View Full Version : Dreamfields bøtlagt for karbe-juks


StineK
17-04-14, 02:31
http://www.law360.com/articles/528234/pasta-maker-forks-over-8m-in-low-carb-labeling-deal


New York (April 15, 2014, 12:39 PM ET) -- Post Holdings Inc. unit Dakota Growers Pasta Co. has agreed to spend $7.9 million and change the labeling on its Dreamfields Pasta to settle class claims that it falsely hawked the brand as containing fewer digestible carbohydrates than traditional pasta, according to settlement papers filed Monday.

Consumers will be reimbursed for Dreamfields purchases dating back to February 2004 under the terms of the deal, with overall claims capped at $5 million. Aner ikke hva dette har å si for oss. Jeg liker denne spaghettien men har vært skeptisk til å spise den for ofte.

DietDoctor har mere info:
http://www.dietdoctor.com/fraud-settlement-for-low-carb-pasta-maker-8-million

BenteR
17-04-14, 02:39
Jeg har testet den, og får en sakte blodsukkerstigning over flere timer av denne pastaen. Prøvde fire ganger og hver gang endte jeg opp med blodsukker over 12 noen timer senere.....
Sluttet derfor helt og bruke den og holder meg til squash-pasta:D

Ziltoidia
17-04-14, 10:38
Det overrasker meg ikke det spor. Har ikke tall på hvor mange anekdotiske tilfeller jeg har sett og hørt av folk som har målt blodsukkeret sitt etter å ha spist det og funnet nada forskjell mellom Dreamfields og vanlig pasta.

Godt å se at man ikke slipper unna med slikt nonsense. :p

Lillemy71
19-04-14, 12:20
Jeg husker at Kostdoktorn.se kommenterte på akkurat denne pastaen for noen år siden og godt var det for jeg skulle akkurat til å bestille av den den gangen, men lot vær. Husker også at Kostdoktorn har hatt kommentarer på at man bør være generelt skeptiske til produkter som er merket "total net carbs" og sjekke nøye hva de faktisk inneholder, f.eks så inneholder mange søte Lavkarbo produkter malitol. Nå er det sjelden jeg kjøper pre-fabrikerte lavkarbo produkter for det er så ufattelig mye rart i mange av de og de både smaker og lukter rart. Lager stort sett fra bunn selv, og jeg har et pastaprosjekt på gang der jeg prøver å komme frem til en egnet oppskrift på fersk pasta, men har ikke helt kommet frem til noe som passer min gane ennå.