View Full Version : Curryfiskekaker


Sivensvans
26-09-13, 11:53
http://dinmat.no/sites/default/files/styles/top_big/public/749807.jpg



Curryfiskekaker


ca. 60 minutter

Middels

Dette er fiskekaker designet for å gjøre moderne damer glade og møre. Friske smaker med et hint av thai. Hvis du har anledning til å oppsøke en asiatisk butikk med ekte thai-råvarer, er det best, så jeg fører opp skikkelig autentiske råvarer som alternativ. Bruk hvit fisk, helst sei eller hyse, men torsk er også fint.


1 porsjoner2 porsjoner4 porsjoner6 porsjoner8 porsjoner

500g Seifilet (http://dinmat.no/Ingrediens/Seifilet)






2 Lime (http://dinmat.no/Ingrediens/Lime-0)






1ss Rød curry-pasta (http://dinmat.no/Ingrediens/Rod-curry-pasta)






1 Egg (http://dinmat.no/Ingrediens/Egg)






1ts Salt (http://dinmat.no/Ingrediens/Salt)






2ts Nykvernet pepper (http://dinmat.no/Ingrediens/Nykvernet-pepper)






2dl Kokosmelk (http://dinmat.no/Ingrediens/Kokosmelk)






10 Sukkererter (http://dinmat.no/Ingrediens/Sukkererter)











Skjær fisken i grove biter og ha den i en foodprocessor. Ha i saltet og kjør til farsen blir seig og litt klumpete.
Ha i currypastaen, pepper og egget, og kjør litt til. Bruk currypasta av thaislag, ikke indisk.
Spe så med kokosmelk, mens du kjører det sammen til konsistensen virker bra til å lage kaker av.
Skjær tynne skiver av sukkerertene, eller longbeans.
Bruk revet limeskall, eller finhakkede blader av kaffirlime. Bland det inn i farsen. (2 lime = 12 kaffirlime-blader)
Ha en blanding av olje og smør i en panne på litt over middels varme. Ha litt olje på hendene og form ganske små kaker.
Stek dem fint gylne på begge sider, og ha dem eventuelt knapt fem minutter i ovn på 140 grader etter steking.
Stikk dem gjerne på små bambusspyd.
Tips:
* Alle råvarene, fisk, egg og alt, gjerne bollen du blander i også, må ha lav temperatur. Rett fra kjøleskapet. Hvis noe er varmt, vil farsen skille seg under steking og bli unem.
* Bare kjør på, og stek gjerne en liten prøvekake, sånn at du får sjekket krydring og konsistens, og juster deretter.

blåbær
26-09-13, 18:03
Hadde jeg lest denne for en time siden, kunne jeg laget disse, siden jeg hadde nesten de samme ingridiensene i fiskegryta mi i dag. Det blir neste gang!

Marlin
03-11-13, 14:35
Kan man bruke fisk som har vært fryst?

blåbær
03-11-13, 17:19
Kan man bruke fisk som har vært fryst?

Ja, det går helt fint.