Gnom
28-10-13, 09:50
Beklager om dette har vært diskutert her tidligere, men jeg snublet over denne artikkelen i går, og ble fascinert: "The science behind the low carb-flu").
Kort fortalt, slik jeg forstår det, anbefaler forfatteren av artikkelen å styre unna "nesten i ketose"-nivåer, siden dette visstnok gir deg ulempene ved ketosetilpasning (mangel på energi og alle disse tingene som kan dukke opp i førsten) uten å gi deg fordelene av ketose.
Han sier at det er bedre å legge seg litt høyere på karbohydratene, ca 15-20% av totaltinntaket i energi (det blir vel en 40-70 g karbs pr dag sånn ca), dersom man ikke ønsker å gå 100% strikt ketogent. Så lenge disse karbohydratene spises sammen med et måltid med fett og proteiner, oppnår man visst de vanlige fordelene av lavkarbo pga noe han kaller metabolisk fleksibilitet.
Er dette gammelt "nytt" for dere erfarne lavkarbere, eller høres det fjernt ut? Jeg har nemlig aldri tidligere hørt at det er en slags gråsone man bør unngå, selv om jeg har lest mange lavkarbotråder på diverse forum osv, og lurer på hvorfor dette ikke er mer omtalt?
Kort fortalt, slik jeg forstår det, anbefaler forfatteren av artikkelen å styre unna "nesten i ketose"-nivåer, siden dette visstnok gir deg ulempene ved ketosetilpasning (mangel på energi og alle disse tingene som kan dukke opp i førsten) uten å gi deg fordelene av ketose.
Han sier at det er bedre å legge seg litt høyere på karbohydratene, ca 15-20% av totaltinntaket i energi (det blir vel en 40-70 g karbs pr dag sånn ca), dersom man ikke ønsker å gå 100% strikt ketogent. Så lenge disse karbohydratene spises sammen med et måltid med fett og proteiner, oppnår man visst de vanlige fordelene av lavkarbo pga noe han kaller metabolisk fleksibilitet.
Er dette gammelt "nytt" for dere erfarne lavkarbere, eller høres det fjernt ut? Jeg har nemlig aldri tidligere hørt at det er en slags gråsone man bør unngå, selv om jeg har lest mange lavkarbotråder på diverse forum osv, og lurer på hvorfor dette ikke er mer omtalt?