styles/top_big/public/749807.jpg
Curryfiskekaker
ca. 60 minutter
Middels
Dette er fiskekaker designet for å gjøre moderne damer glade og møre. Friske smaker med et hint av thai. Hvis du har anledning til å oppsøke en asiatisk butikk med ekte thai-råvarer, er det best, så jeg fører opp skikkelig autentiske råvarer som alternativ. Bruk hvit fisk, helst sei eller hyse, men torsk er også fint.
1 porsjoner2 porsjoner4 porsjoner6 porsjoner8 porsjoner
500g Seifilet (http://dinmat.no/Ingrediens/Seifilet)
2 Lime (http://dinmat.no/Ingrediens/Lime-0)
1ss Rød curry-pasta (http://dinmat.no/Ingrediens/Rod-curry-pasta)
1 Egg (http://dinmat.no/Ingrediens/Egg)
1ts Salt (http://dinmat.no/Ingrediens/Salt)
2ts Nykvernet pepper (http://dinmat.no/Ingrediens/Nykvernet-pepper)
2dl Kokosmelk (http://dinmat.no/Ingrediens/Kokosmelk)
10 Sukkererter (http://dinmat.no/Ingrediens/Sukkererter)
Skjær fisken i grove biter og ha den i en foodprocessor. Ha i saltet og kjør til farsen blir seig og litt klumpete.
Ha i currypastaen, pepper og egget, og kjør litt til. Bruk currypasta av thaislag, ikke indisk.
Spe så med kokosmelk, mens du kjører det sammen til konsistensen virker bra til å lage kaker av.
Skjær tynne skiver av sukkerertene, eller longbeans.
Bruk revet limeskall, eller finhakkede blader av kaffirlime. Bland det inn i farsen. (2 lime = 12 kaffirlime-blader)
Ha en blanding av olje og smør i en panne på litt over middels varme. Ha litt olje på hendene og form ganske små kaker.
Stek dem fint gylne på begge sider, og ha dem eventuelt knapt fem minutter i ovn på 140 grader etter steking.
Stikk dem gjerne på små bambusspyd.
Tips:
* Alle råvarene, fisk, egg og alt, gjerne bollen du blander i også, må ha lav temperatur. Rett fra kjøleskapet. Hvis noe er varmt, vil farsen skille seg under steking og bli unem.
* Bare kjør på, og stek gjerne en liten prøvekake, sånn at du får sjekket krydring og konsistens, og juster deretter.
Curryfiskekaker
ca. 60 minutter
Middels
Dette er fiskekaker designet for å gjøre moderne damer glade og møre. Friske smaker med et hint av thai. Hvis du har anledning til å oppsøke en asiatisk butikk med ekte thai-råvarer, er det best, så jeg fører opp skikkelig autentiske råvarer som alternativ. Bruk hvit fisk, helst sei eller hyse, men torsk er også fint.
1 porsjoner2 porsjoner4 porsjoner6 porsjoner8 porsjoner
500g Seifilet (http://dinmat.no/Ingrediens/Seifilet)
2 Lime (http://dinmat.no/Ingrediens/Lime-0)
1ss Rød curry-pasta (http://dinmat.no/Ingrediens/Rod-curry-pasta)
1 Egg (http://dinmat.no/Ingrediens/Egg)
1ts Salt (http://dinmat.no/Ingrediens/Salt)
2ts Nykvernet pepper (http://dinmat.no/Ingrediens/Nykvernet-pepper)
2dl Kokosmelk (http://dinmat.no/Ingrediens/Kokosmelk)
10 Sukkererter (http://dinmat.no/Ingrediens/Sukkererter)
Skjær fisken i grove biter og ha den i en foodprocessor. Ha i saltet og kjør til farsen blir seig og litt klumpete.
Ha i currypastaen, pepper og egget, og kjør litt til. Bruk currypasta av thaislag, ikke indisk.
Spe så med kokosmelk, mens du kjører det sammen til konsistensen virker bra til å lage kaker av.
Skjær tynne skiver av sukkerertene, eller longbeans.
Bruk revet limeskall, eller finhakkede blader av kaffirlime. Bland det inn i farsen. (2 lime = 12 kaffirlime-blader)
Ha en blanding av olje og smør i en panne på litt over middels varme. Ha litt olje på hendene og form ganske små kaker.
Stek dem fint gylne på begge sider, og ha dem eventuelt knapt fem minutter i ovn på 140 grader etter steking.
Stikk dem gjerne på små bambusspyd.
Tips:
* Alle råvarene, fisk, egg og alt, gjerne bollen du blander i også, må ha lav temperatur. Rett fra kjøleskapet. Hvis noe er varmt, vil farsen skille seg under steking og bli unem.
* Bare kjør på, og stek gjerne en liten prøvekake, sånn at du får sjekket krydring og konsistens, og juster deretter.